icon

Co byla vaše nejlepší investice při péči o miminko?

jitka_zowie
9. led 2017

Ahoj maminky!
Zajímalo by mě, co podle vás důležitá a nepostradatelná věc, kterou jste koupili, když jste pečovali o miminko (dejme tomu do 1 roku života). Nějaká šikovná vychytávka, která vám hodně usnadnila život a práci. Prosím, podělte se.
U nás to momentálně asi vyhrává samovyvařovací lahvička, nekojím, takže se lahvičky točí a tahle se jen na 3 minuty vrazí do mikrovlnky a vyvaří se sama.
Budu zvědavá na vaše vychytávky.
Díky

Strana
z6
evaamy
9. led 2017

Já bych příště určitě zase pořídila masážní olej Jakoubek na zoubky, kočárek Stokke a nositko tula. A taky bych už nefotila na mobil, ale na foťák 😉 a odsávačka hlenu na vysavač. Co se týče pomůcek k prikrmum, obešla bych se asi bez všeho. ( prikrmovali jsme BLW).

roxolanka
9. led 2017

Pro mě košík na kolečkách, pro miminko bezva věc. Mám na něm monitor dechu, takže jsem v klidu a všude po baráku jezdí se mnou. 🙂 A to jsem ho původně ani nechtěla.

kacbal
9. led 2017

hacka, kolotoč nad postýlku, šátek a nosítko

tulikiss
9. led 2017

za me urcite hraci deka..od dvou mesicu byvaly na dece a nevedela jsem o nich.

petabn
9. led 2017

Ja ocenim nejvic rady maminek, ktere nejsou o generaci starsi a vic mi pomuzou nez ty od babicek.. Takze diky Koniku 🌹 Treba se bude nekomu hodit tip k odsavacce, koupila jsem tu levnejsi ustni a pomoci uzaveru od tuzidla z ni udelala odsavacku na vysavac (muze pouslouzit i kelimek od jogurtu) 🙂

herminka
9. led 2017

@petabn Udělala jsem to podobně, jen jsem použila korkovou zátku.

Za mě byla nejlepší investice manduca - nosítko, cykllosedačka a u dvojčat vozík za kolo (jsme vášniví cyklisté).

muhehehe
9. led 2017

od začátku malá peřinka, protože dcera nenáviděla pobyt v zavinovačce. a pak odsávačka na vysavač a po pár měsících i dudlík 🙂 a chrastítko z dm, takový jednoduchý jemně chrastící bílý kroužek s červenými a modrými pruhy... to byl naprostej hit asi do sedmi měsíců, nejoblíbenější předmět 🙂)

aklin
19. led 2017

Moje nejlepsi investice byla a je latkovaci vybava.

pavlina212
19. led 2017

jednoznačně kurz nevýchovy

kituska20
19. led 2017

Obojí "zadarmo" kojení a bezplenkovka. Bez toho bych nepřežila první rok.

kaja2016
19. led 2017

No asi by i byla dobra diskuze "zbytecne investice"🙂 Jinak z toho, co jsem tu jeste necetla, postylka na koleckach, fleeska a bunda na noseni, kousatko od curapro....

alzbeta_kubicek
19. led 2017

1. porodní asistentka a ambulantní porod,
2. kojení,
3. šátek (a nosici kabat),
4. bezplenkovka v kombinaci s látkou (longies vlňáčky doporučuju všema deseti),
5. nepromokavý látkový podložky (na přebalování, válení se bez plíny, zpočátku pode mě na noc, aby nebylo všechno od mlíka).

úplně k ničemu mi byly overálky, podědila jsem jich asi dvacet a syn mel jeden jednou.)

mr_falko
19. led 2017

zatim vede vysnenej kocar ( bavi me jezdit a ji bavi se nechat vozit)
hnizdecko ( spi v nem v postylce)
moznost kojit
dudlik

florenciak
19. led 2017

spací pytel, protože malý nesnášel zavinovačku

urtica
19. led 2017

Koupě knihy "Nejšťastnější miminko v okolí" a babyvak - bez toho bychom to kolikové období asi nedali...

kaaaczenka7
19. led 2017

@bekyc já u první dcery hnízdo neměla, teď u druhé jsem pořídila, a vůbec v něm nechce být ☹ budu prodávat, kdyby jste měla třeba zájem-nafotím....

jitavrtule
19. led 2017

šátek a nosítko, mimojiné i proto, že oba šátky jsem skoro bez ztráty pak zas prodala, takže fakt naplňujou význam slova "investice" 🙂
druhá dobrá investice - vlněný overal, máme druhý (na druhou zimu) a je k nezaplacení.

