Dítě v posteli - večerní režim maminky
Moc prosim o rady maminky, co s nimi spi broucek v posteli. My jsme do sesti mesicu spinkali krasne a od sesti mesicu boj. Usinala v pokojicku bez potizi, jen jsme v noci krmili a po rannim nakrmeni jeste slofik do deviti. Proste parada. A ted rev uz od osmi od ulozeni, do sesti do rana, pak dostane mliko a jde k nam do postele a spime do deviti. Dcera je schopna se budit i co 2 az 30 minit s placem a breci, dokud neprijdu ja. Breci i na manzela, s nim se neuklidni, coz je take novinka tak posledniho tydne. Ve tri uz to nevydržim a beru si ji do postele. Je ji 7 mesicu, hlad nema, je na UM a prikrmech, zuby nerostou. A ted dotazy.Kdyz s vami spi dite v posteli, kdy chodite spat vy? Uz v osm s nim? A kdy pak treba spite s manzelem? Delate ostatni veci doma? A jak jste v posteli poskladani, aby vas nebolely zada z uhybani diteti...Kdyz pak jde spat manzel, nebudi dite? Premyslim, ze si ji zacni brát do postele abychom se vyspali, ale ja chodim spat az v 11 a to asi v posteli nebude sama...Zkouseli jsme i sirup sedalia bez ucinku a do prvniho pobliti vyplakavaci metodu,ale to neni nic pro me...Dekuji za vsechny postřehy a rady! 😊
@ balet Ano, přikrmuje se pouze pasterizovaným mlékem z mléčné banky, ale ta je třeba v Praze, myslím jenom v Podolí. Nesmí se dokrmovat, jako se to dělalo dřív, že sestry sebraly mléko od maminek, co měly přebytky a s tím se krmilo.
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet Ahoj, zkus a uvidíš - nemyslím, že existuje "správně" nebo špatně, hlavní je, abyste byli spokojeni všichni. Asi neporadím, mé dítko přes den uvnitř prakticky neusne, nebo se probudí rychle a je rozmrzelá, dávám spát venku v kočáru (pořídila jsem za tím účelem starou Libertu a slouží skvěle), tam si dá hodinku a je jako nová 🙂
@naste kojení je normální. Podle světové zdravotnické organizace je NORMÁLNÍ kojit, a to VÝHRADNĚ kojit až šest měsíců a pokračovat v kojení do DVOU LET A DÁLE.
Ted budu asi hnusna a doufam ze nikoho neurazim, ale nedivim ze stoupa rozvodovost nebo ze spousta chlapu od rodiny utece...polud spolecne spani vyhovuje vsem, v poradku, ale taky do urciteho veku...ja jsem jako dite taky chodila cca do 10 let k rodicum do loznice, ale rano az sem se vyspala a oni taky...ale pokud je chlap vicemene donucen jit spat i na nekolik let do jineho pokoje tak to asi neni moc dobre reseni...a myslim ze i pro dite neni moc dobre kdyz vsichni uprednostnuji jeho potreby na ukor sebe 😒. Syn s nami momentalne taky spi v posteli ale nechavam si ho tam az nad ranem, v noci patri me a manzelovi, a myslim ze dite od urciteho veku (3let?) by melo spat ve svem pokojicku samo musi pochopit ze to je jeho kralovstvi a maminka a tatinek maji svoji loznici. A nedokazu si predstavit ze by se mnou v posteli spalo vic nez jedno dite, natoz takhle velke...kdyz se mnou syn nekdy spal celou noc tak sem se vubex nevyspala a cely den potom stoji za houby, tak to se radsi vyspim a pres den se muzu o to vic venovat. Tot muj nazor....
@balet promiň, můžu za to já, ta debata se tu rozjela po mém příspěvku. Naposled se tu vyjádřím ke spamu a už se tu neobjevím 🙂. Zazněly tu názory, ke kterým bych se ještě ráda vyjádřila a nestihla jsem to o Vánocích. Nevadí mi, že mě někdo považuje za exota, už jsem na to zvyklá, takže mě, holky, nemusíte bránit. To, že jsme dlouho spaly ( a spíme) s dětmi, že kojím víc jak 4 roky - to vše bylo tak proto, že jsme to tak s manželem cítili, že to tak má být. Starším dětem je 15 a 13, tehdy nebyl žádný MK, nikdo ze známých to takhle nedělal. Psalo se tu, že z dětí budou mamánci - u nás je opak pravdou. A to jsem zapomněla dodat, že skoro nechodili do školky 🙂. Teď mají spostu kamarádů, holka chodí na nižší gymnázium, kde je jich 34 a ředitel mi říkal, že o ní pořád slyší - buď reprezentuje školu, nebo něco organizuje. Kluk se dokázal postavit obávané učitelce - řekl jí, že je nespravedlivá a přesně to pojmenoval - před celou třídou. Pak nastal mazec 🙂- a takových příhod bych uvedla víc. Když jsem psala o tom, že jsme kontaktní - pořád se musíme objímat - platí to pořád. Dcera 15 let přijde ze školy, sedíme spolu nagauči, opíráme se o sebe, pijeme kafe a vykládáme si takhle každý den. Já vím o jejích láskách i o láskách jejích kamarádek! Já jí musím podrobně povykládat, jak jsem se měla v práci. Jo a manželství a společné spaní? Luxus. S manželem budeme v létě slavit 20 let od svatby. Nechali jsme si udělat dubovou postel a tu asi použijeme až v důchodu. A navíc jsme taky kontaktní - x krát za den se objímáme, manžel jde kolem mě a pohladí mě. Já za ním přijdu do jeho dílničky, on automaticky ukáže na klín, já si sednu a povídáme si. Takže s našimi dětmi to něšlo jinak, Je to prostě model, který naší rodině maximálně pasuje. Chápu, že někdo si může ťukat na čelo a respektuji to. Balet - promiň, už končím 🙂!!!
