icon

Dá se 21měsíčnímu synovi pomoci upravit spací režim?

zukru
28. pro 2016

Hezký večer maminky, jdu si k Vám pro radu, jsem totiž už bezradná :(...
Syn 21měsíců má neustále špatný režim se spaním. 3/4 roku jsem bojovali s vleklou rýmou a kašlem, než jsem donutila dr., aby nás odeslal na alergologii, kde samozřejmě zjistili alergii na mléčnou bílkovinu. Otékaly mu z toho dutiny, tutíž se mu špatně dýchalo.
Nemůžu pořádně najít nějaký režim, protože pokaždé vstává jinak, někdy v pět ráno, někdy v šest, někdy o čtvrt na sedm. Dopoledne je mrzutý, takže usíná celkem brzo a dokáže spát i dvě a půl hodiny, ale pak je od 12 vzhůru a odpoledne je pro něj dlouhé. Po druhé už pak neusne. Když ho zkusím posunout na poledne, tak spí pouze hodinu a je mrzutý.
V noci taktéž pořádně nespí, dokáže být i dokonce 2,5h vzhůru než opět usne. A to jsem už zkoušela cokoliv - houpat v křesle, kaše do láhve (když nemůže mléko), dát si ho k nám do postele, lehnout si s ním k němu do pokojíku, prostě nic.
Navíc s tím souvisí i jeho úrazy, už po třetí má rozbitou hlavu, protože je unavený :/. Nedokáže si pořádně hrát, nesoustředí se. Je to pro mě především psychicky vyčerpávající.
V září nastupuje do školky, ale bojím se, jak to zvládne. I když vím, že děti jsou přizpůsobivé.
Už zvažuji i návštěvu na neurologii.
Děkuji za rady

Strana
z2
zukru
autor
13. led 2017

Tak 14 dni jedu, ze at se vzbudi v kolik chce, tak driv jak kolem obeda spat nejde… ovsem dnes je to uz na me moc. V noci se casto budi, ale dnesek? To uz Je sila.… minuloi noc se od pul noci budil co 1,5h.od pul 6 nespal vubec. Meli jsme navstevu pres den. Dopoledne jsme byli sankovat. Neusnul. Tak jak odesli, tak jsme slo jeste ven. Usnul krasne v 19.00. Jenze od 0.30 je vzhuru a stale nespi a to uz je 5 h rano. Takze spal pouze 5,5h.

karlajasmine
13. led 2017

Já bych to asi udělala jinak - nechala bych ho spat, kdy chce. Můj syn taky vstává někdy v 5, někdy v 6, někdy v 6.30, někdy ve 4.45.. Neřeším, dítě není robot. Dnes spal výjimečně 10h v kuse, včera se naopak vzbudil v noci 5x. Ale zjistila jsem jednu věc -když to řeším a jsem z toho nešťastná, trapim se akorát zbytečně a unavenuje mě to daleko víc, než když ho prostě nechám spat tak, jak potřebuje 🙂 nektere děti do přísného režimu nenacpete. Dbala bych na to, aby byl nájezeny, napity, vhodně oblečený.. A celkově to míň řešila 🙂 časem se to spraví samo.

zukru
autor
13. led 2017

@karlajasmine to uz jsem se taky snazila a nic. U nej se nekdy tezko poznava unava. Kdyz cim vic je unaveny, tim vic je aktivnejsi. Tedka nevim, zda ho mam nechat od te pulnoci tak a az bude sam chtit spat nebo ho zkusit tedka uspat..…

karlajasmine
13. led 2017

V noci bych nechala tmu a uspavala 🙂

zukru
autor
13. led 2017

@karlajasmine to jsem zkousela, ale po trech hodinach mi dosla trpelivost a radeji jsem se sla najist. Usnul az 7 rano

Strana
z2