icon

Co s plazícím se prckem? Máme doma plovoučky a dlažbu

europa00
29. říj 2015

holky jak řešíte ledovou zem když se vám plazí miminko...??

Strana
z2
konidana
29. říj 2015

@europa00 vám doma mrzne? :D (bodyčko, overal, případně mikina) Studený ruce a nohy neva.

dolfino
29. říj 2015

My máme také všude plovoučku, bydlíme v paneláku, takže zas tak ledová zem to není... Máme doma kolem 20 - 21°C, dcerka nosí bodyčko a tepláčky + silnější protiskluzové ponožky. Nožky a ruce má sice studené, ale nijak jí to neva... Navíc lezením se zahřeje... Spíš je horší, že podlaha klouže - proto radím protiskluzové ponožky a teď jsme pořídili i punčochy, co maj protiskluzová kolínka...

blahova_andrea
29. říj 2015

nedá se dělat nic jiného, než prostě lépe-více oblékat. ono už to lepší nebude. docela dlouho pak děti většinu času tráví na zemi různým válením a hrami 😉

lv
29. říj 2015

jde i ustříhnout ty protiskluzový spodky z ponožek a nandat na kolena, lokty..

eva118
29. říj 2015

Jsou pro miminka plazičky. Zkuste zadat do vyhledávače.

herminka
29. říj 2015

Coby? Nechat ho plazit 😀 Bydlíme ve starším domě, podlahy jsme sice izolovali, ale jsou pochopitelně chladné, ale dětem to nevadilo, jen jsme topili o malinko víc než teď, když chodí (teď většinou máme 19-20 °C, dřív jsme mívali 20-21).

lv
29. říj 2015

a je pravda, že já třeba bosou nohou stoupnout na zem u nás doma - mrznu, studí, fuj - holky honím, ať si vezmou ponožky, bačkory vůbec nenosí..malá je bosá non-stop. Víc jsem je oblíkala, když lezly..

kytka12
29. říj 2015

Pro děti je lepší koberec i na pokusy o vstávání a chození. Neklouže se jim to tolik jako plovoucí podlaha.

europa00
autor
29. říj 2015

jéééé ..no pro plazící...už jsem to našlaaa bombaaaaa..snad to nebude sklouzávat..našla jsem i video a tam to vypada bomba.diky

europa00
autor
2. lis 2015

@konidana NO NEMUSÍ VÁM MRZNOUT NA TO ABY JSTE MELI PODLAHU HODNE STUDENOU..VŠAK ZKUSTE SAMA NA NÍ LEŽET V PRŮBĚHU CELÉHO DNE, PŘIOBLÉKANÍM SE AKORÁT ZAPOTÍ A STEJNĚ CHLAD NA TO BŘICHO PROSTOUPI...NO A VÍTE PROC MA DITE STUDENY RUCE??? PROTOŽE SE JEHO TĚLO SNAZI ZAHRAT DULEZITEJŠÍ ORGANY NEŽ RUCE NA TY UŽ NEZBÝVÁ ENERGIE...TAKŽE ANO STUDENY RUCE VADÍ...když bude mimi dobře chráněné tak studené ruce mit nebude

sabuse1
2. lis 2015

všechni 3 lezly po plovoučce v body a teplácích a žádnou újmu jsem nezaznamenala🙂 měli jsme koutek s pěnovým puzzle kam jsem je dávala a když se odplazili pryč neřešila jsem to, netrávili tam celý den🙂

vilibalda
2. lis 2015

@europa00 Nedávno jsem narazila na tohle http://www.zelvicka-anicka.cz/
Přijde mi to jako blbost nebo zbytečnost (mám doma koberce a lino), ale třeba to někoho osloví a bude se mu hodit 😉

lamia
2. lis 2015

Moje 3 děti se pokaždé plazily tak 2-3 týdny, pak přešly na kolena a lezly, takže nákup čehokoliv speciálního na plazení mi připadá zbytečný, neb následné lezení to stejně neřeší. Při opravdu studených podlahách může pomoct levný koberec do nejpoužívanějších míst(nakonec jsme to tak udělali a po dětech ho vyhodili - hrály si pak dost dlouho na zemi třeba s legem apod, prostě problém podlaha plazičky neřeší) nebo pěnové puzzle, které taky celkem prima izoluje. Nejmladší měla studené ruce i v parném létě, taková úměra s tepelným komfortem zbytku těla tam zase není a nikdy mi z lezení/plazení nikdo neonemocněl, naopak jsou děti dost odolné.

vilibalda
2. lis 2015

Dcerka začala lézt brzy, ale syn se plazil a válel dobrého půl roku. Na hrubou motoriku je a vždy byl trochu pomalejší.

lamia
2. lis 2015

No ony se děti obecně po zemi prostě válí hodně, i když už chodí, hrají si tam apod...takže pokud je opravdu studená podlaha, podle mě je lepší to řešit komplexněji než oblečením dítěte, i koutek s velkým pěnovým puzzle může pomoct mít část podlahy odizolovanou jakžtakž od chladu.

