icon

Čím umývat po stolici kojence?

michaela1990xx
15. srp 2020

Dobrý večer, zajímalo by mě, jak umývate, nebo máte v plánu, umývat kojence po stolici. Např. Jen vodou, nebo perlanem a medvídkem, vlhcenyma ubrouskama atd.

Strana
z2
marti89
15. srp 2020

S dovolením se připíchnu.. Synovi (atopik) vadilo umývání pod vodou, takže jsem skončila u ubrousků. Třeba pro druhé načerpám jinou inspiraci..

jako_mala_holka
15. srp 2020

Umyvam vzdy perlanem a vodou s mesickovym olejem od weledy, po stolici namazu i kremem proti opruzeninam, po curani ne 🙂

jjasmina
16. srp 2020

U nás ubrousky

emamaira
16. srp 2020

Jen namočený perlan. Mela jsem ho připraveny namoceny v misce na prebalovaku.

terezz29
16. srp 2020

My vzdy vodou, obe deti. Kdyz byly opruzene, tak pak namazat.

goovana
16. srp 2020

Používáme ubrousky, které jsou složeny z 99% vody. A opruzeniny nemáme
Ale pro jistotu mám doma mesickovou weledu

krupka3
16. srp 2020

Perlan a Medvidek

hanih
16. srp 2020

Když byly holky maličké, dělala jsem si vlhčené ubrousky z papírových kuchyňských utěrek, které jsem nastříhala na požadovanou velikost, naskládala do krabičky a zalila převařenou vodou s trochou nějakého olejíčku. Byly šetrnější než ty z obchodu a levnější a měla jsem je vždycky po ruce 😊

beatty
16. srp 2020

@michaela1990xx jen voda a perlan. Ale kdyz je pokadenej, tak jsem zadecek nejdriv utrela suchym kapesnickem.
Nemazeme nicim, jen pred spanim namazu kremem proti opruzeninam, protoze v noci uz neprebaluju.
Zadecek ma krasnej a opruzeniny nevime co jsou. 😁

martiniquest
16. srp 2020

Obe deti jsem myla v umyvadle cistou vodou. Vzdy. Roztirani ubrouskama beru jako nouzove reseni na cesty

teeerez
16. srp 2020

chytla jsem miminko a dala zadecek pod kohoutek 🙂 (kdyz nahodou v noci tak jsem pouzivala perlan). Vlhcene ubrousky nejsou ani trochu dobre (jen na cesty, kdyz vitezi pohodlnost, ale doma ani nahodou)

zuzita15
16. srp 2020

Pouzivala jsem vatove tampony pro deti z dm (prislo mi, ze narozdil od Perlanu i neco setrou 🙃 a dobre saji) a cistou vodu. I na cestach. Nejak na tu chemii v podobe vlhcenych ubrousku nejsem. Opruzeniny dcerka nikdy nemela. Kdyz byla vetsi, myla jsem (myji) zadecek pod kohoutkem s kapkou mesickove Weledy

zmrzlinka
16. srp 2020

Myla jsem pod tekoucí vodou a drobek sprchového gelu pro miminka 👍

jipe
16. srp 2020

perlan a voda, na cesty vlhčené ubrousky

crutela
16. srp 2020

Ubrousky a když toho bylo moc, tak pod vodou.
Pak vždy namazat např. sudocremem. 😊👍

zelenaesmolda
16. srp 2020

Vlhcene ubrousky jsou celkem na prd,ja at utru male prdelku sebevic tak proste porad smrdi,umyt vodou je lepsi i kdyz to taky nedelam pokazde...

me_druhe_ja
16. srp 2020

Vodou doma, ubrousky venku. Koupila jsem s 99% vody, ale teď jsem koupila nějaký obyč a taky v pohodě. Skoro nemazu, jen večer výjimečně trochu bepanthenem. Opruzeniny nikdy neměl.

barulina
16. srp 2020

Capnu a jdem do umyvadla a sprchacem co mame na koupele

yerry
16. srp 2020

@michaela1990xx medvídek se mi osvědčil nejvice, ani jsem dceru nemusela ničím mazat, kuzicka zistala hezky mastná... a byli jsme bez opruzeniny i při zubech i při prujmu

sudylichozrout
16. srp 2020

Zalezi na tom, kde jsem a jaka je konzistence a mnozstvi. Kdyz jsem doma a je toho malo, setru jen vlhcenym ubrouskem, kdyz je toho vice, setru ubrouskem, abych nebyla jak prase a nesu do koupelny pod vodu. Kdyz jsem venku, tak jen vlhcene ubrousky.

lennus
16. srp 2020

@michaela1990xx Prvního syna jsem myla perlanem a medvídkem, druhou dceru už obyč vodou a mýdlem - Alverde z DM, vše ok, chce to asi zkoušet podle reakce 😉

amazonkajanik
16. srp 2020

Ubrousky a když začal být při prujmu opruzely i přes sudocrem,utirala jsem vlhcenym toaletakem s vytazkem z dubové kůry

janulik2008
16. srp 2020

Obrúsky Nivea a sudocrem 🥰

terezanovotna30
16. srp 2020

S dovolením se větru, jen mě zajímá jestli ten perlan perete nebo to je jen jednorázovka? Hledám alternativu vlhčených ubrousků. Díky

g_m
16. srp 2020

Perla a voda.
@terezanovotna30 kupuju velkou roli, kterou si sama nastříhám a neperu. Na to nemám čas ani kapacitu a pořád je to od moči a stolice, tak to radši vyhodím...

puhelin
16. srp 2020

Moč i stolici oplachuju tekoucí vodou. Od narození. Nemažu preventivně, nekupuju vlhčené ubrousky. Přebalovací pult mám v koupelně vedle umyvadla. A děti jsou bez opruzenin. Na cestách, kde tekoucí voda není, mám lahev s čistou vodou (na pití), tak to potom odliju na perlan a otřu.

Perlan peru na 70 st., po stolici ho ale rovnou vyhazuju.

lovemusicsun
16. srp 2020

Doma perlan+voda, mažu mastí s rybím tukem (mám namíchanou z lékárny). Mimo domov mám ubrousky s 99% vody. Párkrát se mi ale pokakala fakt hodně a bylo to takové mastné, že vodou jsem to drhla dlouho, tak v tom případě teď už dávám trochu dětského mýdla.

beatty
16. srp 2020

@terezanovotna30 perlan peru. Pokadeny teda vyhazuju, ale jinak ho peru na 60. A slouzi dobre dal. Vyprani na 60 s ohledem na hygienu bohate staci a moc neni ziravina.
Dokonce jsem perlan vsivala do rousek. Jedna vrstva perlan, jedna latka. Ten perlan tomu trosku dodal tvar, dalo se pres to dychat a tak dale. A zvladnul i zehleni. Ale to uz je uplne jina diskuze. :D

jjasmina
17. srp 2020

@lovemusicsun jaké používáte ubrousky?

lovemusicsun
17. srp 2020

@terezanovotna30 Já ho neperu. Mám ho nastříhaný na malé čtverečky a vyhazuju po použití. Není to sice moc ohleduplné k přírodě, ale abych ty malé čtverečky jeden po druhém rozkládala a sušila, na to nemám čas ani nervy. Jednou jsem to zkusila a u nás to prostě nešlo.

Strana
z2