Necháváte kočárek bez dozoru?
Setkáváte se v dnešní době s kočárkem stojícím před obchodem, kdy maminka v klidu nakupuje a spící mimino čeká venku? Nebo stojící kočárek pod okny bytovky/ paneláku?
Dřív to byla asi běžná věc. Vážně tohle praktikuje někdo ještě teď???
Že mi to cpe starší generace jsem si zvykla, ale dnes mi to řekla i kamarádka. Udělala že mě úzkostlivou matku, protože nejdu k ní na kafe v době, kdy dcera v kočárku spí a nechci jí budit. Bydlí ve druhém patře, na malém městě a " přece se nemůže nic stát", až bude plakat uslyším ji a přijdu pro ní.
Na ulici nebo před bytovkou bych kočárek s miminem nenechala, na zahradě rodinného domu ano. Jen nechápu, proč tady půlka žen píše, že by si to nelajzly V DNEŠNÍ DOBĚ... To jako že dřív byli lidi hodnejší? Ne nebyli, v populaci bylo stejné procento bláznů, magorů a zlých lidi, jako teď.
@gruyerre Nebyli, ale nechávat kočárek na ulici byla norma...když v metru opravovali eskalátory, všichni museli stát ve frontě na vytah a někdo tam přednostně pouštěl paní s kocarkem, tak důchodkyně nadavaly, že dneska se ty matky musí s kocarkem cpát všude, DOKONCE I DO OBCHODU 😀 Obchody na to nebyly dost velké, do pošty se muselo po schodech, dokonce ani na staré poliklinice se mi kočárek nevešel do výtahu. Takže to beru tak, že v dnešní době, když se myslí na bezbariérový přístup a je ta možnost, tak bych kočárek nikde nenechala.
@gruyerre No myslím že dnes se víc krade...nám ukradli už několikrát i blbý popelník ☺
@felixfelicis nebylo to na Andelu ? 😂😂😂
@95newmommy2020 Přesně tam 😀 👍
@felixfelicis Tak to si živě pamatuju. Já dělala v Raiffce na andelu. Takže vytah přímo u pobočky a nebo to obejit z knizeci. Každopádně jsem to viděla často, a ty lidi byli ji kobylky. Těch kocarkujicicih maminek mi bylo hrozne líto, v tu dobu jsem si prisahala ze já dítě do tohohle nepřátelského světa nepřivedu. 😄 Kazdopdne do dnes se andelu vyhýbám, radši jdu s kočárem na vaclavak než na anděl.
U nás v okolí jsou spící děti venku v kočárku poměrně běžná záležitost.
Před obchodem nikdy. Buďto s sebou a nebo jít jinam, popřípadě nakoupit později popřípadě nosítko. A co se týče bytovky - před bytovkou nikdy, ale v patře u bytu bych neměla problém - bydlíme v bytovce, bez výtahu, 7bytů - buďto ridiny s dětmi nebo senioři, cizí se do vchodu nedostane. Sousedka to tak dělá, že v mezipatře nechá malého a otevře dveře do bytu. Do bytu neprojede kočár, jelikož jsou u bytů botníky a ty zabírají dost místa.
@michaela666 já jsem bydlela na malé vesnici a stát se může cokoliv. Maminka nechala dítě v kočárku před obchodem a jiná žena jí ho unesla. Naštěstí se malé brzy našlo a vrátilo matce, ale nikdo si nedovede představit, co to pro tu mámu muselo být. Nikdy bych dítě nenechala nikde v kočárku. Pokud se někam s kočárkem nemůže, tak tam prostě nejdu.
@michaela666 jsme na malomeste, ale pred domem (bydleli jsme ve ctvrtem patre bytovky) jsem kocar nenechavala, ani pred samoobsluhou. Vyjimku jsem delala jen u malych obchudku (pekarna, masna), kde bylo na zaparkovany kocar videt primo od pultu a jen kdyz dite spalo.
Nikdy bych ho nenechala nikde prázdný nebo s dítětem. Žijeme teda v Praze a tady se to prostě nedělá, myšleno na věřejných místech. Vjedu s ním všude a kam s ním nemůžu, tak nechodím. Na chalupě ale nechám kočár se spící dcerou na zahradě bez dozoru, je to polosamota, nemám strach, že by se jí tam něco stalo.
Pokud si jdu do kramku koupit jen piti a vidim od dveri na kocarek, klidne ho tu minutu venku necham. Kdybych mela uz jit k regalum, odkud bych na kocar nevidela, vzala bych ho s sebou. Venku na ulici bych dite v kocarku nenechala, u nas pred domem ano, kdyz se treba vracim do bytu pro neco zapomenuteho.
@michaela666 bydlím v centru města a když jsem potřebovala do nějakého obchodu kam se kočárek nevešel, tak šel se mnou třeba manžel a spíš si vybírám obchody, do kterých můžu s kočárkem. Nikdy jsem nenechala spící dítě v chodbě domu, vždy jsem prcka vzala a přenesla.
@michaela666 Párkrát jsem nechala malou před jednotou u nás na vesnici, ale to je jednota, kde má prodavačka kasu hned u dveří a celou dobu na kočár vidí a člověk to má proběhnuté do minuty i s nákupem. Hlavně moje dítě je jedno z těch dětí, které vytřeštilo oči ihned, jakmile se kočár zastavil. Takže u nás by to bylo nereálné stejně tak teď jako před 50ti lety 😄
Nechávala jsem jen doma na zahradě. Když jsem potřebovala někam, kde to nebylo zrovna kočárek-friendly, tak jsem brala rovnou nosítko a kočárek nechala doma/ v autě.
U nas na vesnici bezne, nechavala jsem kocarek s chuvickou pod okny a planuju to i u druheho, bydlime v panelaku. Vpodstate slouzi jako pruchodak a nikdy se tu nic neztratilo. Sklep nemam, kocarkarna tu neni, takze dva kocarky mam uz pet let pod schody, stejne jako nove kolo a bez problemu. Ve meste bych nenechala v zadnym pripade

U tchanovcu jsme nechávali kočárek pod okny před domem, když mimco usnulo. Je zimní. Takže byl navlecenej a svlekanim by se vzbudil. Ale to bylo na jejich zahradě. Jinak né. Maximálně prazdnej. Třeba když jdu na wc do kabinky, si ho vemu sebou a kočár prazdnej odstavim před wc. Ještě ho nikdo neukradl.