Chtěla bych třetí dítě, ale manžel už ne

andryyysssek
19. črc 2016

Ahoj maminky,mám dvě děti,dcera je z mého prvního manželství,jen syn je současného manžela.Vždycky chtěl tři děti,když počítám i svou dceru,bere ji jako vlastní.Ale po porodu syna se to změnilo.Měla jsem po šestinedělí poporodní depresi,tak nevím,jestli ho to odradilo.Když se o tom bavíme,přijde mi,že se jen vymlouvá,proč další dítě ne.Jednou totiž tvrdí,že bydlíme v podnájmu,podruhé zas,že jsme už na mimino staří.Myslíte,že ho můžu ještě přesvědčit,a jak?

viky2007
19. črc 2016

@andryyysssek píšeme si i na jiné diskuzi, dej tomu čas, občas naťukni. My vlastně třetí ani neplánovali a koukej je tady a jsme rádi že jí máme. S tebou se mi fakt úžasně dopisuje mám radost, že jsem tu někoho takového potkala.

ullmannka22
19. črc 2016

@andryyysssek Já myslím, že to chce čas, já mám tři děti z prvního manželství. S přítelem mám teď holčičku necelé tři roky, o dalším nechtěl ani slyšet, ale já chtěla pro malou parťáka a tak se uvidí. 😀

samik2008
19. črc 2016

Já bych taky chtěla třetí dítě,bohužel manžel o tom nechce ani slyšet,vždy se tomu jen zasměje a řekne,že máme dvě krásné zdravé děti.... 😔

urtica
19. črc 2016

nebrala bych to jako vymlouvání...možná neřekl pravý důvod, ale už to, že se na to necítí jako důvod bohatě stačí...

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@viky2007 právě,že občas to naťuknu,budu doufat,že si to rozmyslí,chtěla bych začít až za rok,až by byl syn větší,tak snad...🙂 Jee,tak to mám radost,že se ti se mnou hezky píše,děkuji 😉 A jak se vám třetí povedla?Já totiž beru prášky,takže náhoda asi nehrozí 😀

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@ullmannka22 je,takže bys chtěla ještě páté?Ty jo,to je super 🙂

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@samik2008 Přesně takto i u nás ☹

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@urtica Jj,takhle jsem to myslela,že neřekne pravý důvod ☹

viky2007
19. črc 2016

@andryyysssek hi hi hi no právě že přes prášky a jsem si na 1000% jistá že jsem nevynechal jediném den. Ovšem hned od začátku četné komplikace, nejprve veliký hematom v děloze, pak mě začali kolabovat játra a ledviny a pak kvůli raptuře dělohy jsem měla císaře ve 29 tt jinak do té doby jsem ležela pořád v Podolí.

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@viky2007 Tak je fakt,že trochu doufám,že antikoncepce selže,zatím nic,a to beru nepravidelně,jakože jednou ráno,jednou večer 😀

urtica
19. črc 2016

@andryyysssek A nemůže to být v tom, že má strach , že "necítím se na to" Vám jako důvod stačit nebude a budete ho přesvědčovat dál..?

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@urtica tak to nevím,vždycky řekne,že dvě stačí,a k tomu i další důvody,jak jsem zmínila předtím.A pokaždé řekne jiný důvod právě.

sara84
19. črc 2016

Ja bych taly treti chtela, muz ma jednoho syna uz z prvniho manzelstvi, a my mame 2... mame maly byt ( 3+1 ) a kluci jsou akcni, a muz tvrdi ze uz nema nervy a vek ( 36) tak uvidime, jestli anti nekdy neselze 🙂)) mladsi ma teprve rok, jeste je brzo. 🙂

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@sara84 Já taky právě doufám,že antina selže,pokud ho nepřesvědčím.Syn bude mít dva roky,tak je ještě čas,chtěla jsem začít tak za rok,až bude větší 🙂

urtica
19. črc 2016

@andryyysssek Já to taky nevím 🙂, vy znáte svého partnera - a znáte sama sebe.
Na mě to působí dojmem, že on zkrátka pocitově další dítko nechce, ale pro Vás hledá rozumová odůvodnění - aby Vás umlčel.

Musíte odpovědět sama sobě, zda by Vám jeho argument "nechce se mi do dalšího" stačil, respektovala byste to a přestala byste na něho tlačit...nebo byste to jako důvod nepřijmula a snažila se ho i nadále přesvědčovat, že to zvládnete...

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@urtica Právě,že se v něm taky nevyznám někdy 😀 Ale jo,taky mi přijde,že mi chce už nějak zavřít pusu,tak hledá různé důvody.

kacca11
19. črc 2016

@andryyysssek to, ze nechce, podle me jako duvod bohate staci. A je to plnohodnotny duvod sam o sobe.