europa00
autor
2. lis 2015

já našla tohle a příjde mi to super teda... http://www.plazicidite.cz/ , jako obecně jsou na to malé období plovouci podlahy a dlažba nahoubelec, ale zase koberce mi příjdou hrozné na údržbu, když vidím co mám v bytě za den na plovoučce.
kamarádka má právě furt to děcko nastydlé, zase na dalších antibiotikách, už je z toho začarovaný kruh. fakt nevím, ale ja sama doma nevydrží bez papučí takže malé děcko bych tam jn tak nenechala

drakenn
2. lis 2015

Já řešila oblečením! A je pravda, že moje děcka nebývaly nikdy nemocné - holt, studený odchov. 😉

europa00
autor
2. lis 2015

@drakenn ha haaa no ono fakt asi záleží na období i bytu nebo nebaráku...já mám celkem chladný byt a podlah masakr, já bych třeba záněty močáku nebo vejcovodů u děcek neriskovala..sama bych na té zemi nebyla a jenom plazicí dítě nemá na výběr, vás když bude studět dupa ze země tak si prostě přesednete na gauč, nebo starší dítě ale to malinke ne

drakenn
2. lis 2015

Žádné choroby se nekonaly! 😉

liska01
2. lis 2015

@europa00 Bydlíme v přízemí starého baráku, pod námi sklepy. Máme plouvočku a dlažbu. Malá se plazí a nevypadá to, že by se jí chtělo hned tak na kolínka, tak jsem jí ušila jen takový široký zateplený pás. Na zádech ho zapnu na suchý zip. Ušité to bylo za 30min. Máme tu kolem 18st, někdy se povede na 19st a malé pořád kontroluji ruce a nohy a bříško a má je v pohodě teplé. Má body, punčochy, ten pás a mikinu a někdy když mi přijde kor zima vyfasuje na pučochy ještě ponožky.

hojda
2. lis 2015

Co ten kusový dětský koberec se silnicema, aspoň na kus podlahy, není tak drahý a jde i vyklepat. Taky nesnáším zimu od nohou, je to hodně pocitová záležitost, někomu to nevadí a někomu ano.

europa00
autor
2. lis 2015

@liska01 no já neušiju ani polštář ha haaa....-) a z čeho to máte ten pás, myslím materiál, tam ten by měl být s fleecu a ještě nějak zateplený, prý se už to dítko nemá moc přioblékat, tak proto se ptám. jo jo je fajn že má ruce teple, jak říkám moje teorie je ta, že když je to mimi v pohodě tak má teplé právě i ruce, protože je tělostíhá zahřívat, když ně první co vyloučí jsou končetiny, logicky

sheila86
2. lis 2015

Bydleli jsme dřív v baráku, podlahy chladný (pod náma sklep), vinil a dlažba. Řešila jsem to tak, že malá byla na těch pěnových puzzlích, tam měla i hračky a když se plazila mimo, ta se prostě plazila. Teplejší tepláčky, body a na to mikča, ponožky. Nenapadlo mě to nějak extra řešit.
Studené ruce neřeš - já je mám třeba studené, i když mi je teplo 😉 Když byla J. "plaz," tak jsem se orientovala podle nosu - když je teplý, mimču prý není zima.
Ještě mě napadly, když to řešíš, klasický dupačky - to máš vlastně taky jakoby o vrstvu navíc na bříšku...

europa00
autor
2. lis 2015

@hojda no jako tohle zrovna v obýváku nechci .-) a hlavně ze zkušenosti s prvním vím, že bych ho tam stejně neudržela .-)možná než se rozplazí to stačí hrací deka...v pokojíku už mají koberec, to je jasné to je taky jediný koberec co v bytě mám...já tu plazičku pořídím však co za 300 pohoda, zkazit tím nic nezkazím, a dám vám vědět co a jak. jak říkám na videu se mi to líbilo..no uvidíme baby .-)

jaded_
2. lis 2015

@europa00 Mám ten plazící se pás, červený, u nás jednou využitý. Kdybyste chtěla, můžu Vám ho poslat. Já to nakonec vyřešila pěnovým kobercem - puzzle, jak do obýváku tak do dětského pokoje. Bohužel, od podlahy šel chlad a syn měl pořád rýmu. Takže z našeho bytu je jedna velká herna🙂

europa00
autor
2. lis 2015

@jaded_ a z čeho ho máte? já se dívala i na tu želvičku nebo co to je a tam mám strach, že se to shrne z toho bříška nebo jak poleze přes překážku, takže ten moc nechci. no a pěnové puzzle mi příjde fajn ale pro starší na hraní do někého dětského kouta.

jaded_
2. lis 2015

@europa00 Jojo, mám tu želvičku🙂 Narvala jsem to na něj jednou, ale neshrnula se. Prcek ale začal hned lozit, takže jsem to nevyužila a pořídila to puzzle. Nemůžeme mít doma koberce kvůli roztočům, tak jsem ani jinak řešit nemohla🙂 Ale co bych pro to své zlatíčko neudělala, že. 🙂

hojda
2. lis 2015

@europa00 Na tu chvilku bych to asi v obýváku přežila🙂

europa00
autor
2. lis 2015

no zrovna se domlouvám s kámoškou ta od tama chce ten kojící šátek, takže prý budeme mít slevu a ještě se šábneme o poštovné .-) no jsem zvědavá..koberce taky nechci máme ještě psa a to je úplně hrozné je udržet v nějakém solidním stavu. díky z tipy

jusinka
2. lis 2015

Naše třetí dítě má zrovna 6m a začíná se "pohybovat" a já jako u všech, řeším fleesovou vestičkou jako vrstvu navíc 🙂. Máme všude lino a dávám body tílko, body dl. rukáv a tu vestičku a ruce studené nemá a nemělo nikdy žádné 🙂.

Strana
z2