icon

Co byla vaše nejlepší investice při péči o miminko?

jitka_zowie
9. led 2017

Ahoj maminky!
Zajímalo by mě, co podle vás důležitá a nepostradatelná věc, kterou jste koupili, když jste pečovali o miminko (dejme tomu do 1 roku života). Nějaká šikovná vychytávka, která vám hodně usnadnila život a práci. Prosím, podělte se.
U nás to momentálně asi vyhrává samovyvařovací lahvička, nekojím, takže se lahvičky točí a tahle se jen na 3 minuty vrazí do mikrovlnky a vyvaří se sama.
Budu zvědavá na vaše vychytávky.
Díky

Strana
z6
jitavrtule
23. led 2017

@jitka_zowie jsme se asi uplne nepochopily 🙂 u nas neslo o to, ze bych nezkousela varit domaci prikrmy, ale o to, ze dite je odmitalo jist. I cerstve, natoz mrazene-rozmrazene.
Ted uz dlabe normalne, ale taky uz ji normalni jidlo. Prikrmy byly (u nas) takovy blby obdobi holt.

jitka_zowie
autor
23. led 2017

@alcar Viburcol jsme koupili dneska, rostou zoubky. Jak casto a jak dlouho jste ho pouzivali a na co vsechno? Me mrzi, ze jsem o nem nevedela behem prvnich 4 mesicu

jitka_zowie
autor
23. led 2017

@jitavrtule aha, koukam,pravda, ze neco takoveho jsi psala. Tak mam asi kliku, ze maly (aspon zatim) dlabe jak silenej to, co uvarim. Snad mu to vydrzi.

reinne
23. led 2017

Nejlepší investice byla isofixová základna do auta na vajíčko. Nedokážu si představit s vajíčkem zápasit při každé jízdě autem. Parní sterilizátor na lahve a parní hrnec. Parní hrnec se využije i nadále, židlička Tripp trapp od Stokke, taktéž využitelná dlouhodobě.

pokoda
23. led 2017

Za mě rozhodně spací pytlík, máme ho dodnes a malé je skoro 2 a půl roku a až z něj vyroste, tak nejspíš budeme pořizovat zase další. Když byla pod peřinkou, tak jsem musela co chvíli z postele, abych ji zase přikryla. Teď je malá neustále v teple.

junkka
23. led 2017

@jitka_zowie ja jsem male taky varila ze zacatku ty jednoduchy prikrmy, zacinala je papkat, vsechno ok. Ale pak zacaly rust zuby, ona se od sedmeho do osmeho mesice jen kojila, nechtela vubec jist. Ja pak zkousela vsechno a zacala mi jist az sklenicky. A do ted (mala ma 16 měsíců) je ma porad rada. Nejdriv me to trapilo (celkem dlouho), ze nechce moje jidlo, ale ted uz to neresim. Uvarim jidlo pro sebe, dam i male a bud chce nebo ne. Kdyz ne, tak otevru sklenicku a je klid 🙂
Jinak se podepisuju i za isofixovou zakladnu na vajicko. Super vec 🙂

alcar
23. led 2017

@jitka_zowie ja bych rekla, ze snad na vsechno. 😀 Na prdiky, na zuby, na teplotu (pres den, na noc Nurofen), kdyz mela narocny den a nemphla vecer zabrat, tak jsem ji prdla Viburcol a do 15 minut vytuhla. Pouzivala jsem spis jednorazove nez dlouhodobe, ale jde ho pouzivat i dlouhodobe, prirustu zubu klidne i 14 dni vkuse. Jdou dat i dva cipky 20 minut po sobe, pokud ten prvni nezabere.

jitka_zowie
autor
24. led 2017

@alcar jo, ja mu vcera dala jeden odpoledne, byl hrozne rozervany, tak jsem myslela, ze se zklidni a trochu se prospi....to zklidnil se, usnul ale az za 3 hodiny a pak spal 7 hodin v kuse!!!! Ty vado! Necekala jsem, ze to bude takhle fungovat. Ted jsou teda 4 rano a ja jsem tu s nim vzhuru, pac uz je vyspalej, ale tak proste musim optimalizovat cas podani. Posledni skoro 2 tydny nam kvuli zubum v oci skoro nespal, takze haleluja!