To, jak na antikoncrpci kasles je tva nezodpovednost a je to nefer vuci muzi. Mela bys mu rict, jak na tom jsi, aby mel moznost se chranit sam.

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@kacca11 Ale já na antikoncepci nekašlu,jen ji kolikrát vezmu večer místo ráno,protože zapomenu.

mlynkova85
19. črc 2016

No u chlapů to je hrozně těžký ten můj chtěl 3 pak si to rozmyslel. Tak uvidíme co bude za rok 😀
Když mi řekne že chce 3 tak do toho jdu jinak nejspíš zůstaneme u 2 ☹

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@mlynkova85 U nás to je to samé 😀 Taky chtěl nejdřív tři,a teď mu dvě stačí ☹

pkolin
20. črc 2016

Pokud manžel nechce, nezbude než to respektovat ☹ neupínala bych se k tomu, za chvíli budete ve stavu, že nebudete myslet na nic jiného a nedopadne to dobře ☹ Máte dvě děti, věnujte se jim, hrozně rychle rostou a neupínejte se k dalšímu dítěti a možná, když manžel původně chtěl 3 děti, se za čas sám rozmyslí, ale jak o tom budete mluvit, tak to asi názor nikdy nezmění, to jsou prostě chlapi 🙂 Třeba až váš malý už nebude "miminko" a bude to parťák pro lumpárny s tátou, pak si uvědomí, že by další miminko chtěl. A když ne, tak prostě musíte respektovat a užívat si svojí stávající rodinu!!!!

andryyysssek
autor
20. črc 2016

@pkolin To zas tak se o tom nebavíme,jen v mezi řečí občas 🙂 začínám se s tím smiřovat,jen mě zajímalo,jestli je ještě šance,že změní názor 🙂 Jinak parťáci jsou už teď,a dělají spolu lampárny 😀

misaroval
20. črc 2016

@andryyysssek já antikoncepci nikdy nebrala pravidelně. Vždy když jsem si vzpomněla. Jednou ráno pak večer.. po dobu 8 let. A nikdy neselhala.

michaela_2
20. črc 2016

@andryyysssek To, že manžel změní názor pochopitelně možné je! Takže určitě naději máte.
Na Vašem místě bych ale moc nedoufala v selhání antikoncepce, pokud on nyní zaujímá stanovisko, že třetí dítě nechce.
Před malou chvilkou jsem četla diskuzi, kde psala zoufalá maminka o tom, jak neplánovaně potřetí otěhotněla, manžel třetí dítě nechtěl, ona na potrat jít nedokázala a od třetího porodu jí manžel ze života dělá peklo ☹.
Muži jsou neradi do situací natlačeni proti své vůli, takže ve vlastním zájmu postoj manžela respektujte. Přeci jen, další dítě musí chtít oba...................
Hodně štěstí!

kacca11
20. črc 2016

@andryyysssek pokud touzis po selhani, mel by to vedet.

urtica
20. črc 2016

@michaela_2 Souhlas...a myslím, že nejen muži - nikdo není rád někam tlačen proti své vůli...

andreaandrejka
20. črc 2016

@andryyysssek Spoléhat na to,že selže antikoncepce a že jí bereš jak lentilky je pro mě stejné, jako kdybys jí schvalně vysadila.
Pokud manžel nechce, tak nechce, do toho chlapa nedonutíš, ani nepřemluvíš. A pořidit si dítě s někým, kdo o dítě nestojí není nic dobrého pro vztah. Dítě musí chtít oba, ne jen jeden. To by jsi pak taky mohla se všema dětma skončit sama.

kacca11
20. črc 2016

@andreaandrejka souhlas. Pouzivani antikoncepce je i otazkou duvery.

andreaandrejka
20. črc 2016

@kacca11 Přesně tak.

urtica
20. črc 2016

@andryyysssek Jinak - myslím si, že stystematickým přemlouváním lze chlapa zlomit a ukecat....vím o takovém případu. Dotyčný se o rodinu i nadále zodpovědně stará, miluje všechny své tři děti.
Co se ale změnilo, tj jeho zdravotní stav a nálada...je neustále podrážděný, nepříjemný, zjevně zcela vyčerpaný, každou chvíli nemocný. Jeho žena to zvládá v pohodě, je vitálnější - on je zkrátka slabší tělesné i psychické konstituce. Pokud se tedy chlap na třetí dítě necítí, tyto jeho pocity bych nepodceňovala.
Zvažte, zda není lepší čtyřčlenná rodina s pohodovým a spokojeným tátou než pětičlenná s věčně nervozním, podrážděným, unaveným a třeba i nemocným otcem...