icon

Co by mohlo být slovo pinkas?

levata
7. lis 2012

náš malej už normálně mluví, všechna slova vyslovuje tak jak se mají, žádné nekomolí, jen ted´ už tu týden běhá a křičí jsem pinkas jsem pinkas a my zaboha nemůžeme přijít na to, co tím myslí☹ nevíte někdo?.-)

bella22
7. lis 2012

Pinkas je pindík😀

jakoubka
7. lis 2012

V googlu mi vyjelo..jméno architekta 🙂)) ale to asi nebude ono :D

napadlo mě,jestli to není nějaká postavička z Pokémonů,Gormitů,Bakuganů....a jiných ... 😅 😉

margeta
7. lis 2012

Třeba je to nějaký jeho vymyšlený slovo 🙂) Ten náš říkal "mukuvěž" a absolutně jsme nevěděli co to je 🙂

martina_z
7. lis 2012

Asi chce zajit do restaurace U Pinkasů.

nepiha
7. lis 2012

Také mě napadl pindík 🙂

dendinka
7. lis 2012

a nosí ještě plínku, třeba jen na spaní a neřekl mu někdo, když ju na sobě měl, že je plinkáč?

llluckaaa
7. lis 2012

A nehrál ping pong? Že by pinkal a byl by pak pinkas 😀

kooblich
7. lis 2012

já bych řekla že je to piňďa 😀 a nebo spinkat 🙂

diviska
7. lis 2012

hele ale ono to může být fakt cokoliv. |Samozřejmě to evokuje pindíka, ale ono to může být úplně něco jiného. Je potřeba vysledovat kdy to říká 🙂 a jestli v různých situacích taky to může být vymyšlené...

handaska
7. lis 2012

No, pindík to asi nebude, když říká "jsem pinkas, jsem pinkas" 🙂 🙂 Může to být cokoliv. U nás slovo "agugu" bylo letadlo a "pakánek" byl Štěpánek - jméno brášky.
Takže vzít za ruku a zeptat se "a kdo je pinkas, ukaž mi ho?". Třeba ho ukáže v knížce nebo v nějaké pohádce. 😉 😉
Jo a dejte pak vědět........tak přejeme prima bádání. 🙂 🙂

zvaskova
7. lis 2012

Taky mě napadl pinďa nebo spinkat 😀
Ale hele moje ségra taky krásně mluvila a pak najednou furt chodila a že chce kaliburky tak jsem taky pátraly co to je až jsem s ní jednou koukala na "Byl jednou jeden život" a tam zase mluvili o tukových buňkách a ejhle už jsme měli kaliburky...
Ta přezdívka jí zůstala kolikrát doteď a to je jí 17 😀 😀 😀

coxa
7. lis 2012

Mě napadlo spinkat a nebo výraz, co sám neví, jak pojmenovat. Náš starší syn měl pro tenhle případ slovíčko ako . 😀 Co nevěděl co je, tak to bylo ako. 😀

benjik
7. lis 2012

pankáč?

ia.
7. lis 2012

asi si to vymyslel. Má fantazii 🙂 můj syn před rokem tvrdil, že je goanga, a děsně se tomu smál. Taky jsme pátrali po tom, co by to mohlo být a pak nám došlo, že si to prostě vymyslel. Dneska, když mu řeknu goanga, tak netuším, co po něm chci 😅

kozlenka
7. lis 2012

Nezkrátil si tak nějaké slovo třeba Spájdrmen? 😀 Nebo jak říká ia. si to prostě vymyslel a libí se mu, jak se to vyslovuje, náš Aďa si zas vymyslel slovo "onin" a pořád to říká 🙄

jasminy
7. lis 2012

Tak se ho zeptej, někdy to slovo není ani podobné. Naše malá umí hodně věcí pojmenovat správně, ale okurka je pořád tatu.

ined77
8. lis 2012

A nejste Pinkasovi? 😀 ...to je těžko říct....mohl někde něco slyšet, ale špatně si to zapamatoval...třeba 😉

qaculqa
8. lis 2012

jestli je to v otázce..tak třeba spinkáš??? 😀 Od známé malý to taky vyslovoval a vždy měl namysli spinkaní 🙂