Děti, které neusínají samy
Ahoj maminky, od své rodiny se setkávám s názorem, že mám malou naučit se uspávat samotnou jinak budu její otrok a budu jí tak uspávat do 5let apd.
Něco jsem si o té metodě přečetla. Zaráží mě, že bych malou neměla ani pohladit. Četla jsem, ale i článek, že na tom není nic špatného, dítě prostě cítí bezpečí a uklidňuje ho to. Samotné mi nevadí ji věnovat těch pár minut než usne, ale pořád slýchám, že je to špatně, ale neznám nikoho kdo uspává dítě v náručí jako já a tak se nemohu zeptat, jak to potom vypadá, když už má dítě třeba 2 ročky.
A tak by mě zajímalo jak to v reálu vypadá u Vás maminek, které jste tuto metodu nepraktikovaly? Jak u Vás vypadá uspávání a litujete toho? Děkuji.
@pajinka333 ahojky,kdybych měla dat na řeči ostatních (hlavně postarsich prababicek ).. tak jsem maly pomalu neměla dat ani pusinku, ,chovat, mazlit.. hrozný názory.. nemůžeš ji pořád takhle chovat,nemůžeš ji pořád takhle rozmazlovat.. copak jde dítě rozmazlit láskou? A nemůžu? Já můžu všechno,jsem máma a je to moje dite..
První jsem udávala,dokud to potřebovala,pak mi sama řekla,ze maminka půjde dolu,bylo ji kolem roku a půl.. druhý jsou red 4 měsíce a večer bez přirození k mamince prostě neusne..
u to nase lásky a nic bych z jejich potřeb nemenila.. přesně to,co ty babičky odsuzuji,tak ti brouckove potřebujou..
Moje rada v tehlech věcech je,že nedám na ostatní,ale na svoje pocity..
Pardon,sekala jsem chyby,píšu z mobilu.. mělo tam být..bez prituleni k mamince,neusne 😃
@bayt Presne tak.. starsiho syna jsem vyhradne nosila v nositku, protoze v kocarku brecel, ale mladsi je v kocarku od narozeni zatim velmi spokojeny a spi v nem i 4h. Na me taky spi rad, ale na me // v nositku nebo satku se vzbudi po hodine s brekem a musim ho znova uhoupat a pak odlozit, aby spal dal. Takze logicky, kdyz jdu ven i se starsim synem, beru kocar, aby v nem mladsi dlouho spal a ja se mohla dlouho venovat starsimu. Nedavno mi maly v kocarku vyjimecne chvili brecel (zatim v nem celkem brecel asi 2x), sli jsme domu a mel uz hlad, a potkala jsem nejakou satkujici maminku, ktera na me hazela odsuzujici pohledy, a dost me to nastvalo... To samy, kdyz nekde reknu, ze nechci kojit az do samoodstavu, tak se hned nekdo najde, kdo me poucuje..
Mam 2 deti, 5 a 2 roky. Uspavam, a miluju to, vetsinou usnu drive nez ony. Jsem mama, tak se tak chovam. Jsou deti ktere usinaji samy, jsou deti, ktere musi us in at samy. Moje ne a je mi fuk, co si kdo o tom mysli.
@karlajasmine A co mi přijde problém, že maminky nerespektují odlišnosti dětí i jiných maminek. Když řeknu, že každé dítě je jiné, některé vyžaduje dudel a některé ne (dostala jsem sprda za to, že preventivně vůbec nějaký dudlík kupuji), tak ty děti, které dudel chtějí by ho stejně nechtěly, kdyby se s nimi zacházelo lépe :D
@bayt tak je fakt, že dokud dudel nedáš, tak si o něj mimino neřekne:D páč to neumí:D
@normalnimatka Jenže je spousta výzkumů, že u miminek (kor těch, co mají od malička víc dráždivou NS) to funguje jako ochrana - zabraňuje to přetížení, zklidňuje to. Dokonce jsem četla, že statisticky to snížilo úmrtnost dětí, právě proto, že to zklidnilo a zpravidelnilo dech. Takže mně přijde, že i tady jde o to, jaké je dítě. Jsou děti, kterým to pomůže a pak takové, kde to je zbytečné a spíš to pak vede k blbým návykům. Ale automaticky říct, že dudlíky jsou zlo, to bych se neodvážila.
