Cestování s miminkem. Máte zkušenost?

sishina
27. pro 2023

Ahoj, čeká nás cesta s miminkem, kterému jsou necelé tři měsíce. Cesta autem potrvá cca 3 hodiny. Nekojím, krmím UM.

Budeme se snažit vyrazit na spánek a po krmení, abychom ujeli co nejdelší cestu na první zátah.

Ale trochu se obavám té zimy a případného stavění - krmení a přebaleni po cestě. V autě? Nejspíš budu muset vylézt a projít se s mimčem po jídle.

A oblíkaní, máme fusak do sedacky, takže budu mít připravenou nějakou deku nebo kombinezku, snad ho do toho v autě navleču.

Případně jake mate zkušenosti treba se stavebním na benzinkach? Kdyby nebyla poblíž žádná restaurace?

A nějaké tipy na cestu? Případný náhlý pláč na dálnici?

Děkuji 🙂

martinka_33
27. pro 2023

Na benzinkach jsou i přebalováky, miminko přeneses ve vajicku, jen pres nej hodis deku nebo my jsme meli zavinovacku do autosedacky.
Na náhlý plác na dálnici sluchátka s hudbou 🤣

sishina
autor
27. pro 2023

@martinka_33 jo? I se sedackou? Dobrý nápad! Zbytečně nad tím přemýšlím a tohle je vlastně úplně jednoduché 😅

martinka_33
27. pro 2023

@sishina nejhorsi problem byl vzdycky ten pláč v kolone na dálnici. S nejstarsi jsme nejezdili dal nez na.nakup, ta řvala uz po 20ti minutách bez ohledi na to jestli se jelo nebo stálo 😀 Syn vydržel, ale muselo se jet, jak byla kolona, řval taky. To bylo super kdyz jsem s detmi jela sama, takze jsem řídila a nemel kdo utesovat.
Ten ostatni servis je uplne v pohode.

teenyel
27. pro 2023

My cestujeme cca od necelych 2 tydnu po narozeni kazdou chvili (jen co to ne telo dovolilo po sekci). Maly je zvykly, vetsinou celou cestu spi, protoze jak je v aute a jede to, tak ho to uspava. Ale uz se parkrat stalo, ze jsme museli cestou krmit. U me je komplikace, ze vedle jeho sedacky mam jeste dcery sedacku, jinak bych sedla vedla a nakrmila primo v aute. Takhle jsem si vzala vajicko s malym do kufru, sedla si naproti vajicku, nakrmila a jelo se dal.

teenyel
27. pro 2023

Jeste dodam, ze kazdou chvili znamena cca 2x tydne (minimum je ob vikend 2 hodinova cesta tam a totez zpet, kdyz jezdime na druhy byt).

andreacantu
27. pro 2023

@sishina prebalis a jidlo das na benzince. Ja s malou cestuju v aute od dvou mesicu a uz jsem si taky projela benzinky kde neni ani prebalovak a ani se nedalo nikde sednout. Tyhle sluzby maji podle velikosti benzinky. Tak treba Benzina u Noveho Jicina nema ani prebalovak ani misto kde by sis v klidu sedla…..
Do auta moc neoblikej (body polodupacky tenka mikinka cepicka a ponozky max) spis prikryt deckou nez aby melo fusak a hodne vrstev bude se ti v aute potit. Kdyz tak napis do zpravy kterym smerem pojedete napsala bych kdyz tak benzinky kde nejezdit a kde ano). Stastnou cestu

mollyweasley
27. pro 2023

Prostudujte si, jak se správně obléká dítě do autosedačky a kombinézu rovnou nechej doma 👍

malytlustyhroch
27. pro 2023

@sishina hudbu urcite i pro miminko. Deti nam obe hezky reagovaly na klasiku, treba na Ctvero rocnich obdobi. Zlepsuje naladu/uspava prave treba pri placi na dalnici.

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
journals
27. pro 2023

@mollyweasley ona ale nikde nepíše nic o tom, že kombinezu bude mít dítě v sedačce. Naopak píše že jí bude mít připravenou a miminko obleče

martinka_33
27. pro 2023

@mollyweasley 🙄 koukam ze nic inteligentniho k dotazu nemas...

martinka_33
27. pro 2023

@journals přesne tak jsem to pochopila i já.

teenyel
27. pro 2023

My na cestovani mame v autosedacce fusak, tam davam jen v bodycku s dlouhym rukavem, v teplakach, ponozkach a cepici. Takze proti tomu, jak je doma, tak oblekam jen cepici. V aute po zahrati fusak rozepnu a prehodim dekou. Tu snadno sundam a pri vystupovani z auta jen zapnu fusak.

mollyweasley
27. pro 2023

@martinka_33 Já jsem to tak nepochopila, ale uznávám, četla jsem to v rychlosti. Můj příspěvek nebyl rýpavý, a není ani tento, takže krásný zbytek roku i tobě 🥰

sishina
autor
27. pro 2023

Díky za tipy! Určitě pojede “v domácím” 🙂