Co byla vaše nejlepší investice při péči o miminko?
Ahoj maminky!
Zajímalo by mě, co podle vás důležitá a nepostradatelná věc, kterou jste koupili, když jste pečovali o miminko (dejme tomu do 1 roku života). Nějaká šikovná vychytávka, která vám hodně usnadnila život a práci. Prosím, podělte se.
U nás to momentálně asi vyhrává samovyvařovací lahvička, nekojím, takže se lahvičky točí a tahle se jen na 3 minuty vrazí do mikrovlnky a vyvaří se sama.
Budu zvědavá na vaše vychytávky.
Díky
pro me je super kos na pleny... nikde nic nesmrdi a s jednou plenkou nemusim behat ven do popellnice..... pak mam moc rada nas prebalovak s vanickou a uloznym prostorem... používáme stále při oblekani a pod.. synovi uz jsou dva roky..
Dudak :D A take vibračni lehatko 🙂
Snad mě nikdo neukamenuje, je to jen můj názor, ale za mě jsou nejlepší investice do všeho, co pomůže mamince nezbláznit se🙂. Takže např. do dovozu obědů (myslím pro samotnou maminku, ne pro miminko, aby mě někdo nechytal za slovo), do občasné chůvy (pokud jiní příbuzní nefungují, což se bohužel stává), slečny na úklid.... nebo, chcete-li něco věcného, třeba do napínavé detektivky. Nic není důležitější, než aby byla maminka v pohodě a o miminko pečovala s chutí a s láskou. A nikdo nejsme robot, abychom to zvládly nonstop 25 hodin denně bez jediné volné chvilky pro sebe třeba za celý rok, s věčně naklizenou domácností, napečenými buchtami a úsměvem na tváři.
@mysicka_lb Ježiš, ani nevíš, jak jsi mě potěšila, žes tohle vyslovila nahlas a tak pěkně zformulovala 🙂))) Bohnice mám daleko 🙂
Z věcí, které tu nezazněly, plnitelné sáčky na svačiny/příkrmy. Hodně cestujeme a chodíme na výlety a tohle je perfektní, čistý způsob krmení. Syna navíc moc baví.
Za sebe ale doporučuji, nic nekupovat dopředu, až v okamžiku, kdy to opravdu potřebuji. O spoustě věcí jsem si myslela, že to bez nich nepůjde, a ono to jde víc než dobře. Úspora peněz obrovská, i když pak třeba zrovna to, co pořizuji není ve slevě.
Kdyz jsem videla nazev tematu, chtela jsem napsat neco v tom duchu, jako mysicka_lb. Neskutecne pomuze ze zacatku pohlidat mimi aspon na chvili, aby si mamka mohla pospat, mit nekoho, kdo nebude klast klasicke dotazy tipu - a co, kojis? A kaka dobre? A jak ti spinka? A je hodny / hodna? Ale nekoho mit na pomoc, kdo te vyslis a bude s tebou mluvit i o necem jinem, nez o plenach a sunaru. Navari obed na nekolik dni, pujde s mimim na prochazku a ty budes mit nejakou chvili pro sebe. Ale hodne dulezite je i pro maminky nebat se o takovou pomoct rict!🙂
Ještě obě děti neskutečně bavila hrací hrazdička - do něčeho pinkly a hrála různá melodie. Pro rodiče asi utrpení (plastový barevný krám), ale pro děti bomba 😀
Pěnové puzzle na podlahu a nafukovací válec 😉
Jak tu někdo zmiňoval koš na pleny. Já ho u prvního dítěte měla několik měsíců taky, přišlo mi to fajn. Jenže ten pytel do toho něco stojí a při vyndavání celého obsahu koše se mi dělalo šoufl, i když jednotlivé plínky byly zatočené, přece jen to bylo cítit.
Koš jsem prodala.
Plíny vyhazuju do koše, pokakané ještě v pytlíku. Chodím s košem každý den, takže nic nepáchne 😉
řekla bych co mě hodně pomohlo bylo vibrační lehátko 🙂 jelikož jsem dost času byla sama a přítel pracoval v zahraničí dost mi pomohlo při vaření uklízení dcerka tak byla semnou a měla jem ji na očích to bylo v době kdy byla malinká 🙂 další věc byl hrací kolotoč u kterého mi hezky usínala 🙂
Po klasice, jako pračka myčka a.t.d.. , tak domácí hupací kočár.. houpací lehátko se neostvědčilo, nebyl v něm rád, ale ten starý houpací kočár byl TOP - do 10 měcíců jsem prcka v něm uspávala za zvuku vysavače.. Jinak bych měla už záda v háji a ruce jak šimpanz 🙂
@maja96 my máme trámové stropy a ten malý mizera se díval, jak se trámy pohybují..jak jsem se zastavila a tak začal ječet, že takovéhle flákání trpět nebude a muselo se chodit. Takže nějaké skákání na blaonu, lehátko a tak ho nebavily a kolotoč taky ne, protože se postýlka nehýbala... ale přežila jsem to 🙂
za nás: elektrická odsávačka mléka, sporťák Baby jogger a generální úklid od úklidové firmy 😀
Zkusím dát podle důlěžitosti od nejvyšší (dle mě, co mi pomáhalo) 😀
sušička na prádlo
šátek na nošení (ale není nad to, když se i jen tak veze kočárek)
odsávačka rýmy na lux
homeopatika
jednorázové plínky byli fajn, ale příště bych chtěla zkusit ekologičtěji, tak uvidíme ;)
Houpačka hacka a šátek na nošení plus všechny vychytávky k tomu (zateplovací vak, nosicí mikina, bunda merino oblečení atd.) - nosili jsme hodně a chtěla jsem, aby mi to slušelo 😎.
