icon

Dítě v posteli - večerní režim maminky

balet
21. pro 2016

Moc prosim o rady maminky, co s nimi spi broucek v posteli. My jsme do sesti mesicu spinkali krasne a od sesti mesicu boj. Usinala v pokojicku bez potizi, jen jsme v noci krmili a po rannim nakrmeni jeste slofik do deviti. Proste parada. A ted rev uz od osmi od ulozeni, do sesti do rana, pak dostane mliko a jde k nam do postele a spime do deviti. Dcera je schopna se budit i co 2 az 30 minit s placem a breci, dokud neprijdu ja. Breci i na manzela, s nim se neuklidni, coz je take novinka tak posledniho tydne. Ve tri uz to nevydržim a beru si ji do postele. Je ji 7 mesicu, hlad nema, je na UM a prikrmech, zuby nerostou. A ted dotazy.Kdyz s vami spi dite v posteli, kdy chodite spat vy? Uz v osm s nim? A kdy pak treba spite s manzelem? Delate ostatni veci doma? A jak jste v posteli poskladani, aby vas nebolely zada z uhybani diteti...Kdyz pak jde spat manzel, nebudi dite? Premyslim, ze si ji zacni brát do postele abychom se vyspali, ale ja chodim spat az v 11 a to asi v posteli nebude sama...Zkouseli jsme i sirup sedalia bez ucinku a do prvniho pobliti vyplakavaci metodu,ale to neni nic pro me...Dekuji za vsechny postřehy a rady! 😊

Strana
z4
nick1234
23. pro 2016

My máme postýlku přímo u postele a sundanou bočnici, takže spí skoro s náma, večer ale ve většině případů usíná u prsa v posteli (má 7m), usne do deseti minut, potom ho přendám do postýlky. Já chodím spát kolem jedenácté, někdy se tou dobou vzbudí na kojení, někdy spí ještě dýl, když se v noci vzbudí, tak si ho beru do postele, a pokud u toho taky neusnu 🙂 tak ho po nakojení dávám zpět do postýlky a bez problému...je teda pravda že někdy se budí v noci hodně, klidně i každou hodinu, tak to si ho potom už nechám v posteli, ale je pravda že já se tak moc nevyspím, bolí mě záda, a ruka, jak ji mám nad jeho hlavou...někdy má noc že se vzbudí třeba jen dvakrát, někdy opravdu co hodinu, stačí ale dát prso a hned spí...takže u něj to asi není o tom, že by měl hlad, prý by už měl být schopný vydržet spát celou noc (hahaha) bez jídla...a když chceme s manželem mít intimní chvilku pro sebe, tak si prostě jdeme "lehnout"😉 dřív, proto v 99% se nebudí od usnutí před jedenáctou 😴 nedokážu si ale představit že bych nekojila, to by u nás bylo asi hodně probrečených nocí, protože prso je jedinej zaručenej recept jak usne do 5minut

naste
23. pro 2016

@brokovich Podle mě, není normální tříleté dítě kojit .

naste
23. pro 2016

@ balet Ano, přikrmuje se pouze pasterizovaným mlékem z mléčné banky, ale ta je třeba v Praze, myslím jenom v Podolí. Nesmí se dokrmovat, jako se to dělalo dřív, že sestry sebraly mléko od maminek, co měly přebytky a s tím se krmilo.
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet
@balet

lajla
23. pro 2016

@naste ano podle vás ne...Ale podle jiných je kojení 3 letych naprosto ok, ne že by mi to nebylo egal😉
Ad přikrmování mlékem...Děje se to stále běžně, možná se nesmí...To nevím,ale dělá se to...Aspoň před 2 .5 lety ano...Třeba poté nastala ta změna...? Ale co vím... Dělá se to furt

naste
23. pro 2016

@lajla někde možná ano, ale vím , že třeba v Motole je to zakázané. Pouze pro nedonošence , pokud se to nezměnilo, mají pasterizované CMM.

alicesky
23. pro 2016

@balet Ahoj, zkus a uvidíš - nemyslím, že existuje "správně" nebo špatně, hlavní je, abyste byli spokojeni všichni. Asi neporadím, mé dítko přes den uvnitř prakticky neusne, nebo se probudí rychle a je rozmrzelá, dávám spát venku v kočáru (pořídila jsem za tím účelem starou Libertu a slouží skvěle), tam si dá hodinku a je jako nová 🙂

brokovich
23. pro 2016

@naste proc?

