Do kdy jste bojovali s refluxem?

bauskka
21. led 2018

Ahoj maminky jak a do kdy jste bojovali s refluxem ? Naše 3m holčička od narozeni trpí menším refluxem. Kolem 3m se jí to začalo zlepšovat až dokonce přestala úplně blinkat. Jenže teď jsme začali 4m a začalo to znovu 🤧 ublinkava po kojení, i několik hodin po kojení, pláče strašně se kroutí, pokud se nepoblindi tak je vidět jak se jí navaluje, určitě má i pálenice bříšku protože se strašně přípona, nadměrné slinta. Zoubky zatím nerostou .. máme vyvýšenou matraci v postýlce ale trápí nás to protože je kvůli tomu neklidná a uplakana 😥 nevím jak bychom ji mohli pomoci. Dekuji

keksikova1
21. led 2018

Ahoj, dceri je 10m a stále bojujeme. Ona teda neblinka, ale má totálně spálenou sliznici, věčně je kvůli tomu nemocná..

Tady je fórum, kde se to řeší.. Držím palce, ať to co nejdřív přejde.

https://www.modrykonik.cz/forum/detske-zdravotni-problemy/reflux-aneb-jak-bojovat/

kamste
21. led 2018

Hezký článek http://www.kojeni.net/pruvodce-kojici-zeny/18-B...
Moje nejmladší taky intenzivně ublinkávala i dlouho po krmení. Potřebovala si řádně odříhnout (delší dobu vertikálně - ani to nemuselo být velké krknutí ale spouste menších "bublinek", pomohlo i šátkování).
Dávala jsem jí bryndáčky, sobě na rameno froté ručníček (neteče to po něm tak rychle jako po látkovce a nemusí se tak moc uklízet), na křeslo pod sebe pro jistotu taky ručník nebo deku, šátkovala jsem (hezky si v tom odříhla), po krmení jsem jí nechávala podudat malíček (jako při dokrmování po prstu) později pak dudlík.
Nic moc výrazněji nepomohlo, ale aspoň trochu jí to ulevilo a nebudila se poblinkaná... Uklidňovat se to začalo kolem 9. měsíce. Teď je jí 1 rok a už má klid.

baruz
24. led 2018

Naše malá taky blinkala pořád. Bezprostředně po jídle i klidně před dalším jídlem. Pomohlo až postupné odstavování od mlíčka. Když ubylo mléka a přibylo pevné stravy, zlepšilo se to. Blinkat přestala někdy po 10.měsíci. Nekojila jsem od 5 měsíců ze zdravotních důvodů, takže jsem byla chvíli rozhodnutá dávat AR mléko, ale nakonec to začalo samo ustupovat. Myslím, ze pomoci se moc nedá. Prostě se musí dovyvinout záklopka. Snad jen důsledně nechávat odříhnout a později zkusit projládat mlíčko s něcím pevným, třeba piškotek. Je to náročné, ale opravdu se to zlepší. Ptala jsem se při každé návštěvě doktorky a vždy mi jen poradila odříhávání, vyvýšenou polohu a čekat. Přeju hodně sil a nebojte, opravdu to ve většině případů přestane.

novakla
21. bře 2018

@bauskka Ahoj, moje dcera ublinkávala hrozně dlouho, navíc to mělo ze začátku vliv na její vývoj, protože kdy jsem ji nechala pást koníky, vždy vše vyzvracela, a za chvíli řvala, že chce znovu nakojit. Proto jsem ji moc pást nedávala. S prvními příkrmy se to začalo lepšit, ale zcela se to uklidnilo až tak kolem roku. Takže nezoufej, zklidní se to, jen to potřebuje svůj čas 😉

mythologist
21. bře 2018

Vyradila jsem sladke a byl klid. S mym nadymanim i synovo refluxem, kroucenim, krkanim, podrazdenym jicnem a s tim souvisejici tzv.chemickou rymou. Kez by tohle jednoduche reseni zabralo na co nejvic pripadu.