pidalka12
24. led 2017

@alubif Ahoj. Asi mne tu dost matek taky ukamenuje, ale taky nevidím důvod spát s mimcem v posteli. Sama se chci vyspat a mimco potřebuje také svůj prostor a klid. Šátek nemám. Snad všechny děti kamaradek odmítají. Cestovní postýlky nejlepší. Je u rodičů a když přijedou děcka, rozloží se. Vždycky když jednou za čas někam prispeji, dostanu od matek kartac taky 😀

kaccistar
24. led 2017

@pidalka12 neukameňujem, ale rozhodne cestovná postieľka u nás bola najväčšia blbosť, čo sme kúpili. A to bola drahá, žiadny šunt.. malému sa v tom nepáči a nikdy v tom nechcel spať. Doteraz mi leží doma, tá postieľka.. fakt k ničomu. 🙂

kaccistar
24. led 2017

inak čo sme my maximálne využili bola manduca (a to mám 2 kočáre, takže nie som "nosička", ako som tu postrehla), ktorou som malého nosila v obhode, aby som mohla normálne nakúpiť, nosila doma, keď ho niečo bolelo alebo som potrebovala niečo urobiť.. je to super investícia a potom sa dá dobre predať, takže aj minimálna investícia. Za blbosti, ktoré sme kúpili považujem: fľaška medela calma, elektrická odsávačka mlieka, cestovná postieľka.

janina29k
24. led 2017

Já jsem si nemohla vynachválit pojízdný balící pult s vaničkou, měla jsem tam všechno po ruce a nemusela jsem to všude možně shánět, pak kojící polštář, nebyl dobrý jen na kojení, ale dělala jsem mu z něj takový ,,pelíšek" - zapnula jsem polštář a dala dovnitř malýho, prvního půl roku jinak spát nechtěl. A i když byl třeba se mnou v obýváku, tak jsem ho takhle položila na gauč a věděla jsem, že se mi neskulí dolů - lepší než aby byl celou dobu v houpacím křesílku

babuna
24. led 2017

Když tu čtu o postýlkách - pro nás byla dobrá investice všude tam kde jezdíme - chalupa jedni i druzí rodiče - byla klasická postýlka pro malou - doma mám dvě - hrací a spací (hrací v kuchyni), u rodičů - u mojí mamky je postýlka po mě a u tchýně je jedna co jsme našli u popelnic (sousedi se stěhovali a neměli ji kam dát, koupili jsme akorát madraci) a další máme na chalupě - tam jsme ji taky dostali ... je fakt že kdybychom je měli kupovat tak se nedoplatíme všechny jsme dostali ale i tak ... místo cestovní postýlky používám korbičku z kočárku - tam beru dobrou investici to, že je to kočár s velkýma kolama (to oceňuji především teď když napadne sníh a cesty jsou posypané - všude projedu a nemám problém s tím že by se mi zasekávala kolečka - což jsem viděla v posledních 14ti dnech ve městě nesčetněkrát... mamina co krok to musela okopat kolečka aby mohla jet) a velkou korbičkou - pevnou ...

@kaccistar - manduka taky perfektní věc - souhlas ! 🙂

pidalka12
24. led 2017

@kaccistar To je dobře 😀
Hele, co maminka a miminko to jiný názor. Každý si to dělá po svém, každému vyhovuje něco jiného a každý má jiný názor. A to je dobře 🙂 přece nemůžeme být všichni stejný, ale hlavně, že jsme spokojený 🙂 Amen 😀

babuna
24. led 2017

@pidalka12 neukamenujeme 🙂 já si to také nedovedu představit ... za těch 5 měsíců jsem v posteli s malou spala 2x když ji bolelo bříško ... a nevyspali jsme se ani jedna...