@plksv Tvůj příspěvek byl zcela k tématu. Na rozdíl od handous, která to musela trollově komentovat. Ale její komentář zakladatelce nevadí, zajimave. Já se vyjádřila k našemu spaní velmi podrobně dvakrat, ale to zakladatelce taky uniklo. Zakladatelko, zkus příště trochu slušnosti a nekřič tu na nás vykřičníky, jen proto, že s námi patrne nesouhlasis. Stačí slusne požádat. Navíc spaní je to, na co ses ptala, a kojení deti a jejich spaní spolu úzce souvisí.
Ahoj,ono fakt kazde dite to ma jinak,treba prvni spala sama v pokoji od 8 mesicu-nejdrive usinala po kojeni u nas,prenesla jsem ji a pak si ji tam brala,cca treba ve 4...Druhy podobne,akorat sel az v 10 mes.a tretiho jsme zkousela "expedovat" az kolem roku....ale myslim,ze vsichni meli obdobi,ze taky treba nekolik dni po sobe se vzbudila hned po pulnoci nebo i pred ni a brala jsem si je do postele,aby hned spali dal ( a ja s nima). Drive (bez deti) jsem nenechavala neporadek v obyvaku/kuchyni,ted treba vecer neuklizim,jdu si lehnout s tim nejmensim,uspavam ho v nasi posteli a pak ho prenesu do kluciciho pokoje k brachovi. Nekdy spi celou noc,nekdy ne.Ja uz jsem tak "rozlezela",ze se mi nic nechce a bud se jdu jeste chvilku koukat na tv nebo rovnou spat.Kolem 22h davame vycurat nejstarsi a pak vicemen jdeme spat oba.Spolecne v posteli bud ditko spi mezi mnou a stenou (s polstarem) nebo mezi nami...nekdy jsem nakrivo,nekdy v pohode. Vypozoruj,co nejvic vyhovuje vam vsem...nekde spi deti dohromady s rodici,nekde hned od narozeni nekde jinde...drzim pesti 😉,at se brzy trochu vyspis.
Synovi jsou dva roky, asi před dvěma měsíci začal vytrapovat když jsem ho dala do postýlky. Šílený řev, takže to řeším tak, že ho uspím u nás a přenáším do postýlky a pak v klidu spí až do rána. Když je nemocný a v noci se budí, tak spí jedině u nás. To si pak přítel občas stěžuje, že může jít do kláštera 🙂
Beru všechno z této debaty, Kojení, nekojení, děti v posteli nebo v postýlce... každý ať udělá jak to cítí. Ale věta " ve třech měsících jsme ji šoupli do svého pokoje kde spí celou noc sama" mě teda nebere. Popravdě , to si ani neumím představit. Nedala bych to.
Deti uspim a jdu po svych. Spat chodim cca kolem pulnoci, do postele si v tu chvili beru prostredni, ktera usina s nejstarsi v pokojicku, a jsme tam s juniorem. Manzel pak spi s nejstarsi v pokojicku. Sex v obyvaku 🙂 Domaci prace v 90 % s detmi, kdyz jdou spat, uz maximalne nadobi. Po vecerech i pracuju, da se to i "s ditetem v posteli" 🙂

My máme postýlku přímo u postele a sundanou bočnici, takže spí skoro s náma, večer ale ve většině případů usíná u prsa v posteli (má 7m), usne do deseti minut, potom ho přendám do postýlky. Já chodím spát kolem jedenácté, někdy se tou dobou vzbudí na kojení, někdy spí ještě dýl, když se v noci vzbudí, tak si ho beru do postele, a pokud u toho taky neusnu 🙂 tak ho po nakojení dávám zpět do postýlky a bez problému...je teda pravda že někdy se budí v noci hodně, klidně i každou hodinu, tak to si ho potom už nechám v posteli, ale je pravda že já se tak moc nevyspím, bolí mě záda, a ruka, jak ji mám nad jeho hlavou...někdy má noc že se vzbudí třeba jen dvakrát, někdy opravdu co hodinu, stačí ale dát prso a hned spí...takže u něj to asi není o tom, že by měl hlad, prý by už měl být schopný vydržet spát celou noc (hahaha) bez jídla...a když chceme s manželem mít intimní chvilku pro sebe, tak si prostě jdeme "lehnout"😉 dřív, proto v 99% se nebudí od usnutí před jedenáctou 😴 nedokážu si ale představit že bych nekojila, to by u nás bylo asi hodně probrečených nocí, protože prso je jedinej zaručenej recept jak usne do 5minut