junkka
20. led 2017

Tak za mě:
*videochuvicka - mame dum na patro a bez ni si to neumim predstavit,
*kolibka na koleckach - malou jsem v ni doma uspavala v obyvaku, vydrzela nam pul roku
*koš na pleny - čím je starší, tím oceňuji víc, smrdí jak cap 😀 (máme na obyč sáčky takže provoz za pár kaček)
*elektrická odsávačka mléka
*klasicky houpací kočár - dokupovali jsme z druhe ruky a super. Prostorny, malé se v nem krásně spalo a usinalo.
*manduca
No a v neposledni řadě je pro me skvela vymozenost prikrmy ve sklenicce. (ted se na me nekdo mozna vrhne, jako na hroznou matku 🙂 ) Nejsem uplne vařící typ a kdyz, tak to male stejne moc nechutna. Je to taaak pohodlné, mit je v zasobe, kdyz se mi zrovna nechce nic vymýšlet a vim, ze dostane vse co potrebuje 🙂
Jinak takove ty vymoženosti vsedni doby, jako susicka, mycka a hlavně kvalitni kavovar na kavicku po probdelych a prokojenych nocich 🙂

jitavrtule
20. led 2017

@junkka jo, s prikrmama podepisuju. já třeba vařící typ jsem, ale teda vaření jedný mrkve s 2x2cm hovězího mě nějak fakt nenaplňovalo. Navíc dobře do roka dítě dávalo přednost kupovaným příkrmům před domácíma, to taky moc nenamotivuje 😀
A doteď (20m) dám radši kvalitní příkrm ve skle než polívku z kostky někde v hospodě.

junkka
20. led 2017

@jitavrtule presne, ja se ji s tim kolikrat varim a neco co ji minule chutnalo najednou nechce. Na palici. A kdyz otevru sklenicku, tak dela mnam mnam 😀

radka8888
20. led 2017

Židlicka stokke s novorozeneckym sedátkem. ,,Seděla,, s námi u stolu a a byla součástí kmene 🙂

luciehutt
20. led 2017

@junkka Můžu se prosím zeptat jaký je to koš? Nepořizovala jsem jen kvůli ceně sáčků... Předem děkuji 🙂

junkka
20. led 2017

@luciehutt. Tento a je fakt super, pouzivame pořád a nema to chybu. Velikost akorát a nikde nic neni cítit.
https://www.feedo.cz/diaper-champ-kos-na-pleny-...

luciehutt
20. led 2017

@junkka Mockrát děkuji! Je to dobrá investice 🙂

babuna
20. led 2017

@jitka_zowie ahoj je to taková kravina - ale jelikož nekojím - tak zásobník na mléko co má jednotlivé přihrádky a jde si tam nachystat dávky sušeného mlíčka ... dostala jsem jej od kamarádky (měla jich víc tak jeden podarovala) a to je věc k nezaplacení 🙂 ...

Pak možná takové ty nahřívací polštářky (je v nich gel - zlomí se plíšek a ony hřejí - pak se vyvaří) měli je za pár korun v Lidlu - používám při velkých mrazech i do kočárku neb musíme chodit po doktorech a tam si bohužel dobu a počasí nevyberem a hlavně na bříško když bolí .... 🙂

Ocenila jsem také kojící polštář - půjčila mi jej kamarádka a i když nekojím dost mi pomohl na záda po porodu a teď jej má malá v postýlce jako mantinel 🙂 ...

jitka_zowie
autor
23. led 2017

@babuna zasobnik na mliko muze byt dobra vec. Ja teda taky nekojim a kdyz jdu nekam ven, tak mam mliko proste s sebou ve sklenicce od presnidavky a k tomu jednu tu odmerku. Asi by to bylo jednodussi to nasypat rovnou, ale zase pri tech vsech kramech, co s sebou taham, je to nakonec asi jedno. My k tomu zahustujeme nutritonem, protoze malej blinka, tak je to nekdy to davkovani docela na palici.
Jo a kojici polstar mam taky a mrnous ho ma v postylcce pro vymezeni mensiho prostoru, neco jako takove hnizdecko.

jitka_zowie
autor
23. led 2017

@jitavrtule @junkka ja teda s prikrmama teprve zacinam, je mozny, ze taky casem ztratim idealy a zacnu kupovat prikrmy, ale momentalne to delam tak, ze si navarim dopredu, dam to do silikonovych formicek na muffiny, zamrazim, pak vyloupu z formicek a sacku uchovavam v mrazaku uz jednotlive porce. Pak staci porci vyndat a rozmrazit a dlabe se. No a mam takhle nekolik ruznych druhu, takze to malemu stridam...pro pochopeni, nechci tim nikoho kritizovat, ze prikrmy nevari, je to kazdyho vec a je mozny, ze k tomu taky dojdu, ale momentalne mi to prijde jako dobrej system, kterej treba nekoho nenapadl a muze se hodit.

babuna
23. led 2017

@jitka_zowie - je to tohle - má to tři přihrádky a do každé si člověk nachystá dávku a pak otočí otvor tam kam potřebuje ... 🙂 je to hrozně fajn u sunaru to bylo prý jako dárek - jinak to mají myslím v Pepcu a klasicky u dětských věcí v obchodech, ale ta sunarácká je menší (i když objemově stejná) tak se ledaskam vleze ... 🙂

jitka_zowie
autor
23. led 2017

@babuna diky, nekde se po tom podivam, mozna by se hodilo!!! Presne pro tohle byla tahle diskuse zalozena :o))

alcar
23. led 2017

Tak za me nejlepsi investice houpatko Bright starts, parni hrnec a mixer v jednom Avent, cipky Viburcol a aplikace Dormi misto chuvicky. 🙂

Strana
z6