Bolest břicha u 5měsíčního miminka. Je možné tak dlouho?

kro0053
24. dub 2023

Ahoj!

Chci se zeptat, je možné že mi ještě 5. měsíční syn může stále trpět na bolesti bříška? Trpí tím od příjezdu z porodnice, jsme plně na UM. Začínali jsme na Nutrilonu, ale měl hodně tuhou stolici, tak jsme přešli na Kendamil. Někdy jsou dny, kdy celý den skoro furt prdí a je relativně v pohodě (ale těch dnů není moc) a pak jsou dny, kdy skoro celý den furt jen tlačí. Stolici má 1x denně, někdy se stane že až druhý den. Příkrmy jsem ještě nezavedla.
Používáme probiotika a dáváme i kapky vitamin D.

andreacantu
24. dub 2023

@kro0053 Ahoj! U deti je podle me mozne fakt vsechno! Zkousela jsi predpokladam i cvicit, vice davat na brisko at se mu to hybe. U nas na prdy pomahal balonix, espumisan a nebo baby calm. Zrovna dneska vecer ji neslo usnout protoze nafoukle brisko a to je ji skoro rok a pul. Jak zacne vice lezt a litat tak se to zlepsi. Zkus malemu jeste nabizet pres den vodu (kojenecka, prevarena) treba se mu to trosku naredi.

lehe
24. dub 2023

@kro0053 já tomu taky nevěřila, ale starší na to trpěl do půl roku a mladší dokonce do roka, dokud nezačal chodit. Kluci byli teda kojeny, tak nevím úplně, jak je to a UM. Ale jak se začal víc hýbat, tak přes den v pohodě, ale ty noci do roka byly fakt náročný. Espumisan jako jediný pomáhal, ale vždycky jen pár dní, pak už mi to po něm přišlo ještě horší 🤷 jinak jsme dávali bio Gaiu probiotika a docela pomáhalo nosit v poloze na tygrika.

biciklissie
24. dub 2023

U nás tedy fakt jsem mohla espumisan (který u nás zazracne zabíral) vysadit až po roce. Jinak plac z bolesti bříška.

laxesis
24. dub 2023

U syna pomohlo až když se rozplazil a začal se pořádně hýbat. Do té doby jsem se mohla třeba stavět na hlavu...trochu pomáhalo cvičení s nožičkama a nošení v šátku. Na veškeré kapky a podobné záležitosti mi přišlo, že si vždycky zvyknul a už to nezabíralo, takže to jsem nakonec rušila a prostě jsme museli počkat..

dasipe
25. dub 2023

Jaké dáváš D? Pokud Vigantol, zkus ho vysadit.

mamikry
25. dub 2023

@kro0053 Pozor na to, bolest briska muzou zpusobit i ta probiotika, nebo kapky jako espumisan. U nas delal zle i Vigantol. Menili jsme za Terezii. U nas bolelo syna brisko po mlecne bilkovine.

moonulka
25. dub 2023

Ano, syn na to trpěl skoro do půl roku, byl teda kojený bez příkrmů. V 5m dostal druhou hexu, ta mu rozhodila imunitu, bolesti břicha, znovu se mu rozjel ekzém. Dala jsem mu probiotika a přišlo strašné zhoršení, kakal s bolestí vodu i 10x za den. Probiotika jsem vysadila a postupně se to uklidnilo.

kro0053
autor
25. dub 2023

@andreacantu to je jasné, pravidelně cvičíme, je i 4x - 5x denně na bříšku, dávám ho i odříhávat mezi krmením 😊 dávám mu i sem tam čajík a paradoxně noci máme v pohodě .. usne kolem 7 -8 večer a budí se kolem 4 - 5 ráno a pak ještě usne a vstáváme kolem 8.
@lehe espumisan mu také sem tam dávám. Baby calm a balonix nezabíraly vůbec, probiotika Biogaia taky ne.. dávám Biopron Baby+ . A snažím se ho nosit v klubíčku, tak nám to i na fyziu doporučili 🙂
@laxesis taky mám pocit, že mi nezbyde než jen počkat ..
@dasipe Vigantol nedávám 🙏 dávám vitamin Goodie
@mamikry přesně tak, proto jsme vysadili Biogaiu a přešli na jiné kapky.
@moonulka no 2.6. jdeme na druhou dávku, tak jsem zvědavá .. nějak si poradíme 🥹

lentilkah
25. dub 2023

Syn mel velke problemy do cca 8 mesicu, ale bricho ho dokazalo potrapit jeste ve dvou letech.

kro0053
autor
25. dub 2023

@lentilkah achjo, to je peklo. Stále si kladu otázku, jak je možné že některé děti na to vůbec netrpí a některé ano 🥺

lentilkah
25. dub 2023

Tezko rict, ja to proste casem prijala jako fakt a smirila se s tim... po vsemoznych vysetrenich. A kdyz pak presly prdy, zacaly zuby 🫣😀
Bud rada, ze ti spi v noci.

kro0053
autor
25. dub 2023

@lentilkah ani mi ty zuby nepřipomínej 😅 děsím se toho.
Jako jsem ráda ze v noci spí. A vždycky když se vzbudí, tak se začne smát a “povídat si” 😂 takže aspoň za tohle jsem ráda 🙏