icon

Dítě pořád pláče, zachraňte mi život

keana
21. led 2015

Tak tragicky nadpis....ale pochopte,jsem na dne. Po narozeni dcery nasledovala trimesicni kolika-rev,pak dvoumesicni reakce na ockovani-neutisitelny rev,pak chvile klidu,hezky spinkala doma i venku....a pak prisly dva zuby,opet rev rev rwv a abych prezila,brala jsem si ji do postele,protoze prso ji uklidnilo a alespon chvili spala. Pak bylo 14 dni klidu a zas vsude hezky spinkala(doma v postylce hur a kratsi dobu) a ted jsme v dalsi rvaci fazi,kdy rve uz mesic,nikdo nevi proc(zuby se nerysujou,dr ji zhodnotila jako zdravou a bez problemu) a tak si rve kazdou npc,jsem ma prasky,sotva chodim,jediny,ciim se motivuju jsou me milovane rucni prace. Snazim se myslet na hezkou vlnu,hezke vzory latek,abych ty prorvane dny nejak d aala. No a tak hezky zaostava nase manzelstvi,manzel je z male na prasky,dnes v noci chtel uz male dat na zadek aby mela proc rvat. Podarilo se mi mu to rozmluvit,ale reknete mi jak dlouho to takhle muzeme vydrzet? Pres den spava dvakrat tam max po dvou hpdinach. Spat chpdi v 7 po koupani,usina pred 10 v nasi ppsteli a od pul 11 rve rve a rve.....a my nemuzem nemuzem nemuzeeeeeeem

Strana
z5
marecekavendulka
17. únor 2015

@consti aha tak to jo.... smutne

lu777
17. únor 2015

@madrilena @keana
jinak super je knížka Respektovat a být respektován... je tu k tomu i diskuse 😉
člověk jasně označuje svoje pocity, neútočně... nejdřív se to musí naučit rodič, dítě to pak přebírá...
takže např. "tohle mi hodně vadí"... "když křičíš, bolí mě uši a musím jít do jiného pokoje"... (a nechala jsem ji ty uši i zkontrolovat, to ji bavilo a vzala to vážně i jako 2-letá)...
nebo když se dítě zasekne tak člověk může nabídnout nějaké řešení - výběr z variant "chceš uklidit ty hračky před koupáním nebo před večeří?".... nebo se to u větších dětí když už víc spolupracují nechá otevřené "když tu jsou hračky na zemi, někdo přes ně může upadnout.... vím, že si chceš tu sadu někde vyndat, kde myslíš, že bys to mohl udělat?"

samozřejmě na miminko, dítě tak do 1 roku tohle moc nelze použít, ale člověk si to už může nacvičovat, dá se tím fakt předejít plno konfliktům 😉 ... ono to zní někdy trošku stupidně, ale mám vyzkoušeno, že na to dítě dříve nebo později slyší a to i mega vzteklík 🤐 opravdu doporučuju aspoň část té knížky přečíst, případně jít na kurz... nám to moc pomohlo, jinak bych se někdy snad zbláznila... dneska to už používají úspěšně na mě, např. minulý týden mladší "řekla jsem o to hezky, myslíš, že bys mi mohla vyhovět?" 😅

madrilena
17. únor 2015

@lu777 jsi hodná 🙂; syn má právě občas období, kdy se s ním nějak dá spolupracovat, ale pak to zpátky sklouzne do takové bezvýchodnosti; teď je navíc syn už od vánoc nemocný, takže jsme pořád doma a je vidět, že už by potřeboval jít ven; nezbývá než vydržet, navnadila jsi mě, že se to může zlepšit; a chtěla bych vyzkoušet ty Bachovy esence 😵