Sušičku jsme pořídili až po roce mimiprovozu a tu bych zpětně chtěla hned. V kombinaci s látkovými plenami je to božíííí.
Odsávačku na hleny jsme koupili předem a byl to největší nesmysl. Nikdy jsem ji nepoužila a příště bych tento typ věcí kupovala vždy, až je bude opravdu potřeba mít.
@olga_ a rýma v pohodě? Nebo nemíváte?
@jitka_zowie Čas, který jsem dětem věnovala-ale jinak asi šátek na nošení-byl do 500 Kč-po někom.Nosila jsem menší dítě při vyzvedávání ze školky-sourozence, také v noci-syn pak klidně spal. A byla jsem i já spokojená. Asi pokud je to nutné, je nezbytný monitor dechu-pro děti, kde to bylo doporučeno atd. 🙂Taky je dobrý přebalovák, kde máš nějaké odkládací prostory-super s vaničkou i s výpustí-kýbl pak někdo odnese-hlavně, když nemůžeš zvedat něco těžkého.
@jitka_zowie Já bych spíš dokázala vypsat věci které mi byly k ničemu 😀 Jinak tedy šátek se nám hodně osvědčil 😉
Krom veci ktere tu uz byli zminene tak tim ze jsem nekojila tak super vec pro me byla rychlovarna konvice s nastavitelnymi stupni. Mlicko bylo raz dva a to jsem mela i ohrivacku lahvi ale konvice byla top 😉
@snehulacka Když byl úplný novoš, zdálo se mi, že chrčí, tak jsem zpanikařila a tu odsávačku objednala, ale zbytečně. Po poradě s dr. jsem ji nepoužila, nebylo třeba. Teď má syn dva a čtvrt roku a rýmu párkrát měl. Jednou dost silnou, že mu oteklo až pod okem a byli jsme na pohotovosti. Ale nikdy jsem neodsávala, protože by si to ani nenechal provést. Nejde mu ani stříknout mořskou vodu do nosu, natož kapky... Vždy najedeme na klidový režim, cibule do pokoje na noc, aromalampa přes den, kapesník v pohotovosti. Ten si už nosí v kapse, ale stejně to většinou utře do rukávu 😵. A pořád dokola vysvětlujeme a ukazujeme smrkání, to je nejdůležitější a lze to nacvičovat už od půl roku věku...
@izz76 Jo lahev a dudlík jsem taky pořídila a přesně začala uvažovat (pokud budu kojit) jestli to vůbec využiju - bohužel jsem tehdy dala na radu svojí matky která mi vnutila, že lahev využiju 100% protože miminku se od narození dává fenyklový čaj ( i když je mimčo plně kojené) - no naštěstí mi už došlo že spoléhat na rady své matky není vždy k dobru :D
Léhátko pořizovat ani nechci 🙂 Díky moc🙂
Já, jako nedobrovolná nekojička, bych se neobešla bez termosky a dávkovače UM. To byly dvě super věci, co mi dost ulehčovaly život. Taky jsem hodně ocenila parní sterilizátor, ale to je prostě všechno k tomu nekojení, když ženská kojí, tak jsou to zbytečnosti. 😀
Taky nelituju koupě vibračního lehátka, dcera si v něm ráda pohověla a dodneška si v něm ráda posedí, i když má o 6 kilo víc, než je doporučená nosnost... :D
Takový ty věci jako dudlíky a kočárek snad ani nezmiňuju... 🙂
@jitka_zowie chuva, manduka (a jine nositka) a hojdavak (nebo taky se tomu myslim rika hacka) 🙂
nevím, jestli bydlíte v bytě/domě a ne/máte balkon, ale u obou dětí snad opravdu TOP starý retro mega houpací obrovský kočár na balkóně 🙂
@ma_cherie To by se Ti.taky hezky srazilo. Nebyly.holt.uplety. Zato ty.plateny kosilky, který jsou tak nepříjemný na tělo, ovšem zada jsou klidne holy... K tomu ty dupacky jsou pro me smrtelný... To by mi hrablo je porad oblíkat a vyslikat. No jo, ale byly rady, ze je maji a byly to.poklady.

Pro mě je taky nejlepší vynález odsávačka na vysavač 🙂 Děti mají rýmu poměrně často ( kor v tomhle počasí) a je to fakt k nezaplacení. Cestovní postýlka je taky šikovná věc.