icon

Dcera 2 roky - spavost. Je to v pořádku?

nikoulinka
12. srp 2020

Ahoj holky,
jdu s dotazem. Malá (2 roky) mi přijde dnes nějaká abnormálně spavá. Běžně chodí spát v 19:00 a vstává cca okolo 7:00-8:00. Odpolední spánek už poslední rok odmítá. Dnes je ale nějaká abnormálně spavá bych řekla. Vstala ráno něco málo po 9:00. Přišla jen za mnou a chtěla se přitulit (tak to děláme každé ráno). Sotva jsem ji ale vzala na ruce, usnula. Vysvětlila jsem si to tím, že jsme včera byli na zahradě a byla v bazénu, tak se utahala více než obvykle. Nechala jsem ji teda ještě půl hodinky spát a pak ji budila - vzbudit šla normálně, jako vždycky. Jen mi přišlo, že po probuzení (na její vkus) hodně pije. Stahla najednou cca 300ml a chtěl další. Poté zase cca půl hodiny polehavala. Oběd jedla normálně, pije více než obvykle, nestezuje si na žádnou bolest a nemá ani teplotu (ani zvýšenou). Vytáhla jsem ji na hodinku odpoledne ven. Byla normálně hravá. Ale přišli jsme domů, a opět sotva lehla, zase spí. Mám v plánu zítra volat Mudr., Ale ráda bych se chtěl trošku uklidnit. Má někdo zkušenosti?

marti89
12. srp 2020

V tomhle vedru je ospalost a potřeba více tekutin naprosto normální. Kdybych mohla, zadřípnu to taky. 😃 A určitě bych to s Dr neřešila, když nemá žádný příznak nemoci (vyrážku, osypání, štípance, teplotu, bolesti, nekolabuje..) a jedná se o jeden den, kdyby to bylo delší dobu..

radulka57
12. srp 2020

neměla klíště?

nikoulinka
autor
12. srp 2020

@marti89 já jsem právě nervózní z toho, že to u ní neznám 😅 A vlastně ani od syna, který je starší o dva roky. Jako žádný další příznak u ní nepozoruju. Jen to, že sedne, lehne a spí hned. Maximálně ma po těle pár štípanců od komárů.

nikoulinka
autor
12. srp 2020

@radulka57 měla, ale to je už tak měsíc zpět. Místo kontroluju do teď, a nemá žáden flek, nic.

marti89
12. srp 2020

@nikoulinka Uvidíš zítra a pozítří, fakt jsou vedra.. A kluci jsou obecně akčnější, trvá jim dýl, než se utahají 🙂 Náš tříleťák odpolední spánky taky už nemá a teď z vedra usne odpo i na 3 hodiny, neřeším to..

nikoulinka
autor
12. srp 2020

@marti89 super, díky za uklidnění 😁 Nechám to teda dneska tak, a nechám ji spát, co hrdlo ráčí 😅 Snad zítra už bude v pohodě.

ivis_b
12. srp 2020

@nikoulinka jen k tomu klisteti - borelka se projevi az za nejakych 4-6 tydnu, co si pamatuju, mne se objevil flek (ten nemusi byt vzdy) taky zhruba po tehle dobe. Ale jako klidne to muze byt tim vedrem, zbytecne bych neplasila, spis jen pokud by to pokracovalo, tak ze tohle je treba vzit do uvahy😉

radulka57
12. srp 2020

@nikoulinka flek vždy nemusí být, moje nevlastní dcera měla borelku, neveděla ani že měla klíště a pak začla mít problémy. Spavost je jedním z nejčastějších příznaků. Uvidíš, ale zvážila bych všechny možnosti, zvlášt když víš, že to klíště vážně měla.

nikoulinka
autor
12. srp 2020

@ivis_b jo, ona ta borelka je potvora. Loni léčil manžel, a to do konce po kousnutí komárem. Takže na toto si fakt dávám právě raději pozor no. Už jsem poučena 🙄😅

merope
13. srp 2020

Měla bych pracovat a pořád bych jenom spala 🙂. V těch 30kách to snad nejde jinak 🙂. Ale určitě pokud je něco jinak, tak líp zjistit, zda to není problém.

marti89
13. srp 2020

Jak je na tom dnes?

jijulka
14. srp 2020

muze to byt i prvotni přiznak diabetu, ja bych ji doktorce ukazala

nikoulinka
autor
16. srp 2020

Holky, byla jsem teď mimo koníka. Teď pro změnu řeším manžela, který leží na ARO 😔 každopádně co se týká malé... Druhý den už byla úplně normální, a ten "stav" se neopakoval 🙂 Takže nejspíše vážně jen nějaká větší únava z tepla.

jijulka
16. srp 2020

@nikoulinka to me mrzi, copak se stalo?

nikoulinka
autor
16. srp 2020

@jijulka našla jsem jej doma bez známek života a bez pulsu. Byl 7 minut bez života. Naštěstí se z toho ale dobře dostáva s vypadá to, že bude v pořádku, jen jej nějakou dobu bude zlobit krátkodobá paměť, výkyvy nálad a psychika. Což je pro mě "úleva", protože původní prognóza byla, že jestli vůbec přežije, tak bude ležák, co kmitá očima....

marti89
16. srp 2020

@nikoulinka To je mi moc líto a držím všechny palce, ať se z toho co nejrychleji dostane, ideálně bez veškerých následků. 🍀 Měl obrovské štěstí, že jsi ho našla a zachránila, jsi statečná 🌹

jijulka
16. srp 2020

@nikoulinka tybrdo... a vis co to zpusobilo? Drz se!

nikoulinka
autor
17. srp 2020

@jijulka ano, už víme. Ucpání všech srdečních komor (tak mi to říkal jeho ošetřující lékař n ARO).

jijulka
17. srp 2020

@nikoulinka drzim palce, at je muz bez nasledku brzy doma