lu777
17. únor 2015

@keana jinak zuby se nemusí rýsovat, ale může to bolet i tak 😉
náš starší si se zuby užil dosyta, pořád mi kdekdo tvrdil, že to je normální a kdesi cosi.. nakonec jsem už nevěděla co a nezdálo se mi to, tak jsem s ním šla k mojí zubařce protože měl i horečku... a ta zjistila, že má hematom a zub se nemůže prořezat... řízla dásničku a byl velmi rychle klid... prý to je vzácné a už se toho nemusíme bát a horečku určitě neměl k tomu (to mi tvrdili celkem 4 doktoři).. měl to ještě 5 x i s těmi 40 C horečkami!
jo a taky mi tvrdili, že kolika je normální x měsíců... když dítě blinkalo i po roce a pobrekávalo, tak se náhodou zjistilo, že má rozestup břišních svalů...
a mladší ta měla koliky taky hrozné... zas mi tvrdili, že to je normální... nakonec jsem si sama vypozorovala, že musí mít laktozovou intoleranci... takže dieta a jakmile se jí srovnalo trávení tak velké zlepšení 🙂

takže bych ani ty zdravotní potíže nepodceňovala.....

a ještě jedna rada která možná zní děsně, ale mně to fakt pomohlo v krizi - špunty do uší 😉 je to pak snesitelnější... někdy člověk fakt neví v čem to vězí a už je z toho na provaz a takováhle blbost, ale pomůže to, já pak neměla pocit, že se mi rozskočí hlava x hodin denně...

a nezapomínat se pravidelně chválit... za co? že jsi přežila další den 😉 dej si horkou vanu, skleničku vína a zapoj okolí... je to nutné, taky jsem to dělala nerada, ale není možné to táhnout ze 100 %...
názory typu To musíš vydržet, jseš matka... co to je za názor?? máma se nemusí vyspat vůbec, nemusí pravidelně jíst, může být x měsíců frustrovaná, vyčerpaná?? samozřejmě že dělá co může, ale není její povinností se zničit a zkolabovat... naopak! právě kvůli dítěti se o sebe zodpovědná matka stará v první řadě 😎

lu777
17. únor 2015

@madrilena je ještě malý, koukám 2 roky a 9 měsíců... u nás trochu náznak většího zlepšení okolo 3 let... a pak jsem už čekali kdy se to zlomí... starší před 4. rokem pohoda (od 5 let maňána)... mladší pohoda od 4 a čtvrt zhruba, teď jí bude 5 a sem tam už to je taky maňána 😵
fakt doporučuju ty Bachovky a cvičení... ideálně běh, kick box, alpinning apod... nějaké divočejší cvičení, kde se člověk může vybít, hrozně to pomůže na psychiku 🙂

jinak já říkám, že do 3 let je do školky neberou, protože by jim učitelky zdrhly jako v Obecné škole 😀 a když začnou být k zulíbání tak jdou do školky a člověk jde makat 😀
já si je tááák užívám poslední rok, v to jsem ani nedoufala 🙂 vydrž vydrž

madrilena
17. únor 2015

@lu777 jj, děkuju, já mám její alternativu Jak mluvit s dětmi.... - rozečtenou; akorát bych potřebovala to umět použít v praxi; když to čtu, tak si pěkně přikyvuju a pak se stejně slyším říkat něco jiného; to je obvykle ve vypjatých situacích, kdy se věnuji malé a syn někde dělá něco, co nemá

