Dítě a malý byt. Jak bydlíte?
A jedno téma ohledně bydlení.V dnešní době hypoték častokrát rodina bydlí v malém bytě (0+1 až 2+1), jak jste tuto situaci vyřešili vy?Jak jste si na toto zvykli?
My bydlíme v 2+kk, asi 44m2, takže je nám taky trochu těsno. Malá má postýlku u nás v ložnici, ale plánujeme se přestěhovat do obýváku s kk na rokládací gauč a jí nechat ložnici, jako pokojíček. S dvěma dětmi si to ale už moc nedokážu představit, asi bychom to zvládli, kdyby se stala nehoda 😉 , ale s druhým čekáme na domeček, který budeme rekonstruovat, a počítáme, že do 3 let bychom tam mohli být..
Tohle bereme, jako přechodné bydlení, ale dá se to a je fakt, žer jsou na tom lidé hůř a i se dvěma dětmi bychom se tady asi porovnali.
Tohle bereme, jako přechodné bydlení, ale dá se to a je fakt, žer jsou na tom lidé hůř a i se dvěma dětmi bychom se tady asi porovnali.
Ahoj,tak my byli ve 2+kk do loňského roku.Ale jelikož jsme do budoucna plánovali,že budeme chtít ještě jedno dítě a máme velkého psa,tak jsme loni v létě koupili velký 3+1 s balkonem.Nemůžu si vynachválit,sice bylo tady ještě dost práce a zatížila nás hypotéka,ale kdo ji dneska nemá,že? 😉
Jo a malá má od té doby svůj pokojíček,takže většina hraček se válí tam a ne po obýváku a kuchyni jako na starém bytě a hned se tam naučila i sama spinkat,takže paráda 😉
jo, kdybychm měli vanu..máme jen sprcháč, vedle sprcháče máme z jedný strany malou pračku a nad ní kotel, takže tam se přebalovat nedá a z druhý strany umyvadlo a do zbylého prostoru se sotva postaví 2 lidi, takže vanička na židle(které stejně nemáme, ptotože kuchyňka je tak malá, že jídelní stolek se tam nevejde), se tam nevejde...my máme pokoje-ložnice 12metru a obývak tak 16 metru..plno místa zabírají balkony a terasy, těch je opravdu zbytečně moc, stejně všechny nevyužíváme..jedna terasa by stačila...
Co myslíte, od kolika by mělo mít dítko vlastní pokoj?
Co myslíte, od kolika by mělo mít dítko vlastní pokoj?
Ahoj, my máme 2+1 necelých 50 m2. Malá spí s námi v ložnici a až přijde čas, udělá se jí z toho pokoj a my se přestěhujeme do obývaku. Velkou radost z toho nemám, ale co se dá dělat. Koupelna je pidi, takže přebalovací koutek máme v obýváku. Bohužel v takhle malém bytě není uklizená místnost, ale všude je bordel 🙂 Každopádně druhé dítko bysme chtěli do 3+1, určitě 😉 a moc mi chybí balkon...
Ahojky, tak my také bydlíme ve 2+kk, máme 62m s balkonem, je to novostavba, kupovali jsme ji v prosinci fungl 😉 To jsme byli ještě 3,ale další mimi je neplánovaně na cestě 😉 a vzhledem k výši hypotéky to budeme muset nějaký čas vydržet. :-p
Máme hned od začátku obytný 3v 1 obývák, cca 27m, kde je kk, obývací kout a vzadu naše postel. Zatím Matyášek a posléze mimi mají svůj pokojík cca 11m, vše jsme tam rovnou udělali jako pokojík, malbu i dekorace, vejdou se tam 2 postýlky, později postele, přebalovák, skřín na oblečky a plocha na hraní 😃 Byt má prostornou čtvercovou chodbu, tam jsme snížili strop na uložení sezoních věcí, a my máme malou šatnu. Postel máme za závěsem v obýváku a zatím se toto moje řešení všem moc líbilo. Soukromí máme, protože malý spí od nastěhování v pokojíčku s vysílačkou a mimi tam bude od začátku taky, mě pohyb neuškodí, tak se k dětem těch pár kroků proběhnu 🙂 🙂 🙂
Já myslím, že rodině s malými dětmi to bohatě stačí, ne každý si může dovolit větší byt a nezbankrotovat i my máme co dělat se splácením a záleží na uspořádání prostoru než velikosti. 😎 😎 😎
Máme hned od začátku obytný 3v 1 obývák, cca 27m, kde je kk, obývací kout a vzadu naše postel. Zatím Matyášek a posléze mimi mají svůj pokojík cca 11m, vše jsme tam rovnou udělali jako pokojík, malbu i dekorace, vejdou se tam 2 postýlky, později postele, přebalovák, skřín na oblečky a plocha na hraní 😃 Byt má prostornou čtvercovou chodbu, tam jsme snížili strop na uložení sezoních věcí, a my máme malou šatnu. Postel máme za závěsem v obýváku a zatím se toto moje řešení všem moc líbilo. Soukromí máme, protože malý spí od nastěhování v pokojíčku s vysílačkou a mimi tam bude od začátku taky, mě pohyb neuškodí, tak se k dětem těch pár kroků proběhnu 🙂 🙂 🙂
Já myslím, že rodině s malými dětmi to bohatě stačí, ne každý si může dovolit větší byt a nezbankrotovat i my máme co dělat se splácením a záleží na uspořádání prostoru než velikosti. 😎 😎 😎
kristi: to tedy musíte ale v OP, ne?Protože pro mě je nemyslitelné milovat se v místnosti kde je dítě 😃 a povinnosti, i když v uvozovkách zní hrozně 😉
lenkabu: no my to budem řešit podobně, ještě raději bych normálně udělala zeď na přepažení pokoje a nějak luxferami vyřešila světlo...záleží na dispozici bytu.
