Necháváte kočárek bez dozoru?

michaela666
29. srp 2021

Setkáváte se v dnešní době s kočárkem stojícím před obchodem, kdy maminka v klidu nakupuje a spící mimino čeká venku? Nebo stojící kočárek pod okny bytovky/ paneláku?
Dřív to byla asi běžná věc. Vážně tohle praktikuje někdo ještě teď???

Že mi to cpe starší generace jsem si zvykla, ale dnes mi to řekla i kamarádka. Udělala že mě úzkostlivou matku, protože nejdu k ní na kafe v době, kdy dcera v kočárku spí a nechci jí budit. Bydlí ve druhém patře, na malém městě a " přece se nemůže nic stát", až bude plakat uslyším ji a přijdu pro ní.

deaneira29
29. srp 2021

Ne v dnešní době by mě nikdy nenapadlo, nejsem blázen. Já bych v dnešní době nenechala před obchodem ani prázdný kočár 😂

luciksima
29. srp 2021

@deaneira29 souhlasím .ani prázdný kočárek bych nenechala před obchodem natož pak s miminkem.nikdy jsem nikde kočárek s miminkem nenechávala .

mydlova
29. srp 2021

@michaela666 asi nemá děti 🧐 Bych dítě normálně vzala a dala ho k ní do ložnice/na gauč a dala bych jsem si kavu

jako_mala_holka
29. srp 2021

Ani náhodou... Třeba na poliklinice máme pediatra v patře a kočárek (prázdný) musím nechávat dole v chodbě, a i to mám strach, naštěstí máme obyč kočár a ne žádné Bugaboo nebo tak něco, tak snad to nikdo nechce 😄... Malou bych v kočárku nikdy nikde nenechala, ani v naší bytovce na chodbě, když náhodou usne, prostě tam čekám s ní, až se vzbudí a pak jdeme domů

felixfelicis
29. srp 2021

My jsme byli na svatbě s 1,5 ročním synem, večer jsme odjížděli cca 10 km do hotelu a bezdetni známí se nás ptali, jestli zas přijedeme zpátky, až ho uspime 😀 Nechat kočárek venku je klasická hláška někoho, kdo nemá děti (doufám🙂 ). Vzala bych kamarádku a šla s ní do kavárny na zahrádku, tak si dáte kafe a nebude nutné vyndavat miminko.

deaneira29
29. srp 2021

@jako_mala_holka úplně chápu naše dětské na středisku to vyřešily aspoň tyčí na zdi a jsou k tomu zámky na kolo, já si nosila dokonce rovnou svůj, i tak to nebylo ideální ale aspoň něco.

jeyre
29. srp 2021

Prázdný kočárek možná párkrát ano, s dítětem nikdy. Bydlíme v bytovce bez výtahu, tak jsem vybírala kočárek tak, aby se dala korba lehce vycvaknout a přenést do bytu. Ale pamatuju si, že na sámošce na sídlišti, kde jsem vyrůstala, byl piktogram s přeškrtnutým kočárkem, tak je maminy nechávaly venku a asi to nikomu nepřišlo divný 🤷

mimi1004
29. srp 2021

Kamarádka je bezdětná nebo magor. Já nenechala kočárek ani na zahradě za zamčenými vrátky natož před obchodem. Doba se mění, co bylo dříve, dnes neplatí. Zeptej se ji, jestli taky pere ve vaně, když dříve nebyly automatické pračky.

michaela666
autor
29. srp 2021

Holky ona právě dítě má..4 letého chlapečka a prý to tak dělala běžně. U nich v bytovce bydlí samí slušní lidé, tak se nebála. Úplně se mi udělalo zle, když sem si představila co všechno se mohlo stát.

jako_mala_holka
29. srp 2021

@deaneira29 já ho tam vždycky nacpu až do takového výklenku, kde není zvenku vidět, tak snad dobrý, naštěstí jezdím sama s kočárkem jen v akutních případech, jinak nás vozí manžel autem... Ale právě že už tady prý pár případů bylo, kdy kočárky kradli 🙄

j.a.n.i
29. srp 2021

@michaela666 No, stat se mohlo uplne to same, jako když spi mimino v jedne mistnosti a ty si v jiné. Jako pred obchodem bych ho nenechala, ale na zahrade, ci u bytovky na vesnici mi to prijde celkem normální.

michaela666
autor
29. srp 2021

@j.a.n.i nebo taky to, že přijdu dolů a dítě nikde.

eldora_potvora
29. srp 2021

Pred malym obchudkem, kde jsem na kocar videla a s kocarem bych se dovnitr nedostala, jsem parkrat nechala. Nic jineho mi nezbylo. Naproti nam obcas vidim kocarek se spicim prckem schovany za autem pred domem. Pred bytovkou na miste kam nevidim, bych nenechala.

marimanta
29. srp 2021

Před marketem nebo větší samoobsluhou ne, ale před malým kramkem, kam se s kočárem nevlezu, ale celou dobu ho vidím, tak tam ho venku nechám. Před domem řešit nemusím, máme stavení se dvorem a zahradou.

jjasmina
29. srp 2021

@michaela666 ano setkávám se s tím a nepraktikují a nechápu tohle. To už mi přijde stejný nechat dítě v autě a bezpečnější, tím nemyslím ve vedru.