ivanka8485
17. únor 2015

@keana Těžko říct příčinu. Kamarádčin syn od malička spí tak 5 hodin a víc nepotřebuje. Je to mazec, ale jsou takové děti. Co je pozitivní, kamarádka se nezbláznila. Přizpůsobila se tomu. Ale byla na tom dost podobně, jako ty. Tělo si prý nakonec zvyklo. Doktoři jí nic neporadili, nic jim skoro nedali. Chtěla jít s ním i do spánkové laboratoře, ale prý je na to malý. Takže rada zněla, poraď si sama. Já jsem měla a vlastně pořád mám docela náročné dítě. Když bylo tady toto období, jak popisuješ, tak jsem vzala domů kočár a uspávala v kočáru, to bylo jediné, jak usnul. V 7 měsících byl už velký na nošení a v leže pro bolest zubů nemohl usnout, ukolíbala ho jedině jízda, takže jsme doma jezdili a jezdili, pak jsem ho přešupla do postýlky a chvilku aspon spal. Až vyrostly zuby, uspávala jsem v posteli. Takže zkoušej, zkoušej to, co neunaví tebe, ale unaví miminko. Choď spát i přes den, dávej prcka víc na vození někomu ven a udělej si co potřebuješ, odpočiň si. Já si nemyslím, že jsi nezralá, jak tady nějaká maminka píše.... to je naprostá hovadina. jen vyčerpaná. Každý má nervový práh nastavený jinak. Co s někým nehne, jiného už vytáčí. Proto já za sebe říkám, že pokud budeme mít dvě děti, tak jedině s věkovým rozestupem 6 let, aby jeden byl samostatnější, protože jinak bych se houpala. 🙂 Držím pěsti, hlavu vzhůru a pokud by byla velká krize, šla bych k psychologovi, lépe, psychiatrovi, třeba by pomohl, aspoň tobě. Jo a kamarádka jednou v týdnu dávala malého spát ke tchyni a dospávala deficit. taky dobrý nápad.

madrilena
17. únor 2015

@lu777 cvičení potřebuju jako sůl, ale přiznám se, že momentálně to nedávám (vím, že to zní blbě), ale momentálně jsem večer ráda, že si v klidu sednu; no, třeba mě přicházející jaro nakopne

lu777
17. únor 2015

@madrilena měla jsem ten samý problém s těmi novými formulacemi... doporučuju vytipovat si třeba 3 situace které Tě nejvíc dohání k šílenství... na ty si napsat nějakou šikovnou neútočnou větu... a tu si nalepit třeba na zrcadlo (koukáš při čištění zubů) a v kuchyni (koukáš když vaříš)...
já to kolikrát řekla blbě a už byl konflikt, tak jsem si to šla přečíst a řekla znova... 😅 postupně jsem se některé věty přeučila...
u nás nejvíc jelo "když křičíš, tak mě bohužel bolí uši, musím jít vedle, pak doktor mi to nařídil" (malá často a hrozně nahlas křičela a nedejbože odejít vedle)...
a pak "je čas udělat to a to"... (starší nesnášel když jsem mu říkala co má udělat 😅)
a nebo "tady na zemi leží Tvoje ....." (aby si uklidili, většinou jsem to musela opakovat "ještě pořád tu vidím Tvoje:...")

s těmihle větami jsem začínala....

lu777
17. únor 2015

@madrilena jj, v zimě je to horší s tím cvičením.... ale někdy pomůže i rychlá procházka nebo 15 minut u videa z You Tube... nebo jen si lehnout a dělat na koberci dechová cvičení 10 minut...

jinak ad nemoci: zkus to převrátit v to že to je něco neobvyklého... my si hráli na to, že jsme uvízlí v ponorce... nebo že jsme na pláži (byl 2 měsíce v kuse doma, takže na hlavu jsme vyrobili z papíru klobouk, nasadili černé brýle, do ruky kelímek s brčkem a hráli jsme si na vlny, na delfíny)... cokoli co Tě napadne, ty největší blbosti je někdy nejvíc zabaví...
naše děti bývaly v období vzdoru pořád naštvané... jednou mě to už tak lezlo na nervy, že jsem je zlechtala... to jsem pak používala když to šlo... nebo jsem je honila, dělám strašidlo a honím je... dneska už to je teda strašidelnější, vyprávím jim historky ve vaně při svíčkách apod... většinou taky padám na ústa z práce a domácnosti, ale zas je fakt, že o to víc si toho pak děti váží když se "máma zblázní a je sranda" jak to nedávno nazvali...

