Dětičky od sebe 4,5 roku, je to v pohodě? 🙂
Ahoj holky chci se zeptat které mate dítka od sebe ty 4-5 roků je to v pohodě? Já si myslím že už to bude dost dobře zvladatelné přece jen dcerka je celkem hodná jen se bojím té žárlivosti jaké mate vy zkušenosti? 😅 🙂
Medzi mnou a mladsim bratom je 4r aj 9 mesiacov a mame perfektny vztah. A vobec som neziarlila, skor som chcela so vsetkym pomahat. Je to uzasne mat v takom veku doma zivu babiku 🙂
Ja planuju rozdil taky 4 az 5 let. Je to ideal, muzes se venovat miminku, starsi bude cast dne ve skolce/ skole, pochopi, ze se nemuzes tocit jen kolem ni . Holjy co ma rozdil kolem tech dvou let, coz je porad nejcastejsi, vubec jim nezavidim, to musi byt peklo, dvouletak se vetsiniu sam neobslouzi, nepochopi, ze nemuzes se venovat hen jemu, i se v noci jeste treba budi...a do toho jeho vzdory a k tomu miminko......uffff
@anakolut pomer vekoveho rozdilu a vztahu je hloupost a udivuje me, jak to vsichni strasne resi. Mam deti od sebe rok a trictvrte, pro mnohe ideal, ja bych to teda po zkusenostech uz nechtela. Moje predstava byla nejdriv po trech letech, spis dele. Bohuzel ne vsechno v zivote funguje formou volby.... Kazdopadne moji sourozenci jsou starsi o 11 a 14 let a nemame problem.
@slunickova123 Presne! 🙂
Mám holky od sebe 4,5 roku. Je to fajn, jak je tu psáno, měla živou panenku, už chápala čas na kojeni, nemusela jsem se bat, ze ji necim placne, zdůrazňuji výhody jsi starší, víc věci můžeš, umíš..
Ahoj,dcerce byly v prosinci 4 roky a v zari bychom meli mit dalsiho prcka.Presne,jak pisou holky vys,prijde mi to lepsi,nez mit deti od sebe treba 2 roky.Mas sanci si miminko uzit a nebudes mit tolik pocit,ze toho starsiho odbyvas nebo,ze mu zkratis takovy to detstvi,protoze na nej nebudes mit tolik casu,prece jenom 4-5 lety dite je uz v pohode,umi se obliknout,najist,chodi do skolky...myslim,ze to bude vic v pohode,ja si to takhle vzdy predstavovala. Ale te zarlivosti se taky trochu bojim😀 Co vidim kolem sebe kamosky,ktere maji decka hodne blizko od sebe...no 100% bych do toho nesla,materstvi si ma zenska uzivat,ne byt stale ve stresu,ale samozrejme nektere o muzou zvladat levou zadni a jsou spokojene🙂
prave dcera se moc těší a měli jsme tu malou od kamaráda na hlídaní a furt jí hládala furt za ní no uplně užásná tak jsme moc zvědavá 🙂
@saries děti jsou od sebe skoro 5 let a je to super. Neskutečně se milují dcera hodně táhne syna dopředu, hrají si spolu. Samo že se i škádlí a zlobí, ale nemůžou bez sebe být. Furt se objímají, mazlí a tak. já jsem moc spokojená. Ale je to i hodně o povaze dětí a také o rodičích na kolik jsou schopni se věnovat dětem, můj muž si hodně bral dceru hodně ven a kompenzoval i ztracenou pozornost. Kamarádka to takto neměla a starší syn dělá potíže, žárlí a jen zlobí toho mladšího většinu času.
@slunickova123 Tak to máš hodně zkreslené představy 🙂. Já mám děti po dvou letech a nemůžu si to vynachválit. Neměli jsme žádné problémy s žárlivostí, první dítko bylo už ve dvou letech šikovné, samostatné. Ubližování nehrozilo.
Jsou pochopitelně různé rodiny, situace, příběhy, ale tohle zobecňování mi připadá velice hloupé 🙂.
A jinak... ať má každý děti kdy chce 🙂. Já jsem spokojená s co nejmenšími rozdíly. Lépe fungujeme jako rodina, děti baví to samé, odpiplali jsme miminka tak nějak při jednom a dokázali jsme si to i užít 🙂.
mezi mnou a ségrou je 4,5 roku - já se na ni těšila, žárlivost nikdy neproběhla ani z jedné strany... 🙂 a mamka byla spokojená, že je to nej věk.rozdíl... taky bych chtěla tak 4 roky mezi dětmi 🙂

Přidávám se k diskuzi. Dceři je 4,5 a v dubnu čekáme miminko. Taky se bojím žárlivosti, i když zatím se malá velmi těší, i když se jí snažím připravit na to, že ze začátku až se miminko narodí, tak na ní budu mít méně času. Navíc se bojím, aby si k sobě kvůli velkému věkovému rozdílu vytvořili hezký vztah.