Dlouhá cesta vlakem s "4+"měsíčním miminkem?

jahodi
7. únor 2016

Nemůžeme se s manželem shodnout. Viděli byste jako reálnou pětihodinovou cestu vlakem s miminkem (aktuálně 4 měsíce, ale i do budoucna)? A kdyžtak nějaké tipy jak takovou cestu zvládnout?

majkoz
7. únor 2016

Já bych se toho nebála. Určitě raději s takto malým miminkem,než se starším,které už leze nebo chodí a člověk mu,že má pět hodin sedět,nevysvětlí...Ale zkušenost vlastní nemám...

anetka1701
7. únor 2016

určitě, v pohodě. Moje doporučení je místenka v dětském voze a autosedačka, pokud je mimčo zvyklé jezdit autem 🙂 dá se na sedado a je tuhé....

jitahh
7. únor 2016

Ahoj,prave to resime,v patek nas ceka cesta do Prahy,cca 4,5 hodiny. Mala ma 6 mesicu,jedeme regiojetem a mame byznys kupe,abychom tam kdyz tak mohli dat kocar nebo korbicku. Myslim a doufam,ze si mala schrupne a kdyz ne,tak ji dam k prsu nebo budu nosit. Nechtela jsem jet s CD,jezdila jsem casto pracovne a jsou proste spinave a v kupe pro deti jsem nekolikrat narazila na to,ze tam sedi bezdetni cestujici a nelibe nesou treba rev ditka,nebo nemaji ohled a tak. Coz nechapu,ale to je jina vec. Leo expres ma nove mista primo pro kocar,coz je super,akorat jedem i s muzem a ten by musel sedet jinde. Tak uvidime,ale myslim,ze kdyz to maximalne prizpusobis ditku,tak to zvladnout jde.

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
somalicats
7. únor 2016

@jahodi Osobně bych s takhle malým mimčem tak dlouhou cestu nepodnikala. Možná cestu prospí, možná ji prořve, hygiena ve vlaku mizerná... S mladší jsem jezdila cca tříhodinové cesty, ale autem, zastavila jsem si, kdykoli bylo potřeba (hlavně na krmení, plus občas se stalo, že jsem uvízla na D1 a pak bylo potřeba další krmení, nekojila jsem, takže to znamenalo táhnout s sebou komplet flaškovou výbavu - ve vlaku si tu přípravu mléka teda neumím moc představit, tam se kolikrát štítím sáhnout na cokoli...).

anetka1701
7. únor 2016

@jahodi mají ho skoro všechny dálkové vlaky. U ĆD ti pomůžou naložit kočár do nákladového prostoru, tak se ho zbavíš a pak si jdeš jen s dítětem (to jsem hodně ocenila). Cestuji docela často, sama se dvěma dětma a jezdíme od doby co byli mladší dva měsíce. Fakt se to dá v pohodě, dokud je mimčo malé, tak ho vlak uspí, později je to mazec, ale mobil/tablet/omalovánky, časopis a knížka a dá se to přežít :o)

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
artee01
7. únor 2016

Cestovala sem s malou od malicka vlakem 2,5 hodky a vzdy naprosto v pohode, vybrala sem si takove misto aby i pri kojeni sem mela klid , mela ji ve vajicku a bud spala nebo byla na prsu. Ted ji je 16 mesicu a uz je to daleko narocnejsi ji zabavit.

somalicats
7. únor 2016

@jahodi Právě. Pak ty větší děti už se dají celkem zabavit, naši kamarádi mají děti 2, cestují s nimi vlakem v pohodě, ale začali až zhruba na roce, navíc kámoška kojila, takže to bylo taky tak nějak víc v pohodě.

anetka1701
7. únor 2016

@jahodi to chce být kapku praktická 🙂 měla jsem připravené flašky na UM. V obou nalitou vodu kojeneckou vychlazenou a v termosce převařenou teplou. přesně odměřený množství UM v kelímku k tomu určenému. Pak jsem jen nalila vodu z termosky do láhve, aby měla dobrou teplotu, nasypala um a bylo hotovo. Ruce si umyješ ubrouskem nebo desinfekcí a po vypití flašku vypláchneš vodou z termosky. Není to ideál, ale když jí pak umeješ na místě určení, tak to je v pohodě.