nebo dělejte štrůdl - dítě si lehne a válíš ho, pak se ho zeptáš jakou chce náplň, tak to tam jako nandáš, zatočíš, potřeš jako vajíčkem, vyhrneš tričko, dýchneš na bříško že se peče 😀 pak jako krájíš a jíš... naši se z toho i po několika letech můžou zbláznit 😀

keana
autor
18. únor 2015

@lu777 ten strudl si musím zapamatovat! 😀

keana
autor
18. únor 2015

Jinak dítě už bojkotuje lžičku,nechce nic jíst,ji jen chleba nebo rohlík(strava nepodavana lžičkou) a to přece už dr. Musí řešit,tak snad ji vyšetří. Náznak odmítání má tři dny,dnes to vygradovalo . Přála bych si mateřství užívat a milovat své dítě víc.

jpetraa
18. únor 2015

@keana mě ještě napadlo včera v noci:o)-nemůže mít třeba přiskříplej nějakej nerv?? třeba by na ni mohla koukat nějaká fyzioterapeutka..

simdan
18. únor 2015

Mě dcera "řvala" téměř non-stop od narození do 7měsíců,únavou jsem omdlévala,nemohla jsem pomalu ani ven,jelikož v kočárku místo spící holčičky ječel malý zuřivec,nešlo ji uklidnit,občas jen na rukou a pomáhalo kojení,ale nic to neřešilo,trpěla na koliky a byla celkově neklidná,bylo to na blázinec,nejen,že jsem tehdy celé těhu problila a těšila se,až to mimčo konečně bude venku,pak mě čekaly takové útrapy,neporadím nic jiného než vydržet 😒 u syna se mi to krásně vynahradilo,ani jsem nevěděla,že jsem těhotná a poté ani,že mám druhé dítě,ten zase stále spal 😝

keana
autor
18. únor 2015

@simdan krása....nám bude za chvíli 10 měsíců,by mě zajímalo jak dlouho ještě

všem bych chtěla poděkovat za srdíčka :-*

Doktorka Emi prohlédla a konstatovala,že je vývojové napřed,motorika v pořádku a že není co řešit. Ovšem nevím....furt si rve ty uši a celou hlavičku má z toho poskrabanou. A prý mám zkusit přestat kojit,že se třeba srovná tím. A já za to kojení tak moc bojovala......

terkabici
18. únor 2015

Zkuste nějaká homeopatika, my sme na tom byli dost podobně a od té doby, co je bereme, tak se to o dost zlepšilo... teď mám pocit, že jsme konečně začali trochu žít... přihlaste se na stránky svethomeopatie a napište to, co jste napsala tady a oni vám poradí co na to brát.... nemusíte se bát, je to neškodné a dítěti to určitě jenom prospěje.... Nám to začalo zabírat po čtrnácti dnech, takže ještě zkuste být trpělivá 🙂

keana
autor
18. únor 2015

@terkabici bereme je téměř měsíc a nezlepsilo se nic. Máme něco na detox a ještě ještě něco na zklidnění

terkabici
19. únor 2015

Tak se zkuste poradit ještě s někým jiným... Co odborník, to jiná rada, třeba někdo poradí ještě něco jiného ;)

melodygirl
19. únor 2015

@keana to jako má doktor na mysli, že za tím tahání uší a hlavičky může nějaký alergen, proto doporučuje přestat kojit? To fakt nechápu, jak tohle může tvrdit. Spíš to na mě působí jako neurotický projev. A ještě ji odbourat kojení? No to bys ji opravdu pomohla. Takové lékařské rady opravdu miluji, jednak jsou z roku raz dva a dost nelogické. Já kojila dceru 20 měsíců a jak jsem ti psala do IP tak se neklid spravil až po té metodě, odstavení ji rozhodně nepomohlo!

polaks
19. únor 2015

No moji rodičia prežívali to isté,ale ja som teda nemala obdobie kľudu,spala som hodinu v priebehu 24h,mama skolabovala,keď som mala 7 mesiacov od vyčerpania,skúšali vraj všetko,ale nič nezabralo...potom to zo dňa na deň prešlo a bol kľud...

hancazivocich
19. únor 2015

@keana - a ty ouška má v pořádku? Nebolí ji? Nebo špatně píchnuté náušničky?