jjasmina
29. srp 2021

@michaela666 a já osobně pokud se nedostanu někam s kočárkem, tak tam nejdu

alice180
29. srp 2021

@michaela666 tak je to tvoje dítě ne jejich, to jsou takový rady. Upřímně když jsem byla malá tak se to dělalo. A tehdy jsem to asi viděla naposledy ziju v paneláku ve městě. Nikde jsem neviděla samotné miminko v kočárku. Ani před obchody. Tak asi to taková norma není a úzkostlive jsou dle tvé kamaradky asi všechny matky.

tynka9
29. srp 2021

jsme na malém městě, kde velká většina obchodů není zrovna kočárek-friendly. Jsou malé, často několik schodů dovnitř, uvnitř jsou našlapané zbožím, že by se tam kočár fakt nevešel. Takže pokud něco potrebuju a nemám hlídání, tak mi nic jiného nezbyde, než nechat kočár venku. Je to tady běžná praxe, často je tam i kočárků více. Navíc mám tři děti a když jdeme (výjimečně) všichni, tak mám co dělat, abych v obchodě ukočírovala ty dva. K tomu ještě vytahovat spící miminko z kočárku, to bych nedala. Před bytovkou/panelákem bych ale kočárek nenechala ani tady...

misulka84
29. srp 2021

@michaela666 tý jo, jak tvá kámoška pozná slušnýho člověka, to bych teda chtěla vědět. Tak třeba fakovej pedofil, se může taky okolí jevit jako velice slušný člověk. Prostě mám pravidlo, udělat maximum pro bezpečí, trochu přddvídat, a vubec neposlouchat věty, že tohle se přeci nemůže stát.

misulka84
29. srp 2021

@jjasmina no ono nechat dítě samotné v autě je to samé, krádeže aut, vandalismus, těch případů už bylo bohužel hodně.

martt
29. srp 2021

@michaela666 Já jsem kočár nikdy nenechávala na veřejném místě bez dozoru. Možná to bylo i tím, že mi moje mamka říkala, že když já jsem byla v kočárku, tak mne zaparkovala ve městě před obchodem, aby sla nakoupit byl tam se mnou ještě jeden kočárek s ditkem. A to dítko v kočárku ukradla nějaká psychicky nemocná žena . Takze po téhle příhodě jsem nenechávala a buď jsem.chodila sama nakoupit nebo jsem mela mimčo na ruce

emillyhk
29. srp 2021

@michaela666 Nenechávám. A to bydlíme v mrňavé vesnici, kde by mi možná kočár i někdo pohlídal🤷‍♀️. Navíc syn je ještě v korbičce, ale už je dost pohyblivý, takže bych se bála, aby mi nevypadl.

mamikry
29. srp 2021

@michaela666 Obcas kocarek venku necham, kdyz na nej vidim a jdu treba na skok pro kafe, nebo poslat balicek do Zasilkovny. Bez dozoru ale nikdy.

jjasmina
29. srp 2021

@misulka84 jako jo je to na jedno brdo

felixfelicis
29. srp 2021

Jinak nechávala jsem před skolkou, před Zasilkovnou (pidi obchod, čekaly venku všechny deti) a přede dveřmi bytu na chodbě.

mourovatakocka
29. srp 2021

Nechala jsem párkrát kočárek před malých obchodem, kam kdybych ho vzala, akorát probudím malého, na obchody má radar a v tu ránu je vzhůru. Jak vidím přes výlohu a vím, že je to na chvilku, tak to neřeším. Před Penny apod., před domem to ne. Běžně nechávám s kočárkem jezdit před krámem starší dceru, aby měl malý pocit, že se furt jezdí. Před školkou jsem nechávala běžně a že jsem na starší musela klidně dvacet minut čekat. Jak to bude v nové školce, zatím nevím, ale pravděpodobně stejně.

Chápu obavy, taky bych nenechala jen tak někde, ale současně nechápu ostrakizaci maminek, co a tím nemají problém. Každého nervy.

areh
29. srp 2021

@michaela666 u baráku s chůvičkou. Ségra nechávala kočárek ve vnitrobloku, kam mají přístup jen lidi z baráku. Viděla na něj z okna, ale já ještě jako bezdětná jsem z toho dobrý pocit neměla...

michaela666
autor
29. srp 2021

U nás jsou v malých obchodech úzké uličky, tam to řeším nosítkem nebo když je doma manžel. Chápu, někdy to prostě jinak nejde, než nechat kočár pár minut stát před výlohou a hlídat ho. Jen bych asi nezvládla pít v klidu kafe, plkat a dítě před bytovkou. Proto mě zajímalo jak to funguje jinde. 😊

pampeliska1313
29. srp 2021

Nenechávám. Když se někam s kočárkem nedostanu, radši si nechám ukrást kočárek, než kočárek a dítě.:D Takže ho vezmu do náruče (když jdu třeba někam pro jednu věc), jinak všude se mnou a s kočárkem. I když je kočárek s dítětem na dohled, měla bych strach, než člověk doběhne, taky to chvíli trvá.

klokanka31
29. srp 2021

@michaela666 Taky bych nenechala malou s kočárkem bez dozoru. Já teda ani nikdy nenechala u obchodu našeho psa 🙂