mě se na cestovních postýlkách nelíbí to, že jsou madrace úplně na zemi (teda to co jsem měla možnost vidět) ...

astyna
24. led 2017

zavinovačky - syn v nich spí - rozložené na deku - doteď 🙂 v 15m, máme 2 letní a jednu zimní flísovou a absolutní top.

alcar
24. led 2017

Cestovni postylku jsme taky hodne vyuzili a vlastne jeste vyuzivame, mala ma skoro tri roky, ale jak nekde jedem, tak ji jeste berem a mala se do ni v pohode jeste porad vejde. 😀 Koupila jsem si do ni cestovni skladaci matraci (dalsi super vec), takze od zeme neni moc zima.
A moje dcerka spi take sama ve sve posteli a ve svem pokojicku a jsme spokojene obe.

alcar
24. led 2017

@jitka_zowie u homeopatik zpravidla trva, nez zacnou zabirat. Telo prijima novou informaci a chvili trva, nez se dostavi vysledek. Zni to zvlastne, ale takhle mi to rikala lekarnice. Moji male zacaly cipky zabirat tak po tydnu. Vydrz, urcite se to zlepsi. Mala mi usinala tak do 15min po podani. Cipky jsem si bravala s sebou i treba kdyz jsem jela ke kamosce a potrebovala jsem, aby mi tam mala chvili spala, tak jsem ji preventivne cipek dala. Nebo kdyz jedes k lekari a potrebujes, aby ti maly vydrzel v klidu, tak taky. Je to takovy univerzalni uklidnovak. 🙂 Hodne lidi ti rekne, ze to na jejich deti nepusobilo, ale dali ho treba dvakrat, vysledek se nedostavil, tak ho hned zaskatulkuji jako ze nepomohl. Je treba fakt chvili vydrzet, nez zacne spravne fungovat.

kajsav
24. led 2017

My jsme rádi, že jsme pořídili kvalitní kočárek, pořád říkáme s manželem, že to jsou nejlíp investované peníze. Neskutečně skladný do auta, s hromadou vychytávek, projeli jsme s ním jakýkoliv terén, jsme nadšení. Největší vychytávka do našeho malého bytu byl skládací přebalovací pult z Ikey, který se dal lehce přenášet a hlavně měl mraky kapes na kosmetiku, léky a všechny možné potřeby, dole také prostor na pleny.

geee
24. led 2017

@78marcela
@popelka1984

Můžu se zeptat, dá se použít ta odsávačka i když máme vysvač, na kterém se nedá regulovat síla toho sání? Díky 🙂

78marcela
24. led 2017

@geee jojo, odsavacka si to reguluje sama

geee
24. led 2017

@78marcela
Super, děkuju.

jitka_zowie
autor
24. led 2017

@alcar ja bych rekla, ze mu to zabralo. Kdyz jsem mu ten cipek dala, tak se uklidnil, prestal plakat...coz teda nevim, jestli bylo cipkem nebo necim jinym, u nej je to casto takovej butterfly effect jak na rozbreceni tak na uklidneni :o) Pak byl trochu takovej utlumenej a pak usnul na tech 7 hodin. Takhle dlouho snad jeste nikdy v kuse nespal. Jen jsem to bohuzel naplanovala blbe, protoze jsem mu ten cipek dala odpoledne, usnul mi v sest a probudil se nejdriv v jednu na krmeni, pak ve ctyri a pak se mu uz nechtelo spat, tak jsem si s nim v noci dve hodiny hrala a pak teprve zase usnul. Krasne se vychrnel, dneska je zatim usmevavej a je s nim sranda, jen ja jsem jak zombie, spala jsem dohromady asi tak 3 hodiny. Ale vychytame to.
Ja homeopatikum docela verim....driv jsem neverila, ale pak jsem si to vyzkousela na sobe a nestacila jsem se divit. Jen ty homeopatika, ktery jsou v kulickach a rozpousti se v puse, je tezky miminku dat. I kdyz to rozpustim ve vode, tak mi to bud vyplivne, nebo potom vybleje, takze je pak tezky posuzovat, jestli to funguje nebo ne, protoze mozna dostane minimalni mnozstvi.

