icon

Dítě celé dny propláče

kamikubi
4. čer 2019

Ahoj holky,takze je nam dva mesice a tyden.Ted uz docela pres noc spi.Ale dva dny celej den rve,od 7 rano do 21:00 naspal pul hodiny.Jinak v kocaru rve,jsme ve stinu,je jen v pline a triku a nebo i bez plinky.Je na umely vyzive,a pres den vypije jeden salek caje.Stridam jeden den hermanek,druhy fenikl.Meli jsme dost problemy s prdama,ale uz je to lepsi.kdyz ho vyndam z kocaru na rameno nahoru,tak je ticho,kouka a je klid.Ale v naruci na zadech rve.Takze prosim nazory.Ve ctvrtek byl na prvnim ockovani,ale to dva dny docela spal a ted uz todle...a v noci kdyz spi,tal se probudi vzdy spocenej,ale teplotu nema.Tak ja nevim,poradte prosim

wampzee
4. čer 2019

@kamikubi Už taky začíná víc vnímat.. nechce jen ležet...chce koukat a poznávat. Proč by ležel...od mámy se kouká nejlépe.

wampzee
4. čer 2019

A jsou mu teprve 2 a pul mesice...jak dlouho byl v břiše? Není připravený být celý den v postýlce nebo kočárku...chce nosit a povídat a ukazovat. Obě mě děti to tak měly... zlepšení přišlo s tím jak se začaly víc hýbat.

kamikubi
autor
4. čer 2019

@wampzee ja ho nosila celou sobotu,jenze to nejde v tomhle vedru ho furt nosit a taky jsem uz unavena😂 takze myslite ze kdyz naspi pul hodky za den ze je to ok? Ja se bojim aby mu neco nebylo,skoro kazdy koho znam v mem okoli,tak jim deti spinkaj a nebo spinkaly.

ladyhacek
4. čer 2019

Ahoj může to být reakce na očkování. Kamarádce po očkování syn taky blbě spal.
Půl hodina denně je málo, ale třeba stačí. A v noci spí?
Ono je taky teplo a v kočárku ještě tepleji.
Co mu dát ven deku, hrazdičku

kata267
4. čer 2019

Podle me naprosta klasika, proste uz se mu nechce jen lezet ale taky koukat...tak zkus hraci deku, knizky, koukat a ukazovat atd...to ze nespi nemusi nic znamenat a casto se to meni

kamikubi
autor
4. čer 2019

@ladyhacek v noci uz docela spinka dobre,prvni mesic nespal vubec,problemy s briskem,ted uz spinka v noci ale pres den,proste nespi a knoura celej den

kamikubi
autor
4. čer 2019

@kata267 to dela samo,kazdy rano ho beru sebou do koupelny,lezi nahej na zemi a kouka,tam snidam,kdyz je sam tak rve,to ho bavi pul hodky,potom jdeme na hraci deku,musim si hrat s nim,taky pul hodky a pak zacne hysterak,tak jdem ven,tam je chvilki ticho a zacne rvat,tak chodim pod stromem ve stinu a kouka na stromy,pak musim saskovat celej den ale bavi ho to chvili a pak rve,todle je dokola cely den po jidle.

ladyhacek
4. čer 2019

@kamikubi starší později během dne spal 3x po 30min a v noci se budil co tři hodiny spát celou noc se naučil až teď ve 4 letech a to jen někdy jinak se budí 1x za noc na čůrání

Třeba až se bude více hýbat tak se unaví a bude spát lépe.
Ale může to být teplem.
Mě mladší spí/spal krásně, ale teď to taky fláká jeden den 1,5h dopoledne 2h odpoledne a druhý den 30 minut za celý den