izz76
23. pro 2016

@naste Proč není normální kojit 3leté dítě? Čistě teoreticky,je nějaký pádný argument? Mě třeba připadá nenormální kouřit a důvodů proč mě napadá spousta,ale u kojení nemůžu na nic přijít.

lajla
25. pro 2016

@izz76 to jsem zvědavá na tu odpověď...jestli se dočkáme 😝

brokovich
25. pro 2016

@lajla no, taky jsem se ptala a ticho po pěšině. 😀

markkram
25. pro 2016

@naste kojení je normální. Podle světové zdravotnické organizace je NORMÁLNÍ kojit, a to VÝHRADNĚ kojit až šest měsíců a pokračovat v kojení do DVOU LET A DÁLE.

http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/

nick1234
26. pro 2016

Ted budu asi hnusna a doufam ze nikoho neurazim, ale nedivim ze stoupa rozvodovost nebo ze spousta chlapu od rodiny utece...polud spolecne spani vyhovuje vsem, v poradku, ale taky do urciteho veku...ja jsem jako dite taky chodila cca do 10 let k rodicum do loznice, ale rano az sem se vyspala a oni taky...ale pokud je chlap vicemene donucen jit spat i na nekolik let do jineho pokoje tak to asi neni moc dobre reseni...a myslim ze i pro dite neni moc dobre kdyz vsichni uprednostnuji jeho potreby na ukor sebe 😒. Syn s nami momentalne taky spi v posteli ale nechavam si ho tam az nad ranem, v noci patri me a manzelovi, a myslim ze dite od urciteho veku (3let?) by melo spat ve svem pokojicku samo musi pochopit ze to je jeho kralovstvi a maminka a tatinek maji svoji loznici. A nedokazu si predstavit ze by se mnou v posteli spalo vic nez jedno dite, natoz takhle velke...kdyz se mnou syn nekdy spal celou noc tak sem se vubex nevyspala a cely den potom stoji za houby, tak to se radsi vyspim a pres den se muzu o to vic venovat. Tot muj nazor....

balet
autor
26. pro 2016

@nick1234
@brokovich
@lajla
@naste
Holky prectete si uvodni dotaz a prispivejte k otazce nebo uz sem nechodte. Nesnasim spamy ve vlaknu, ktere jsou k nicemu. Do kdy a v jakem poctu spi deti v posteli rodicu a jak kdo koji tu nereste nebo si na to zalozte vlastni dotaz!!!😠

plksv
26. pro 2016

@balet promiň, můžu za to já, ta debata se tu rozjela po mém příspěvku. Naposled se tu vyjádřím ke spamu a už se tu neobjevím 🙂. Zazněly tu názory, ke kterým bych se ještě ráda vyjádřila a nestihla jsem to o Vánocích. Nevadí mi, že mě někdo považuje za exota, už jsem na to zvyklá, takže mě, holky, nemusíte bránit. To, že jsme dlouho spaly ( a spíme) s dětmi, že kojím víc jak 4 roky - to vše bylo tak proto, že jsme to tak s manželem cítili, že to tak má být. Starším dětem je 15 a 13, tehdy nebyl žádný MK, nikdo ze známých to takhle nedělal. Psalo se tu, že z dětí budou mamánci - u nás je opak pravdou. A to jsem zapomněla dodat, že skoro nechodili do školky 🙂. Teď mají spostu kamarádů, holka chodí na nižší gymnázium, kde je jich 34 a ředitel mi říkal, že o ní pořád slyší - buď reprezentuje školu, nebo něco organizuje. Kluk se dokázal postavit obávané učitelce - řekl jí, že je nespravedlivá a přesně to pojmenoval - před celou třídou. Pak nastal mazec 🙂- a takových příhod bych uvedla víc. Když jsem psala o tom, že jsme kontaktní - pořád se musíme objímat - platí to pořád. Dcera 15 let přijde ze školy, sedíme spolu nagauči, opíráme se o sebe, pijeme kafe a vykládáme si takhle každý den. Já vím o jejích láskách i o láskách jejích kamarádek! Já jí musím podrobně povykládat, jak jsem se měla v práci. Jo a manželství a společné spaní? Luxus. S manželem budeme v létě slavit 20 let od svatby. Nechali jsme si udělat dubovou postel a tu asi použijeme až v důchodu. A navíc jsme taky kontaktní - x krát za den se objímáme, manžel jde kolem mě a pohladí mě. Já za ním přijdu do jeho dílničky, on automaticky ukáže na klín, já si sednu a povídáme si. Takže s našimi dětmi to něšlo jinak, Je to prostě model, který naší rodině maximálně pasuje. Chápu, že někdo si může ťukat na čelo a respektuji to. Balet - promiň, už končím 🙂!!!