lennus
7. únor 2016

Čím menší, tím víc v pohodě. My cestujeme s našim chlapečkem od narození, co měsíc 3hod. k rodině, pak různé delší i kratší cesty, v 8měs. autem přes den do Slovinska, byly tři delší pauzy. Vlak mi přijde lepší v tom, že s ním můžete chodit, vzít třeba do nosítka.
Vlastně jsem sama jela s malým přes 3 hod. vlakem, když měl 5 měsíců.
Náš je celkem živý, ale na cestování zvyklý, je to určitě právě tím, že od mala jsme ho všude tahali a cestovali s ním rádi a dost. Držím palce!

kacikaci
7. únor 2016

Jezdila jsem takhle s dcerou praha - brno od jejího měsíce a úplně v pohodě..jezdila jsem v dětském kupé, kde jsou skládací sedačky, takže se tam vejde kočárek..nebála bych se toho..takhle malá mimča ty cesty většinou prospí.. 😉

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
petrajavor
7. únor 2016

@jahodi se synem jezdíváme aspoň 2x za rok trasu Zlín-Praha což je něco kolem 4 h, poprvé jel ve 2měsících a super...

23363
7. únor 2016

Já jsem jezdila a jezdím vlakem cca 5 hodin. Poprvé bylo malé 5 měsíců. Bylo nám to pohodlnější než autem. Jezdily jsme Regiojetem, Leo vlakem a Pendolínem. Každé má svoje pro i proti záleží, co všechno potáhnete. U nás bylo blbé to, že malá potřebuje na spaní klid, takže na konci cesty už byla dost protivná. Jen za mě bych s tak malým dítětem dětské kupé nevolila. Bývají tam překvapivě 🙂 další děti a ty buď ruší to tvoje nebo to tvé ty cizí a pak nechtěj vidět oči těch naštvaných matek. ;)

konidana
7. únor 2016

Rozhodně jsem jela s miminem radši vlakem , než sama autem. Jako řidič jsem se mohla zbláznit, když dítě řvalo a nešlo zrovna zastavit. A zastavovat každých 10 minut to bych nikam nedojela. Zlatý vlaky:D

sara84
7. únor 2016

Jezdila jsem, mimi v klidu, rizikove a to bych nejela je dite,ktere uz lozi, stoji, ale samo nechodi a jeste ho moc nezabavite. U nas 7- 12-15m, to je na palici. Chce lozit, strkat ty spinave ruce do pusy, hrackama, vyhledem, pohadkou nezabavite a spat uz taky moc nespi. Pozdeji uz je to lepsi a drive neni tak narocne 🙂

salikova
7. únor 2016

S obouma syny jezdím 3,5 hod od jejich třech měsíců.Driv jsme jezdili každý měsíc, ted už méně, ale je to vždy pohoda.Vetsinou jezdím sama a ještě se psem. Vůbec bych se toho nebála 😉 ještě když pojedete dva...já to přezila i bez dětských kupe 😉

atka1
7. únor 2016

Jezdím se synem vlakem od jeho 2,5 měs., hlavně trasu Praha - Brno. Nosím v šátku, ve vlaku většinou ještě chvíli spí, pak ho odvážu, kojím a chovám. Už to máme celkem nacvičeno. 🙂 Na této trase doporučuji Railjet a jeho dětský oddíl s "kinem", příp. dětské kupé v EC.

kajsav
23. kvě 2016

Jestli jsem dobře hledala, tak u ČD i Regiojet se kočárek musí složit a jen Leo express má místa na sezení s velkým prostorem na kočárek, kde si mimčo může v klidu spát. Máte někdo s Leem zkušenost, je to opravdu tak? 😉 Konkrétní trasa Praha-Ostrava.

vanitas2
11. říj 2016

Zdravim, koukala jsem tu do diskuse, chystame se jet s 3m miminkem do Polska za pritelovou rodinou, v prosinci, je to zhruba 7,5 hodiny. Jely byste, nejely? Jak nejlepe a cim? Mame vytipovany vlak ve vsedni den rano, ktery by nemel byt plny... Diky!

vysivani
11. říj 2016

@vanitas2 Ja jsem jela s petimesicnim ditetem nocnim vlakem,celou noc, taky za babickou male.Uz bych nejela a nechala babicku par mesicu pockat. Pokud mas extreme klidne spave dite, ktere usne a nakrmi se vsude, tak mozna jo.Jinak ne.