Dovednosti 14m dítěte - jaká umí slova, jak ovládá motoriku

matyldik
19. lis 2018

Ahoj maminky,chtěla jsem jen tak pro zajímavost,inspiraci a trochu porovnání vědět,co už umí vaše deticky? Jaká slova,motoriku,ukazovat,atd...🙂

monii007
19. lis 2018

Ahoj, ja mam syna 12m. Rika mama, tata, deda, baba, brm brm, cici, haf, kde je, hele, jezis😁 to ma ode me, tik tak, kyti, ham ham, kdyz chce pisnicky udela znak na tancovani 😁😊.. Jinak davat kelimky z kominu do sebe, vyndavat veci a davat zpet, stavet kostky, jako da tam treba dve a pak to zboura 😁.. Vic uz nevím.
.... Ale jeste nechodí, jeste se boji pustit 😊

hezz17
19. lis 2018

Dcera 14m, říká máma baba táta haf.
Ráda tancuje, běhá jako šílena, chodí do schodů (sama) ze schodů (za ruku). Stavi komíny, vhazuje kostky různých tvarů do krabičky, baví ji vkladacky. Ty už taky umí vkládat sama. Ráda prohlíží knížky, tluče do zatloukacky, hraje na xylofon. Dává prádlo do pračky, pomáhá s vesenim. Asistuje u vaření, peceni- micha vareckou testo. A tak no 🙂

monii007
19. lis 2018

Jeste se vlastni umi vysmrkat a utrit si pusu a davat pusinku 😍

maminkaha
19. lis 2018

Ahoj, ja mam teda 16 mesicni holcicku, umi asi 12 slov, nejcasteji pouziva mami, babi, pa pa. Chodi od 14,5 mesicu, vyjde i sejde schody - drzi se obema rukama zabradli, ma rada pisnicky, tancuje, jezdi na malem plastovem odrazedle, beha. Nejradeji si hraje s vkladackama ( kelimky), navleka krouzky na tyc, stavi kosticky z lega na sebe. A snazi se delat vsechno co dela jeji skoro 4 lety bracha. Rada se diva na zviratka a asi pred 2 tydny se naucila jist sama lzickou.

ronja55
20. lis 2018

Malému bude 14 měsíců 10.12. a umí říkat máma, táta, bába, mňam, ne, pa, téda, stěka jako pejsek. Dělá paci paci, papá, ukáže jak je veliky, umí malá. Co se týká motorickeho vývoje tak měsic chodí bez opory, umí se postavit v prostoru, jezdí na odrážedle.