Pokud brečí a kňoura může být přetaženy ale v tom teple neví jak zabrat

kata267
4. čer 2019

@kamikubi me to prijde jako.normalni den 😉

zmrzlinka
4. čer 2019

S dcerou jsem to měla to samé.Do roka jsem ji skoro pořád chovala.Nositko , šátek, kočár neuznávala.Kdyz začala chodit, tak se to drobek zlepšilo ,ale měla jsem ji pořád za zadkem.Ted už chodí do školky.Tak se jí líbí a je šikovná,ale doma mne nenechá nic udělat.
Chce to přijmout jako fakt a do péče o domácnost zapojit partnera.

snahnah
4. čer 2019

@kamikubi Šátek nebo nosítko jsi zkoušela? V tomhle věku mi tam dítě hned vytuhlo. V kočárku řvalo.

kamikubi
autor
4. čer 2019

@snahnah mam nositko ergo,ale nevidi ven,prijde mi velky prave.a jeste staci hlavicku na jednu stranu,tak musim cvicit,tak se musim zeptat pani na cviceni

snahnah
4. čer 2019

@kamikubi Je důležité mít správnou velikost nosítka, ať dítko může koukat bokem.
Můžou to být taky zuby, syn měl už ve 4 měsících, ale byl v pohodě, za to teď dcera měsíc pofňukává a až pak se zoubek ráčí prořezat.

makronka222
4. čer 2019

U nas to same. 2m spala a budila se jen na jidlo. Ted posledni tyden 22:00-7:00 spanek, dopo pul hodina, odpo pul hodina, jinak musi furt cucet Kelisova. Pritom breci a furt se ni neco nelibi, jak uz je pretazena podle me. Jednou usne v nositku, mam Tula (zabere z 70% a jen venku) jinak usne ve vajicku doma (samozrejme po chvili davam do pelechu) a houpu. Jednou usne v posteli, kocaru, ale proste zkousim x veci a polazdy zabere neco jinyho. Jako masakr. Kazdy den to same ale to, co zabralo vcera na uspani, nezabere dnes. Do toho trileta, ktera taky chudak potrebuje pozornost atd :/

zelenaesmolda
4. čer 2019

@kamikubi
nemuze mit reflux?proto treba breci v leze protoze ho muze palit zaha

bayt
4. čer 2019

@kamikubi Názor? Chce mámu, ne blbej kočár 😉

ange_de_la_morte
4. čer 2019

U nás je taky řev jakmile dceru odložím - je to tak od narození ( nyní má 4 měsíce) - prostě nejde odložit na déle než 5 minut, jinak musí být v šátku nebo na rukách, spí chvilkově přes den - jen 20ti minutovky a uspávání je boj - dobře spí pokud jí nechám prso v puse :Đ .... není to jednoduché, zvlášť když mám ještě starší dítě ale co nadělám ... beru to tak že bude líp 🙂 každopádně šátek k nezaplacení

dasa143
4. čer 2019

@kamikubi asi ta nepotesim, ale nasa dcera rvala nonstop ked nespala. Spala menej ako ostatne deti, a bola takato asi do roka. Mysleli sme s manzelom ze sa zblaznime a vraveli sme ze dalsie dieta nikdy. Prvy polrok chodila spavat cca o pol druhej rano (po nonstop rvani od 19:00). Niektore deti su proste take. Tiez sme skusali vsetko, pri vsetkom vydrzala chvilku, tak ako pises o svojom drobcovi. Biely sum, zavinovacku, satek, hopsat, hracky, svetielka, rozne mlieka, nosit, kocar, dnu, von, to bol rev a rev.
Co nam trochu pomohlo bola hacka (babyvak). Tam sa vedela neskor trochu skludnit. Niekedy v nej bola niekolko hodin denne.
Drzim ti palce, nech to zvladnes, viem, aky je to teror, ked cakas na vysnene miminko a ked sa narodi je to nocna mora a ty nevies ako mu pomoct. Po roku sa to u nas zlomilo a o hodne zlepsilo.