alcar
24. led 2017

@jitka_zowie odealni je davat ho tak 30min pred spanim. Ale i koidne behem dne pri kolice nebo tak. Viburcol obsahuje vice tech slozek, tak je takovy univerzalni. Ale u nas teda pomohl hodne. Ted cekam dvojky kluky, tak uz kupuju 10 krabicek do zasoby. 😀

jitka_zowie
autor
24. led 2017

@alcar trochu me mrzi, ze jsem se o nem dozvedela az ted. Mozna nam mohl hodne pomoct pri tech prvnich 4 projecenych mesicich. Zkousela jsem uplne vsechno, nic nepomohlo, mozna by byvalo pomohlo tohle. No pozde bycha honit. Prvni dite je pry vzdycky predskokan 🙂
Panecku, kluky dvojcata??? Ja kdyz potkam maminu s dvojkocarkem, mam tendence ji skladat poklonu a ptat se, jak to zvlada, ze se nezblazni. Nevim, jak bych to delala.

kika_21
24. led 2017

@jitka_zowie Copak když jsou v kočárku-ale když jim pak je najednou 12 let-stačí bohatě jeden takový a jedna kopie-tříletý.Hlavně ,pokud se týká nutnosti vypracovat občas domácí úkol.cokoliv opravit je ochoten, ale vyjmenovat vzory podstatných jmen-tak to je za trest-a za 4 roky to nastane opět.😈Navrhovala jsem oženit, ale manžel je oba brání.

alcar
24. led 2017

@jitka_zowie no jako bude to siiiiilene, nedelam si iluze. 😀 Ale priroda k nam byla stedra, vubec jsme dva nechteli, ale co uz. Tak nad tim radsi moc nepremyslim. Az to prijde, tak to prijde a nejak to budeme muset zvladnout. Furt si rikam, ze uz aspon trochu vim, jak to bude po porodu probihat a co cekat a jak se ke kojenci chovat. U dcery to bylo vsechno jen o hadani a zkouseni. Tady uz snad budu vedet, po cem sahnout atd.

jitavrtule
24. led 2017

stejně je to sranda, a tohle forum to krasne dokazuje, jak pro kazdeho je dulezite neco uplne jineho. u pulky prispevku tady bych mohla reagovat - no je byla u nas ta nejvetsi zbytecnost a blbina co jsme poridili 😀 s druhou pulkou bych naopak vicemene souhlasila.
Realita je takova, ze male miminko toho potrebuje fakt dost malo - mamu u sebe, mliko dle chuti, cistou plenu dle potreby. Zbytek je fajn nastavba, ale urcite ne nezbytna 🙂
je super, ze zijeme v dobe, kdy si kazdy muze poridit to, co mu pripada dulezite.

ivet1987
24. led 2017

Ahoj holky, nečetla jsem diskuzi, ale nejlepší investice houpací lehátko, bez toho bysme nepřežili hlavně na návštěvách, když je nouze, uspíme ho tam i teď - bude mít 2 roky. A určitě odsávačka na vysavač, parádní.

jitka_zowie
autor
24. led 2017

@jitavrtule Jasne, ze toho miminko zas az tolik nepotrebuje. Taky proto jsem vlastne do zakladni vybavicky kupovala jen ty uplne zakladni veci a teprve potom nabalovala to, co se aktualne hodilo. Je pravda, ze s mimcem "na hrubu" uz se to hur obiha a shani, ale lepsi nezvyhodit desny prachy za blbosti.
A ony ty vychytavky....no proste jsou to veci, ktere nam nejak usnadni praci. Vtipny je, ze na kazde mimco funguje neco jinyho, takze pak i matka, ktera si mysli, ze vi, jak na to, muze u druheho splakat :o)

Strana
z6