Dceru jsme uspavala houpáním, usínáním s náma v posteli. Když už jednou manžel uspaval hodinu a malá stále bláznila, zeptal se jí, jestli chce jít do postýlky. A ona řekla že ano. Tak ji tam dal, byl tam s ní, ona si hrála s plyšáky a pak usnula. Od té doby to je tak každý večer. Tento způsob zatím úspěšně funguje týden, je jí 17 měsíců. Nikdy jsme ji nenechali vyplakat..jdeme na to stylem, že k danému úkolů, postupu musí dospět. Neurychlis to. Některé dítě není zralé delší dobu. Nicméně...po přečtení některých komentářů mám pocit, že nejsem dokonalá matka. Kvůli kojení jsem měla doma i slovutne poradkyně z mamily, a nepomohly mi nic. Kojila jsem aspoň v noci do devítii měsíců dcery než přestala chtít uplne. Nosit v šátku a nositku nechce, vadí jí horko....nicméně..má dcera je neuvěřitelně chytrá holčička, které se s manželem neustále věnujeme, tulime, mazlime. Jsem proto sobecká matka? Že nejsem s dítětem do desiti večer v posteli? A že mi usíná sama v postýlce v sedm večer, a já si tak můžu chvíli číst a věnovat se sama sobě? Takže chápu potřebu nechat usínat samotné, ale my jsme uspavali tak dlouho, jak měla potřebu, přišla si na postýlku sama. Není to ráda tak ani tak...ale vadí mi jednostranné názory.....dejte na sebe. Jen myslím, že vyrvani samotného dítka v postýlce není úplně nejlepší volba..jde to asi i krapet jinak, citlivěji, jen to bude trvat déle.
Tak za mě ani náhodou.. dítěte sem se neporodila na to aby někde samo plakalo..
My malou uspavaly do dá se říct skoro 4 napřed v náruči potom třeba hajala a já ji Hladila po zádech naučila se usinat sama kolem 4roku kdy se teda začala i dávat spinka do své postele do svého pokoje a naučila se usinat sama během 14dni.. a teď trenujeme aby vydržela v pokojcku do rána občas to vyjde občas ne.. za 12 dni bude mít bratricka takže její postylka z ložnice se dala pryč a je tam pro miminko takže vidí ze vlastně nemá kam a není to až takový problém preleza ke mě do postele až k ránu.. a ano u druhého dítěte to hodláme dělat stejně.. vždyť co je hezčí než spinkajici miminko v náruči a upřímně i radost naši malé ze to zvládla do rána a je děsně velká holka je nádherná věc 🙂 mě jako malou Mama zavirala s pláčem do dětského pokoje a když sem chtěla za ni nepustila mě nechala mě klidně ležet u dveří ložnice když sem se bála ale nepustila mě.. do dnes se bojim tmy.. takže já rozhodne nehodlám tohle udělat své dceři.. vždyť děti obzvlášť úplně malé to maj v sobě zakódované ze někde ve tmě samy jsou v ohrožení
@bayt ať je to tak či onak, jde o to, že dudl je prostě nějaká umělá náhrady kozy..když je dítě dráždivý atd. asi by mu prospělo hlavně bejt furt na prsu a nošený no:D ale chápu, že 24 hodin denně to možný není🙂 ale zas dyž si někdo myslí, že dá prso jednou za tři hodky a pohoda, musí to miminu stačit, tak pak nebude problém na přijímači, ale na vysílači:D
nejsem proti ničemu, ale osobně bych na dudlík nezkoušela zvykat primárně. spíš normálně bez a kdybych viděla, že je problém, zkoušel abych všecko možný. ale takovejch dětí bude malinko. většinou to je prostě jen to šidítko, aby si dítě myslelo, že má u sebe mámu, nebo takovej nějakej stimul, kterej mu to evokuje.
ale to sme úplně jinde, než diskuze zas🙂
Není nic roztomilejšího než spící dítě;)
Jinak u nás fungovalo uspávání houpáním, pak v postýlce a od necelých dvou let čteme před spaním pohádky. U mladší ležím s ní v posteli a ona pak usne, tam už se mi nechtělo najíždět na houpání na balonu, bo to zabírá čas, takže jakmile přestala vyžadovat ve 3/4 roce nošení v šátku, tak šla se mnou do postýlky.
@normalnimatka Někdy to náhrada prstu, některé děti si pak cumlají prst až si ho zdeformují. Souhlas, nechtělo se mi diskutovat o dudlíkách, jen to byl prostě příklad, za který já osobně jsem dostala seřváno. A nemyslím si, že to je právě černobílý.

@misuled - mám stejnou zkušenost.....syn odmalička často spával s námi v posteli, nebo v postýlce bez postranice přiražené těsně k naší posteli....ale častěji s námi....taky jsem různě od známých slýchala varování, že ho pak odtamtud nedostaneme, když jsme si ho takhle naučili....no.....ve 2 letech jsme zařídili pokojíček, nejdřív tam spal jen po obědě, v noci byl u nás....a potom, někdy ve 3 letech, jednoho večera prohlásil, že dneska spí u sebe a od té doby spal tam....uspávali jsme teda a dodnes nerad spí sám, ale odstěhoval se tam sám a dobrovolně, když se na to cítil připravený, takže předpovědi známých se nevyplnily 🙂.....usínat sám umí taky, ale je radši, když tam s ním někdo je....což mi problém nedělá....tu chvíli mu vždycky ráda dopřeju, i když už je mu 9.....