Pád na hlavu. Zkušenosti?

25. čer 2020

Ahoj mám prosbu. Dcera 3 roky po příchodu dělala scény až se počítala na chodbičce, ujely ji po tom nohy a udeřila se do hlavy jen to zadanelo. Ihned zacla hrozně řvát. Teď sen tváří normálně a ji. Jsem ve středu, jestli se jí nemohlo něco stát, jestli nemám radši volat na pohotovost, doktor už neordinuje ted. Stalo se to někomu z vás? Spadla na zadek a že zadku na záda a svitla se do hlavy, jako když uklouznutí na ledu.

autor
25. čer 2020

Pocurala*

jjasmina
25. čer 2020

Pokud by se mi dítě bouchlo do hlavy, určitě bych ji nechala zkontrolovat v nemocnici.

miba10
25. čer 2020

Dcera (teď 2,5r)v té době 2 roky mi preletela postýlku a spadla obličejem na podlahu. Máme jen beton a lino. Bylo to v 19:30 večer. Nechala jsem 2 hodiny vzhůru a pak dala spát s tím, že mám každé 2 hodiny budit do plného vědomí. Boule jako hrom, druhý den modřina, třetí den nic.
Jen hlídej, aby se nemotala, nezvracela atd.
Bude to dobrý, děti jsou strašně gumový

autor
25. čer 2020

@miba10 teď ji broskev a blbne s mladší. Na hlavě zatím nic nemá, pořád to kontroluju. To byl fofr ani jsem, se nestihla otocit

olga_
25. čer 2020

Pokud hned plakala a je v pohodě, sleduj zorničky, ideálně i v noci ji probuď každé tři hodiny a posviť do očí. Takto 48 hodin. Pokud bys sledovala nějakou abnormalitu, okamžitě vyražte.
V nemocnici s ní nic neudělají, pokud zorničky reagují a je v pohodě, pošlou vás domů.

autor
25. čer 2020

Děkuji všem, za rady. Jsem, z toho psychicky úplně vyplesknuta

olga_
25. čer 2020

Napiš mi kdyžtak SZ, můžu popsat vlastní zkušenost.

miba10
25. čer 2020

@olga_ přesně tohle mi řekli na emeru, když jsem tam volala 👍

iris92
25. čer 2020

Jestli nebyla v bezvedomi, nezvracela, nekrvaci a chova se normalne, tak by to melo byt dobre. Ale pro jistotu si muzete zavolat na pohotovost a prinejmensim se zeptat.

nat
25. čer 2020

Myslím,že je lepší raději dite vzít a zajet na kontrolu k lekari i kdyby jen dětský a ne psát dotaz sem.My Vaše dítě nevidíme 😟😟

priefi
25. čer 2020

Má bouli nebo modřínu?
Pokud začala plakat, tak by to mělo být ok, kdyby neplakala, je zle. Pokud jí, měla by být ok. Nedávej ji teď spinkat a pozoruj její chování, kdyby se Ti něco nezdálo, okamžitě na pohotovost. Pokud by začala zvracet, okamžitě na pohotovost. Pokud by byla dezorientovaná, okamžik na pohotovost.
Pokud plakala a teď je ok, zda se, že vše je v pořádku. Je třeba i dnes hlídat, zda není spící, když bude spinkat v noci, kontrolovat, zda vše je ok a normální jako obvykle.

ivis_b
25. čer 2020

To bych se ujezdila, kdybych mela s kazdym padem jet do spitalu. A syn by po tech rentgenech svitil jak zarovka. Do zhruba 1,5 roku spadl na hlavu asi milionkrat, mel na hlave vecne bouli a modrinu, chvili nikde neposedel. Jednou ten pad byl bohuzel horsi, takze uz vim, co je ok a co ne. Pokud spadla, bez prodlevy zacala plakat, pak se utisila a ted normalne funguje, bude dobra. Sleduj ji, kdyby ti prislo, ze se mota, byla plactiva, spava, nejedla, tak jo, nech ji zkontrolovat. Jinak je to zbytecne.

autor
25. čer 2020

@ivis_b
@priefi děkuji za rady. Ano řvala ihned a vnitra mě do náruče. Pak ještě chvíli vyvádeoa a teď je už v klidu a ji oběd. Párkrát jsem už s ní na pohotovosti dřív byla, ale naposled už na mě byli docela hnusní že otravuju. A jen fakt, že bych nad tím mávla rukou ale ona to fakt byla, slupka. Tváří se normálně, stalo se to před zhruba půl hodinou.

te_reza
25. čer 2020

@olga_ ty jo, nedovedu si představit, že holce X krát za noc svítím do očí

Pokud řvala a je v pohodě, tak to prostě byla jen rána, pozoruj, v noci bych vzbudila, jestli je vzbuditelná, nic jiného stejně asi neuděláš

autor
25. čer 2020

Děkuji všem za radu. Budu v pohotovosti. Malá se zatím chová standardně a má zájem o věci okolo. Kdyby něco, musíme hned jet. Akorát toho pocitu viny, že jsem neschopná Bobka, co ji měla včas chytit, nebo tak něco už se nezbavím.

olga_
25. čer 2020

@te_reza Já si to taky nedokážu představit, ale takto každopáně zní rada z nemocnice. Kdyby zůstali v nemocnici na pozorování, tak tam to dělat budou.

rickym
25. čer 2020

@olga_ dcera spadla z přebalováku v 7m, byly jsme pro jistotu na noc v nemocnici na pozorování a v noci jen měřily teplotu, vůbec ji nebudily🤷🏼‍♀️

te_reza
25. čer 2020

@olga_ mě holka spadla asi v roce z jídelní židle, ve stoje, takže relativně z výšky. Přes telefon mi jen řekli sledovat ospalost/malatnost/případně zvracení a jestli se dá ve spánku probudit. Jako lajk si myslím, že by člověk podle zornicek poznal stejně kulový, jestli by nebyly úplně mimo, kor v noci

olga_
25. čer 2020

@te_reza Já se spokojila v noci s tím, že se mi dítě normálně budí na kojení, takže tak 😉.

olga_
25. čer 2020

@rickym Tak ta se v 7m budila v noci asi sama, ne? Pokud spala krásně celou noc a nebudili ji, tak jen dobře pro vaši klidnou noc!

rickym
25. čer 2020

@olga_ od 4 m spávala celou noc, i v nemocnici to zvládla ☺️ Já jen že to buzení není pravidlo...

dadulakk
25. čer 2020

Uff náš druhorozej se druhým týdnem staví na nohy a kdybyste viděly holky ty tlamy co hází, ze začátku padal jak prkno to byl děs, teď už lepší ale kdybych měla s každým pádem na hlavu letět nebo volat tak nedělám nic jinýho. Podle mě z vlastní vejšky by se snad nic stát nemělo. Horší by byl pád na nějakou ostrou hranu 👍

merope
25. čer 2020

@te_reza Asi tak - taky mi vyletěl ze židličky. Holt jsme zrušili odjezd na chalupu a pozorovali 2 hodiny, zda je ok. A židličku jsme zrušili - má svou pidi na zemi a u toho pidistolek a sice mi teď s jídlem běhá po kuchyni, ale nevylézá ze židličky a dobrý.

Jinak obecně - pokud dítě není v bezvědomí, nejsou problémy, nic, tak se neřeší. Pokud se rozjíždí zorničky, volá se okamžitě záchranka. Pokud zvrací či něco podobného, tak pohotovost.