icon

Co dělat při pádu 14měsíčního dítěte z postele?

rozikaa
3. únor 2025

Dobrý večer
Prosím Vás mám 14 měsíční holčičku a asi před hodinou spadla z postele. Vím je to moje chyba neměla spát na posteli ale v postýlce. Když jsem k ni utíkala seděla na zemi s nožičkama pod sebou ( ne že by měla nohy zkroucený ale klasicky jako děti sestávají ) a plakala. Volala jsem na pohotovost a tam řekli že pokud nezvrací nebo nemá jiné chování a jestli byla postel nižší než ona jezdit nemusím.

Jsem vyřízená nevím jestli se ji něco nemohlo stát teď tedy spinká ale zároveň je nachlazená a do toho se tlačí zuby a nevím jestli ji teď mohu dát nurofen.

Děkuji za rady.

barunka12345
3. únor 2025

Dobrý večer, pokud nezvrací a klidně spí tak by měla být v pořádku, nevidím důvod proč by jste ji nurofen nemohla dát.

rozikaa
autor
3. únor 2025

@barunka12345 mockrát děkuji

kristyn86
4. únor 2025

Chapu,ze jsi vyplasena. Clovek se lekne. Na pohovosti ti rekli,co sledovat. Urcite to bude v poradku. Takovych a jeste horsich padu bude. To se stava. Nurofen ji pak na zoubky dat muzes.

cilkat
4. únor 2025

Spadla poprvé až ve čtrnácti měsících? Fakt? Jsi pečlivá a opatrná matka 😉 .

lemamama
4. únor 2025

Dítě co nespadne z postele jakoby nebylo. Takže úplně klid, pokud je ok nemusíš se ničeho bát.

merope
4. únor 2025

Pokud nespadla na hlavu, tak je vše ok.
Pokud spadla na hlavu, je to horší a je dobré ji sledovat.
Utíkající zorničky - ihned volat rychlou.
Zvracení - jet do nemocnice.

janedv
4. únor 2025

@rozikaa Mne tady v podobne situaci u prvniho ditete nejaka maminka napsala, ze deti se deli na dve skupiny - ty, co uz z postele spadly a ty, co teprve spadnou. Takze jak rekli na pohotovosti - jestli nezvraci, jestli reaguje a je ok, pofoukej bebi a neboj se.

rozikaa
autor
4. únor 2025

Dobrý den tak přes noc v pohodě teď taky🙏 děkuju moc za povzbudivé komentáře. ❤️

hanka_12345
4. únor 2025

jééé ja mam 11m a ten uz nekde spadl nebo se prastil tolikrat a zije. Neboj ty decka sou gumjovy a priroda s tim asi snad pocitala co tak pozoruju co vse dite zvladne.
Samozrejme ne kdyz by si vrazilo roz stolu do lebky ..ale pad z postele, v pohode

janca0007
4. únor 2025

Také se nám to bohužel stalo a řekli nám to samé. Rentgen by pro děti byl prý horší. Naště to u nás bylo v pořádku, žádné zvracení, nic. Držím palce, ať je i u vás.

eloana
4. únor 2025

@rozikaa deti jsou celkem "gumove" také nám určitě všechny 3 deti nekdy spadly. Mají se hlidat zornicky,jestli reaguji na světlo.... a zda nezvraci...rentgen se v tomto případě obvykle nedělá.