icon

Chůvička nebo nosítko? Venčení psa s malým dítětem

neliiinka
18. říj 2021

Zdravím, snad můj dotaz nebude úplně pitomej, ale fakt nevím😄 jsem sama s týdenním miminkem a mám psa.. ráno dám malou do nosítka a vyvenčím.. odpoledne vezmu kočárek a psa a taky není problém.. ale večer (cca kolem 20. hod.) se mi nechce malou tahat ven, už je docela zima.. nevím co s tím.. koupila jsem si chůvičku s dosahem 460m ve venkovních prostorách a 75m v uzavřených prostorách.. jde o to, že bydlíme v 7. patře paneláku a netuším jestli to dosáhne.. a na druhou stranu, mám celkem strach nechat malou samotnou v bytě (sice s chůvičkou a max. 5 minut, ale stejně..) nebo ji nosit s sebou i v tom nosítku? I přes zimu? Jak byste to vyřešily vy?🤔

Strana
z2
aspie83
19. říj 2021

@neliiinka já tedy děti (teď skoro rok a cca 2,5 roku) beru na večerní venčení s sebou od narození... Když spí, tak jsem prostě na pyžamko ještě dala oblečení, zachumlala do kočárku a šli jsme 😉 bála bych se je nechat doma...

me_druhe_ja
19. říj 2021

Tak třeba půl roční dítě, co už je větší a spalo by v té době (jako že třeba aspoň hodinu v kuse) bych se nebála s chůvičkou. 🙂 U toho týdenního mimca bych váhala. Hlavně teda v té době moje děti byly vzhůru, min do 3 měsíců žádnej režim nebyl, a kolem 20h nespali
😀 takže klidně do nosítka, do bundy...zima nebude, neboj. 🙂

irmamala
19. říj 2021

Tak to by mě ani nenapadlo. Mě naopak napadá x věcí, které se můžou stát. Stačí když se zasekneš ve výtahu, může se ti něco stát venku a než někdo zjistí, že máš doma samotné mimino..... Dcera začala jednou když ležela na zádech tak blbě zvracet, že kdybychom si toho nevšimli a hned jí neotočili, tak se podle mě udáví. Já spíš nechápu, když víš, že pes se venčí takhle pozdě, musela jsi mít přece nějakou představu, jak to budeš dělat ne? Co až bude nemocná, nebo bude chodit spát dřív?

ada22
19. říj 2021

Asi být to v prvním patře tak bych tolik neřešila. To 7 je již hodně. Jestli ti už v 8 spi brala bych ji ven kočárku.

klokanka31
19. říj 2021

Já hlavně nechápu proč nemůže venčit chlap...

nazka
19. říj 2021

@neliiinka já bych se ujistila, že malá leží na boku (nemůže se udusit případným blinknutím) a letěla bych rychle před vchod, žádné protahování. To bys fakt nesměla ani na wc, do sprchy..
Jinak tedy je lepší jít po schodech, kdyby se zasekl výtah.

eviicka
19. říj 2021

@irmamala zaseknutý výtah je fakt, ale že se může stát zakladatelce něco venku? Úplně stejně se jí to něco může stát doma (uklouznutí ve vaně, upadnutí)... Jinak ano mít telefon na sousedy by pro mě byla samozřejmost.
@klokanka31 možná proto, že zakladatelka píše, že je sama, ono kdyby byl chlap doma, tak nemusejí řešit, že je dítě samo

irmamala
19. říj 2021

@eviicka Tak jasně, že klepnout tě může i doma. Ale pořád si myslím, že riziko nějaké nehody je pořád větší venku než v bytě. Mně se třeba už dvakrát v životě zasekli klíče v zámku a museli přijet zámečníci. Mít tam samotné dítě, tak mě jebne.

eviicka
19. říj 2021

@irmamala to asi jo, já se přiznám, že když jsem chodívala venčit psa kolem půlnoci (příchod z práce po odpolední), tak jsem nechávala dveře jen přivřené (abych zbytečně nerušila sousedy). Ale bydlela jsem v malém paneláku, 4 patra, všichni se tam znali.

zelenaesmolda
19. říj 2021

@neliiinka nenechala bych dite bez dozoru

mcermakova
19. říj 2021

Jak už psaly holky nahoře, žádná nesedime u mrnouse celou dobu, co spí. Taky jsem myslela, jak budu brát holky vždycky s sebou ale ne vždy to jde a opravdu je rychlejší vyběhnout na dosah chuvicky než je obě oblikat. Pro balík běžím ven asi všechny, tohle je podle mě stejné. Šupnu malou spinkat na bok a letím. U obou to takhle řeším opravdu od narození pokud jsou zdravé. Prostě to jinak nešlo. Naštěstí se obě nají a padnou, takže je to v pohodě. Chlap byl i tři měsíce služebně pryč a nemela jsem koho sem denně honit. Večer v koupelně jsem dyl než když jdu se psem.

