icon

Dávaly jste holčičkám v porodnici náušnice? Jaké?

25. lis 2025

Ahojte holky, dávaly stě v porodnici holčičkám náušnice? Jak to zvládly, nebyl to pro ně stres? A jaké náušnice jste daly? Je u novorozenců nějaké omezení? Budu ráda i za doporučení konkrétní značky 😊

miryp
25. lis 2025

V porodnici ti nikdo náušnice nepíchne, protože v tu chvíli nemá za sebou první očkování...

strom14
25. lis 2025

@anonym_autor taky nechapu dotaz? To nekde delaji?
Davaji se az po pul roce, kdy ma za sebou hexa vakcinu.

miryp
25. lis 2025
@strom14

@strom14 však se ptá, zda jsou tam nějaká omezení 🙈 A nemáš pravdu, že se náušnice dávají až po půl roce, dávají se u pediatra nejdříve po první hexe a ta je aplikovatelná od započatého 9. týdne života dítěte.

cherie24
25. lis 2025
@strom14

@strom14 ano, porodnice to dělají. Miminko odchází domů už s náušnicemi. Nesmí se nastřelovat, ale píchají jehlou rovnou zlaté náušnice a je to na vyžádání rodičů. Nenabízí se to jako standartní služba. Jestli to dělá každá porodnice teda netuším, nikdy jsem o to zájem neměla. Naše holky si o náušnice řekly až samy.

strom14
25. lis 2025
@miryp

@strom14 však se ptá, zda jsou tam nějaká omezení 🙈 A nemáš pravdu, že se náušnice dávají až po půl roce, dávají se u pediatra nejdříve po první hexe a ta je aplikovatelná od započatého 9. týdne života dítěte.

@miryp nam doktorka rekla az po pul roce 🤷‍♀️.

jirenami
25. lis 2025

Nám teda náušnice píchala dětská doktorka po půl roce 🙂

miryp
25. lis 2025
@strom14

@miryp nam doktorka rekla az po pul roce 🤷‍♀️.

@strom14 tak to je hustý, takže si to každý dělá po svém. Já dodnes žila v tom, že to, co tvrdili v nemocnici a u pediatra nám, je ustálený postup všude - tedy píchnutí až po prvním očkování (byť logické mi to nikdy nepřišlo) 😀 Takže autorko, nezbývá, než se zeptat předem v porodnici a u svého pediatra, jak to mají.

autor
25. lis 2025

Právě když jsem byla se starším tak dávali, ale pro kluka jsem nepotřebovala, tak jsem to neřešila...
Proto me zajíma, jak se to zvládlo, zda to pro tak malé miminko není velká zátěž..

luhana
25. lis 2025

@anonym_autor
Nechala jsem dcerce píchnout ouška ještě v porodnici. Namazali ouška znecitlivujícím krémem a po půl hodině přišla sestřička ouška píchnout. Malá ani nepípla. Naušničky byly přes noc naložené v desinfekci a po píchnutí je hned sestra nasadila. Naušničky ma zlaté. Žádný problém nebyl.

cherie24
25. lis 2025
@anonym_autor

Právě když jsem byla se starším tak dávali, ale pro kluka jsem nepotřebovala, tak jsem to neřešila...
Proto me zajíma, jak se to zvládlo, zda to pro tak malé miminko není velká zátěž..

@anonym_autor no, tak zátěž to je pro novorozeně i pro kojence. Miminko opravdu nemá potřebu si nechat propíchat tělo, je to úplná zbytečnost. Ale o tomto rozhodují rodiče, takže je čistě na vás, co považujete za menší zlo. Spíš než tady se zajímejte přímo v porodnici, jestli a jakým způsobem to provádějí. O dírku je pak taky potřeba se několik týdnů starat, tak zvažte i to, v jakém věku se chcete o uši starat.

xnikax1
25. lis 2025

Dětská jí uši nastrelila po prvním očkování , asi ve třech měsících.

anonym_efb384
25. lis 2025

@anonym_autor já bych hlavně být Vámi si nastudovala rozdíl mezi nastřelením a píchnutím.... Velmi důležité 🙏
Jinak já nechala dceři dat po prvním očkování až - to byla podmínka, ale měla cca 5/6m. A byli jsme v piercing/tattoo salonu PICHAT uši

anonym_91b5f3
26. lis 2025

Náušnice bych dala až v momentě, kdy si o to holčička sama řekne a hlavně a to nejdůležitější, až bude mít narostlé a vyvinuté ouška.
Do teď jsem si toho nevšimla, ale sama mám jednu dírku výš, jednu níž.
No a u dcery jsem udělala stejnou chybu, protože prostě holčička a musela jsem nechat dírku zarůst. Téměř rok byla jen s jednou náušnicí a stejně tam má jizvičku.

autor
26. lis 2025

Díky holky za vaše příspěvky, asi mě to odradilo.. ved nemusí mat hned náušnice, zbytečně zatěžovat miminko a aby jí to i nevadilo pak, když bude ležet na boku a tak..aby se za to netahala...

izz76
26. lis 2025

V porodnice ne,dcerám jsem nechala nastřelit náušnice kolem 4 měsíce.

tynuska77
26. lis 2025

@anonym_autor jako za mě bych do toho nešla.. vždyť ty miminka mají ouška jak papír a postupem času se vyvíjejí 😞

teryem
26. lis 2025

Ne nedala jsem a nedala bych i kdyby to šlo. Všichni kolem ( většinou ale stará generace) do mě ryli, že je to holka, že přece musí...houno leda... takových šoků po narození a ještě z pleziru matky nesmyslně zdobit uši a způsobovat jim bolest...nemohla bych se na to dívat, ale každého věc... teď bude dcerce pět a kdyby přišla mami chci to, klidně ji je nechám dát, protože už sama chce.. vysvětlím, že to píchne a když s tím bude ok, tak proč ne.. já radím, vyprdnout se na to, je to k ničemu, počkej pár let 💐