icon

Čištění uší u miminek. Čím čistíte?

anny87
1. srp 2019

Ahoy čím cítíte miminku ouška?

anny87
autor
1. srp 2019

@anny87 doktor říkal že tyčinkama to vůbec nemám dělat, že to jen zatlacim do ousek.

radullah
1. srp 2019

dětská ouška se nečistí, pouze se otře mokrou plenou to, co viditelně vyteče 🙂

la_amanita
1. srp 2019

V DM prodávají tyčinky pro děti, mají z vaty udelanou takovou zarážku, aby se nedaly strčit do ucha, jen na okraj. Já je používám často, protože malý má hodně mazu, kolikrát to má rozšudlané v celém boltci.

anny87
autor
1. srp 2019

@la_amanita malá to má taky tak mi doktor doporučil roztok na čištění uši, ale jaký?????

hanih
1. srp 2019

@anny87 Čistím jen to, co je vidět. Dovnitř nic nestrkám. Sama taky uchošťoury nepoužívám. Co se týká roztoku, poradila bych se v lékárně.

merope
1. srp 2019

Já mám takové ty malé čtverečky (buničina?) používané na čištění očí, na ouška stačí jeden čtvereček na obě - je dost tlustý, rozdělím na půlky a tím. Případně rohem papírového kapesníku (co používám na pusu), když není čtvereček po ruce a všimnu si, že ty uši má opravdu špinavé (ale jenom co je mimo zvukovod, co je prostě zvenčí otřít).

makronka222
1. srp 2019

Na Vatovy kolecko kapnu detsky olej a usi vycistim jen venku, co je dostupny. Jde to tim olejem lip nez vodou. Dovnitr miminu zatim nesaham nicim. Vodu z usi z vany teda vezmu detskyma uchostourama, jsou siroky aby se ucho vycistilo jen na okraji. To je ale pouze kvuli bazenu nebo vane

barumat
1. srp 2019

Dcera má sluchovou vadu, od tři čtvrtě roku má sluchadla. Tím se jí ouška i dost špiní. Doktorka sama jí je průběžně čistí v podstatě uchošťourem - tyčkou s malinkým vatovým smotkem na konci. Pravda je, že ona určitě ví, co dělá, jak může zatlačit, líp tam vidí. Takhle jí ouška poprvé čistili v pěti měsících. Já nejdřív čistila jen co, co bylo vidět, po koupání, cípkem kapesníčku nebo pleny. Jak byla větší, začala jsem občas i uchošťourem po koupání, dcera si sama řekne, kdy jí to začíná být nepříjemné. Občas zevní zvukovod otřu vlhčenýma ubrouskama, hezky tím ten maz pouští.

cinam
1. srp 2019

Já od miminka klasickým uchostourem po koupání. Jen na okraj, ne nijak hluboko. Nevím proč, ale malej to zbožňuje 😃 drží ani se nehne a zavírá u toho oči 😃

lery92
2. srp 2019

Ucho má samočistící schopnost .
Fascinuje mě kolik maminek čistí uchostourem ...to už není ani záhada proč je u dětí tak častý zánět zvukovodu ...chjo, dělejte co uznáte za vhodné

Pozn.ano doktorka čistí uši též ,,uchostourem " , ale ten má o 60% menší průměr než uchostour z drogerie + narozdíl od toho semeniště potencionálních bakterií , co strkate dětem do zvukovodu se tyto štětky sterilizují při 160C ...

Nepisete kolik je mimcu let ...z tou vodou opatrně . Máj krehkej bubinek.Rozhodně ne žádnou destilku etc etc .Když už tak borovku.
@anny87

la_amanita
2. srp 2019

@lery92 pokud umíš číst, tak víš, že my ty tyčinky nestrkame do uší, ale čistíme jimi to, co ze zvukovodu viditelné vytece ven. Protože třeba mně to s nimi jde lépe než gazou nebo smotkem pleny.

lery92
2. srp 2019

@la_amanita poucte mě , jakej je rozdíl v tom co údajně nedelate a v tom co děláte ?Páč mám pocit že jedna z nás spíš než číst neumí přemýšlet .

Takže vy strkate uchostour do ucha a utrete co viditelne vyteče ?Aha , dobrý ... No dyt jo .Tak vám gratuluju , protože to se přesně dělat nemá .Přesně jak píšete - gaza a smotek to za bubinek nezastouchaj ... ale vy jste tu otholaryngolog.

Asi by teď mohl následovat stopadesáti pismenovej sloh o principu cerumenu, zánětu zvukovodu , poškození sluchu , ale nemám to zapotřebí .
Den co den se presvedcuju o tom , že nedostatek lékařů v českém zdravotnictví by se měl vyřešit tím , že se diplom z lékařský fakulty začne rozdávat maminkám na modrým koníkovi .

la_amanita
2. srp 2019

@lery92 tak si zkus pro začátek přečíst aspoň na blbé wiki, z jakých části se skládá ucho. A pak přijď poučit i mou pediatr.

lery92
3. srp 2019

@la_amanita to není žádná tvoje pediatr ...Pro tebe ,,lékaři "
Až budu chtít s nějakou kolegyni mluvit , budu.Wiki je co ?Nová doporučená literatura pro studium medicíny?

frantadobrota
5. srp 2019

Ouška se cistit nesmí ! V žádném případě ... Ani těmi tycinkami co jsou pro miminka. Ty jsou maximálně na to utrit nosík nebo kuzicku NA oušku .. v žádném případě nic nestrkat dovnitř. Zatlacuje se tam ten maz a dělají se dost nepříjemné spunty. Mám syna 8 let a nikdy jsme uši necistili. Vždy když už musíme na orl, jsme pochválení jak čisté má uši ... Ani své 5mesicni dceři je nečistím. Když něco "vyleze" ven, jen utru ....