Divná stolice u kojence. Stalo se vám? Jaká může být příčina?

abby12
4. pro 2020

Ahoj ženy a maminky, prosím vás o radu, syn (3mes) má už pár dní zvláštní stolici, občas s hlenem, občas s takovými "provázky". Jí, spí i přibývá na váze zcela normálně a hezky, proto nechci hned běsnit a letět k MUDr. Stalo se vám to někdy, popřípadě jaká byla příčina? Vyrobky s kravskou bílkovinou jím minimálně.

madbetka
4. pro 2020

Ano, stalo, byla to ABKM. Úplně jsem vysadila mléko a všechny výrobky z něj, u nejstarší dcery jsem musela vysadit i vejce. Výsledky jsou vidět tak po 14 dnech, než se střeva miminka srovnají.

Tahle fotka není úplně vhodná na zveřejnění, nezlob se.

janule1940
4. pro 2020

Jist minimálně nestačí,musíte vysadit absolutně vse,včetně napr.probiotik obsahujících mléko,pečiva s mlékem,susenek,polotovarů atd.,divila byste se,kde vsude je mléko.dale vyřadit soju,pozor v různých rohlicich a pecivu na sojovou mouku,druhy nejcastejsi alergen je vejce.takze v první radě vyřadit toto,do 10 dnů by melo být zlepšení.kdyz ne,vadí něco dalšího.ocividne má strevo problém,tolik hlenu značí,ze se strevo bráni poškozování.

terezz29
4. pro 2020

No já bych se kvůli úplnému vysazení nejdříve poradila s lékařem. To není jen tak si říct a vysadit.

priefi
4. pro 2020

@abby12 ano, bylo to díky abkm

madbetka
4. pro 2020

@terezz29 Proč to není jen tak? To, že matka ze svého jídelníčku vysadí mléko, dítěti opravdu neublíží, v tomto případě mu to může jen prospět. Čím dřív se vysadí to, co dítěti pravděpodobně vadí, tím lépe pro něj.

S pediatrem jsem to konzultovala u nejstarší, protože jsem nevěděla, co to je. U druhé i třetí dcery jsem mu na příští kontrole jen oznámila, že držím dietu.

terezz29
4. pro 2020

@madbetka já jsem myslela u dítěte, ale nedošlo mi, že má teprve 3 měsíce, my jsme měli stejný problém u dcery, ale byla už starší

madbetka
4. pro 2020

@terezz29 To pak jo. U dítěte bych to určitě taky konzultovala s lékařem, i když ani tam vysazení mléka nemá jak ublížit, pokud má dítě jinak pestrý jídelníček 🙂

krupka3
5. pro 2020

ABKM, nutne vyradit VSE mlecne, i to, co ma jen slozky mlecneho ve slozeni (cokolada, nektere pecivo, atd) a take hovezi maso a uzeniny, je to stejny alergen. Velmi casto je spolu s bkm alergenem i soja.