pipapi
4. čer 2019

Můj syn nesnášel čaje... Jediné co vypil byl fenyklový..jinak řval po každém čaji

wampzee
5. čer 2019

@kamikubi taky mi spal málo.. chvíli po porodu dál tak hodinu v kuse 3x denně...pak to zkracoval. Pak zase prodlužoval. Teď má 10 měsíců a ráno v kočárku spí jak kdy, po.obede max hodinu a pak nespi až do večera. Navíc vstává v pět...beru to tak jak to přichází. A prostě občas si pobrecel . Na záchod si dojít musím a dcer a taky potřebuje prostor...😁

klpoiu
5. čer 2019

@kamikubi Pokud se ti budi spocenej tak ho prehrivas!! Pozor na to! Plac pres den, muze mit separacni úzkost. U toho pomuze jen naruc. Muzou ho i bolet zadicka kdyz leží. Muze mit reflux a pali ho zaha. Na spinkani malicko podloz matraci at neni uplne rovne. Kazdopadne ma rad tvou spolecnost. Ze dite zabavis max na 20-30 minut je normální. Taky Uz je pres ten den i unaveny a nevi jak zabrat. Uspi ho v naruci,zpivej mu. Ale zvykej si, ja se od poceti prvního ditete v klidu nenasnidala uz 18 let. 😀 Ale nelituju.

karlajasmine
5. čer 2019

Uspat v náručí nebo v šátku a sednout si někam do chladku at spí položeny na tobě a cti si. Staršího jsem nemohla nikdy odkládat, chtěl spát na mě. Vyhov mu a zkus si to užívat - je to krátký období. Muj mladší zase spal v kočárku rád, to si nevyberes ale nic s tím nenadelas a klidná matka = klidnější dítě.

drakenn
5. čer 2019

Pokud se sama neuklidnís a nezbavíš představ o tom, že dítě celý den spí a hlavně někde samo v kočárku či v postýlce, budes mít holt uplakane dítě. Děti jsou na maminy navázané a on jen reaguje na tvou nespokojenost. Doporučuju hodně nosit a mazlit.

slecna_lemonova
5. čer 2019

U nás úplně jak přes kopírák jako psala @dasa143. V jednom kuse řev, řev řev. Upřímně na to ani nemůžu myslet, aniž by se mi nechtělo taky brečet. Dcera nesnesla vůbec nic (kočár, Manduka, chování...), držela jsem i dietu abkm, abych mohla kojit. Vše se zlepšilo po cca roce, i když je stale velmi narocne a živé dítě. Doma nuda, jsme jen venku, kde běhá. Motoricky byla dcera napřed, což si myslím, že ji nedá v noci spát a vše zpracovává, takže v noci nás stále trápí probouzení a uklidní ji jen prso.
Jednou radu mám - vydržet ☺️ prostě jsou i takovéto děti a ne jen ležící a usmívající se vánočky 🙂🙂🙂 ale pichla bych s chutí do očí ty, co to odmítají pochopit a mysli si, že si snad vymýšlíme 😁🙄

garfulka78
5. čer 2019

Nechce se citit odstrcene, vim jake to je ditko nonstop nosit. U nas to bylo trimesicni kolikou, kdy mala nechtela byt vubec sama bez drzeni a houpani. V tomhle vedru chapu, ze nemuzete nosit nonstop, ale staci si prcka vzit do postele nebo na deku, vzit si knizku s rikankama a cist, to jedine nasi malou uklidnivalo. A to spani je ruzne, do ctyr mesicu nase mala spala max 2x 20 minut pres den a ted v sesti mesicich spi i 3x hodinu. Proste se ted unavi valenim sudu a vytuhne.

dasa143
5. čer 2019

@slecna_lemonova mluvis mi z duse 😄 milujem maminky co povedia ze jakto ze necvicis, nie si namalovana, nemas top vlasy, nerobis popri materskej atd... no jo, ja som bola rada ze sa jedenkrat denne najem ked prisiel manzel z prace a malu si vzal 😂