polaks
19. únor 2015

@keana A nemôže byť za tým ťahaním bolesť hlavičky??Skúsili ste zvýšiť príjem tekutín? Ak si bude ťahať ušká a chytať sa za hlavičku,skúste jej dať nurofen,jedna dávka neublíži a možno sa ukľudní...

keana
autor
19. únor 2015

@polaks
@hancazivocich

uši má ok,nurofen jsem zkoušela,dala jsem i fenistil na potlačení případně alergie. Pití ji nabízím po celý den,zmakne vypít tak 150 ml a ještě mléko. ☹

jpetraa
20. únor 2015

@keana a nějakej ten přiskříplej nerv to být nemůže??a přes den, když je vzhůru, tak se chová jak?

keana
autor
20. únor 2015

@jpetraa dle doktorky ne. dny má lepší, horší a úplně blbý. někdy se vzteá 24 hodin denně, jindy je milionová, někdy spí víc, někdy míň.a nálady nezáleží na spánku

lu777
20. únor 2015

@keana a jinak je doma klid, žádné dusno? nebo nejsi vystresovaná něčím? (já vím, blbá otázka, jasně, teď jsi, ale byla pohoda před tím než tohle začalo? nebo nevyvolává to nějaké dusno teď tím jak jsi ve stresu?)

ono děti jsou hrozně napojené na to co se kolem nich děje... a někdy se to setká s nějakým jejich náročným obdobím - růstový spurt, zuby, vzdor apod...
někdy je to hodně náročné 😒 protože jsou malí a můžou mít nějaké potíže, nepohodu, stres a neumí to říct 😒

jpetraa
20. únor 2015

@keana nechci nějak shazovat praktickou doktorku, ale to přiskřípnutí by vůbec nemusela poznat...to bych spíš nechala na fyzioterapeutovi.

keana
autor
20. únor 2015

@lu777 bydlim s tchyni,dusno je od te doby,co zjistila,že jsme tehotny -nejdřív ví líp,na všechno má tabulky,tohle a tamto její děti nedělaly,později vlastně ani její děti nikdy nelákal a od mala jedly pomeranče....jenže emi řve i když jsem já v pohodě ☹

lu777
20. únor 2015

@keana uf, tak to teda nezávidím 😒 z toho by mě kleplo .. já si teda s oběma dětmi užila, ale mám zlatou tchýni a sama si vyzkoušela, že 3/4 jejích dobře míněných rad se situací nehlo...
ono každé dítě je jiné...
a co muž? postaví se za Tebe? máte aspoň soukromí nebo je to malý byt?

jinak ono ad "v pohodě" - já si vyzkoušela, že děti mají šestý smysl.... stačilo, abysme se chytli s mužem v době kdy oni tvrdě dávno spaly... a stejně se to na nich většinou odrazilo... děti si opravdu hodně berou z mámy, z jejího postoje, jejích pocitů a energie... to navázání do 3 let je obrovské 😉
mně se mockrát potvrdilo, že dítě vycítí plno věcí... třeba když jsme odnaučovali od dudlíku nebo od noční pleny apod. tak vždycky to klaplo až v situaci, kdy já jsem o tom byla vnitřně přesvědčená, že to půjde, že je čas... taková nějaká intuice... opakuje se to pravidelně s mnoha věcmi....
až se malá trošku zklidní a povyroste, tak si to sedne a pak ta komunikace bude jednodušší... to období do roka, dvou, tří, je nejnáročnější.... jsi dobrá máma, jen vydrž a nezapomeň se chválit.... tchýni ignorovat nebo se odstěhovat pokud nevycházíte... rodina potřebuje pohodu, to je nejdůležitější

drakenn
20. bře 2015

Souhlas s @lu777. Já měla první těhotenství hektické a u malého jsem pak řešila každou kravinu.. jeho chování mě donutilo se sebou něco dělat a pak se změnil i on a najednou jsem měla milionové dítě! Někdy je těžké si přiznat, že chyba může být v nás, ne v dítěti 😉

Strana
z5