misule82: my ho také měli, bohužel u nás převažují byty bez balkonu, a když je s, tak je to znát na ceně.Naštěstí aspoň přes chodbu bývají.
kuchy: tak na metry to je docela prostorný byt, spousta 3+1 v paneláku je stejně velká, takže myslím, že to máte supr řešené nebála bych se tam ani zůstat napořád 😉
lenkabu: no my to budem řešit podobně, ještě raději bych normálně udělala zeď na přepažení pokoje a nějak luxferami vyřešila světlo...záleží na dispozici bytu.
misule82: my ho také měli, bohužel u nás převažují byty bez balkonu, a když je s, tak je to znát na ceně.Naštěstí aspoň přes chodbu bývají.
kuchy: tak na metry to je docela prostorný byt, spousta 3+1 v paneláku je stejně velká, takže myslím, že to máte supr řešené nebála bych se tam ani zůstat napořád 😉
sirael aj mne to prislo nemyslitelne, ale ked bolmaly mimi a spal v koliske ci ako sa to vola ktoru sme mali este u nas v spalni tak sme sa tam milovali a v poho...teraz to mozno znie hrozne, ze fuuuj nechutnee ale potom co ja viem..ono spi, nic okolo seba moc nevnima.. 😃 teraz by som to urcite nerobila, ale pri malom mimi sa to da..ale niekto aj tak pri mimi nesexuje, uvidis ako bude ked pride na svet 😉
ale v obyvacke to bolo lepsie to musim uznat :-p
ale v obyvacke to bolo lepsie to musim uznat :-p
my mame 1+1, s balkonem, 38 m2
kuchyn je docela velka, tu jsme si nechali jak je, vedlejsi mistnost jsme skrinema prepulili, takze vznikl u okna julci "koutecek" a za skrinema mame my obyvaci loznici. zatim spi dcerka s nama v posteli,ale mame v planu koupit matraci a bude spat ve svem koutku na ni 🙂
s jednim ditetem si myslim neni problem 🙂
kuchyn je docela velka, tu jsme si nechali jak je, vedlejsi mistnost jsme skrinema prepulili, takze vznikl u okna julci "koutecek" a za skrinema mame my obyvaci loznici. zatim spi dcerka s nama v posteli,ale mame v planu koupit matraci a bude spat ve svem koutku na ni 🙂
s jednim ditetem si myslim neni problem 🙂
da uplne v pohode 🙂. male to je,ale da se 🙂. i ten koutek jsem si pro juli doprala,takze ani o zarizovani pokojicku jsem neprisla x-) . a to tu mame jeste psa 🙂. spis je to o tom jak si s prostrorem poradis, musis peclive rozmyslet co a jak koupit,aby to bylo prakticke,hezke,ale nezabralo moc mista 🙂. i dve deti by se sem vesli,ale to uz by bylo fakt na tesno 😃
nejdriv jsme meli sprchac,koupala jsem ve vanicce v kuchyni na stole, pak uz se nam tam julca nevesla,nebyla zadny drobek 😃 (8. mes 12 kg), tak jsme predelali jadro a mame rohovou vanu 🙂. i pracka se nam tam vesla. tomu nikdo nemohl ani uverit,protoze koupelna je fakt mala
nejdriv jsme meli sprchac,koupala jsem ve vanicce v kuchyni na stole, pak uz se nam tam julca nevesla,nebyla zadny drobek 😃 (8. mes 12 kg), tak jsme predelali jadro a mame rohovou vanu 🙂. i pracka se nam tam vesla. tomu nikdo nemohl ani uverit,protoze koupelna je fakt mala
ahoj,máme 1+1 v pokoji máme zvýšené spaní takže postýlku pod náma + válendu a skříně.Sice je nám tu těsno ale šli jsme do toho s vědomím že tu ten rok + - nějak vydržíme,naštěstí doma moc času netrávíme ale už se těšim až půjdeme do většího.
Souhlasím s lenkabu hlavně neschromažďovat nepotřebný krámy 🙂
Souhlasím s lenkabu hlavně neschromažďovat nepotřebný krámy 🙂
spime normalne na posteli 🙂. ale nemame klasicky rozmer,mame tu sirku 140 cm. ale vejdem se tam vsichni tri bez problemu. s vecma je to horsi, to si fakt clovek musi kazdou vec rozmyslet, ale hodne veci se vejde do obyvaci steny, my s manzelem mame 1 skrin na pul,druhou ma julinka (+ tam ma bezne veci jako ciste lozni pradlo,rucniky,ubrusy...),pak jsme ji tam nechali udelat po jedne stene police az ke stropu, tam se spousta veci vejde. v predsiny mame u stropu taky police,tam jsou zas brusle,vanocni a velik. vyzdoba,helmy na kolo. proste veci co se denne nevyuzivaji 🙂
Začni psát odpověď...

Odešli
No ale ted jsme si vzali hypo a koupili pozemek a doufáme, že jednou budeme bydlet v domečku, ale dřív jak za 7 let to určitě nebude..
Jinak já pocházím z vesnice z rodinnýho domku a na bydlení v Praze v bytě jsem si nezvykla, ale říkám si, že je to jen dočasný 😉