aspie83
19. říj 2021

@mcermakova no, já tedy naopak myslela, že některé rychlovky zvládnu bez kluků, ale beru je s sebou nakonec i pro ty balíky 😉 bydlíme v 9. patře a celkově člověk nikdy neví 😉

tinaprofi
19. říj 2021

Neeeee týdenní mimino nikdy nenechávat samotné, Nikdy. Já vencila psy když byl mladej mimino vždycky při poslední odpoledni/podvecerni procházce a čekala jsem až bude doma chlap. Samotnyho jsem ho nechávala v postylce/ohradce až od roku a sebehla jsem 2 patra před barák s chuvou na pár minutu, prostě vychcat a domů. Klidně jsem šla několikrát když už třeba usnul, ale takhle malé mimino nikdy nenechat samotné.

elesse
19. říj 2021

Ja bych vzala chuvicku a sla. Vse jinak uz napsano bylo a je to na tobe🙂

mcermakova
19. říj 2021

@aspie83 já je ze začátku tahala taky ale psovi naposled o půl sedmé nestačí jít, takže stejně nebylo zbyti 🙂 taky mám strach a spěchám, ale bohužel ne vždy to jde vyřešit jinak

aspie83
19. říj 2021

@mcermakova tak to my běžně chodíme kolem osmé, ale byli jsme i před desátou.. já bych se je bála nechat nahoře samotné 😉

jirovapa
19. říj 2021

@neliiinka ještě mě napadá varianta koupit druhý mobilní telefon a vždy si večer zavolat, vše uslyšíte. Většina z nás má neomezené volání, teda si myslím 🙂.

jasminek2012
19. říj 2021

Jako možná bych i riskla rychle psa vyvencit a jít domu, ale z čeho bych měla sakra strach, tak je ten výtah. Se ti zasekne někdy uprostřed noci a co pak? Stát se může vše.

antoinet
19. říj 2021

Pořídila bych si druhý mobil a vyběhla sama, radši po schodech.
Novorozence nic nevzbudí, ale třeba půlroční, roční dítě už se sebou nenechá libovolně manipulovat.
A co když bude dítě nemocné, venku mráz? Nemůže pes čůrat na nějaký kočičí záchod na chodbě? To je asi blbost, co? 🙂

antoinet
19. říj 2021

A nebo najít puberťáka z domu, co vezme večer pejska ven jako brigádu.

ee.liska
19. říj 2021

V žádném případě bych mimino doma nenechala. Vzala bych nositko, ale v ideálním případě psa naučit na max sedmou hodinu. Naše psina se venčí před sedmou po večeři a pak ji nikdo nedostane ven před šestou ráno.

klokanka31
19. říj 2021

@ee.liska Podle mě si psi zvyknou na jakýkoliv čas. Náš pes chodí ven podle směny mého manžela. Někdy večer v 20 hodin,někdy ve 23, ráno zas ve 4,nebo v 7...

ee.liska
19. říj 2021

@klokanka31 souhlasím. Naše si zvykla i na vstavání dětí do školy. I ve volnu je v sedm hore a jde ven.

nnnadja
19. říj 2021

Taky si myslím ,že nejlepší je navyknout jinak psa.

mcermakova
19. říj 2021

@aspie83 mne obě mezi půl osmou a osmou usinaji 🙂 taky se bojím, ale zas chudák pes.. Se starší už máme domluvené signály, když musím vyběhnout až už i ona spí, tak příště rozsvítím v chodbě a ona ví že se za chvíli vrátím. Já vyhodím psa před barák a do 5 minut jsem zpět.

ferda90
31. led 2022

@neliiinka Ahoj, máme dva pejsky a už se párkrát stalo když přítel nebyl doma, že jsem šla venčit se synem (1 rok), tehdy byl ještě menší, ale vždycky jsem ho vzala sebou do nosítka. Samotného bych ho doma nikdy nenechala. Oblíct, do nosítka, zapnout pod nosici bundu a šli jsme 🤗

neliiinka
autor
2. únor 2022

@ferda90 Ahojky, přesně takhle to taky dopadlo🙂 zbytečně jsem se toho děsila, poradili jsme si přesně takto a funguje to skvěle.. máme režim, chodí se pokaždé ve stejnou dobu a jak malá tak i pejsek si zvykl🙂

ferda90
3. únor 2022

@neliiinka Cauky, no vidíš, super 🤗 Je to jen o zvyku. Ať se Vám daří 💋

Strana
z2