brokovich
26. pro 2016

@plksv Tvůj příspěvek byl zcela k tématu. Na rozdíl od handous, která to musela trollově komentovat. Ale její komentář zakladatelce nevadí, zajimave. Já se vyjádřila k našemu spaní velmi podrobně dvakrat, ale to zakladatelce taky uniklo. Zakladatelko, zkus příště trochu slušnosti a nekřič tu na nás vykřičníky, jen proto, že s námi patrne nesouhlasis. Stačí slusne požádat. Navíc spaní je to, na co ses ptala, a kojení deti a jejich spaní spolu úzce souvisí.

balet
autor
26. pro 2016

@brokovich Uz jsem jednou zadala a bez odezvy, proto ty vykricniky a zlost...

brokovich
26. pro 2016

@balet Promiň. Tvojí první výzvy jsem si nevšimla. Zanikla v tve reakci na naste. Naste pak opět trollovala s kojením a označila mě, nedalo mi se proto nezeptat, proc považuje kojení 3letych za nenormalni.

lichtakova
26. pro 2016

Ahoj,ono fakt kazde dite to ma jinak,treba prvni spala sama v pokoji od 8 mesicu-nejdrive usinala po kojeni u nas,prenesla jsem ji a pak si ji tam brala,cca treba ve 4...Druhy podobne,akorat sel az v 10 mes.a tretiho jsme zkousela "expedovat" az kolem roku....ale myslim,ze vsichni meli obdobi,ze taky treba nekolik dni po sobe se vzbudila hned po pulnoci nebo i pred ni a brala jsem si je do postele,aby hned spali dal ( a ja s nima). Drive (bez deti) jsem nenechavala neporadek v obyvaku/kuchyni,ted treba vecer neuklizim,jdu si lehnout s tim nejmensim,uspavam ho v nasi posteli a pak ho prenesu do kluciciho pokoje k brachovi. Nekdy spi celou noc,nekdy ne.Ja uz jsem tak "rozlezela",ze se mi nic nechce a bud se jdu jeste chvilku koukat na tv nebo rovnou spat.Kolem 22h davame vycurat nejstarsi a pak vicemen jdeme spat oba.Spolecne v posteli bud ditko spi mezi mnou a stenou (s polstarem) nebo mezi nami...nekdy jsem nakrivo,nekdy v pohode. Vypozoruj,co nejvic vyhovuje vam vsem...nekde spi deti dohromady s rodici,nekde hned od narozeni nekde jinde...drzim pesti 😉,at se brzy trochu vyspis.

karolina1992
26. pro 2016

Synovi jsou dva roky, asi před dvěma měsíci začal vytrapovat když jsem ho dala do postýlky. Šílený řev, takže to řeším tak, že ho uspím u nás a přenáším do postýlky a pak v klidu spí až do rána. Když je nemocný a v noci se budí, tak spí jedině u nás. To si pak přítel občas stěžuje, že může jít do kláštera 🙂

mateson
26. pro 2016

Beru všechno z této debaty, Kojení, nekojení, děti v posteli nebo v postýlce... každý ať udělá jak to cítí. Ale věta " ve třech měsících jsme ji šoupli do svého pokoje kde spí celou noc sama" mě teda nebere. Popravdě , to si ani neumím představit. Nedala bych to.

lenka3p
26. pro 2016

Deti uspim a jdu po svych. Spat chodim cca kolem pulnoci, do postele si v tu chvili beru prostredni, ktera usina s nejstarsi v pokojicku, a jsme tam s juniorem. Manzel pak spi s nejstarsi v pokojicku. Sex v obyvaku 🙂 Domaci prace v 90 % s detmi, kdyz jdou spat, uz maximalne nadobi. Po vecerech i pracuju, da se to i "s ditetem v posteli" 🙂

Strana
z4