9měsíční miminko samo neusne, budí se po 2 hodinách
Dobrý den, maminky, potřebovala bych poradit. Mám devítiměsíčního chlapečka a poslední dva měsíce strašně špatně spí. Sám neusne, v postýlce být nechce, takže spí se mnou nebo s manželem. Budí se po dvou hodinách, někdy i co hodinu. Pořád kojím a v noci hlad nemá, jen se přisaje, zavře oči a za pár minut zase spinká. Dudlík nechce, lahvičku taky ne. Vykřičet ho nenecháváme, to mi přijde kruté... S manželem se střídáme, ale už jsme hrozně vyčerpaní. Nemáte někdo nějakou radu? Děkuji.
@oplatecka ano. U nás je spaní fakt pohoda. Ani nemusí začít plakat, jen začne chmatat rucickama, já se otočím na bok, on se prisaje a já ani nemusím otevřít za celou noc oči! Jen když zkontroluju plinku a zjistím, že je mokrá, tak ho prebalim. Rozhodne se nekoukám na hodiny a nekontroluju po jake době se budí nebo jak dlouho se koji. To si myslím, že matku vysiluje. Jsou noci, kdy se budí častěji, jsou noci, kdy se budí třeba jen jednou, ale pokaždé jsem vyspana dobře a nevím co je únava, nekecám! Možná se tím společným spaním matkám líp dobíjí baterky? Zároveň nemam špatné svědomí, že se me dítě trápí ať už samotou nebo hladem.. No já jsem takhle spokojená a dítě taky. Manžel neprotestuje taky 😉
@radka116 okolí je vždycky nejchytřejší, ale prošla jsem si tím sama, taky už jsem ke konci nemohla a když se ohlédnu zpět, tak to všechno začalo v okamžiku, kdy jsem si ji dala do postele... už nám spinkala krásně celou noc, budila se až kolem 5. ráno, pak v červenci přišla ta největší vedra, tak se začala budit, protože měla žízeň 2x za noc a já, abych nemusela vstávat k postýlce, že je to jednodušší, jsem si začala nechávat v posteli a od toho okamžiku to bylo za měsíc už 3x, pak 4x a za 2 měsíce (v září) už to bylo po hodině a skončila jsem v okamžiku po půl hodině. Okamžitě šucírovala zpátky do postýlky, další týden jsem jí zatla tipec s nočním dundáním prsa (já prostě nejsem živý dudlík) a za 2 týdny usínala sama, ležící v postýlce, a dávala nonstop celou noc.
@oplatecka přes den musím každé 2 hodiny nakojit. Jíst moc nechce. A když něco spapká tak je to jak vrabec. Teď rostou zuby, tak jsem to přisuzovala tomu, ale tak 3-4 dny bych řekla že byl od nich trochu klid. V noci jsem to ale moc nepoznala. Jinak bez prsu neusne. Dudlík nechce. Dopoledne jsem to zkoušela uspat u prsu a dát do postýlky. Řev, nakonec jsem musela jet s kočárem ven. Ani s mužem neusne. Brečí a stupňuje se to, že musím přijít já a dát prso.
@evaamy Vím, že spousta maminek si společné spaní pochvaluje, mně osobně se s malým spí špatně. Vzbudí mě každý jeho pohyb, přetočení, zakňourání. A když spí se mnou, tak mám pocit, že se budí ještě častěji. A já jsem pak úplně vyřízená... Mám hrozný problém zabrat přes den, to se mi podaří málokdy...
No syn spi s nami, ale rozhodne nemuzu rict, ze bych se citila rano odpocata,kdyz se budi mnohdy i co hodinu, kdyz je sikovny,tak jen co 2-3h...

Holky, máme doma naprosto to samé, cca do 4 měsíců malá spala od 20 - 03 hodin a pak jsme kojili po třech hodinách, pak se to náhle zlomilo a v noci se budila co 2 - 3 hodiny, začaly jsme dávat kaše na noc a žádná změna, v noci dávali čaj či vodu v lahvičce, ale potvora nechce lahev. Dnes je jí necelých 8 měsíců a stále stejné, já už jsem rezignovala 🙂 Říkám si, že může být i hůře, takže nadále dávám prso dle její potřeby ( někdy to protáhne i na 4 hodiny spánku) a malá je spokojená. Když jsem hodně unavená, nechávám si jí třeba od třetí hodiny v posteli spát s námi a prostě to už neřeším! Pořád slýchávám, že to není normální, aby tak ,, velké ,, dítě nespalo celou noc, ale neřeším to ! Většina mých kamarádek má děti na UM a těm děti samozřejmě prospí celou noc, nelze tedy srovnávat s dětmi na UM. Hlavu vzhůru, v 15. letech už si na prso ani nevzpomenou 😀