Dráždivé miminko - jak s ním vůbec něco dělat?
Ahoj mate někdo zkušenost s drazdivym miminkem? Mame 7 týdnu a malá je uřvaná při všem po jídle při jídle před jídlem v kocaru při prebalovani koupání.. 8o :D vyžaduje neustále nošení a je neodlozitelna ze spaní se leka.. no kdo ma tuto diagnozu tak ví o čem je rec :think: Zajímá mě jestli to někdy ustoupí nebo jak s takovým mimcem zacházet abych doma vůbec mohla něco udělat :( polozim ji kdekoliv a za par sekund se začne kroutit a na to plakat.., uz mi i v te náruči usina hrozne špatně a nespi tak dlouho jak by měla podle mě i vycerpana tak nemůže zabrat.. nevím :think: každopádně jsem zralá na prášky :lol: Přejde to věkem ? Zlomí se to nějak ? Jaké mate zkušenosti nebo rady ?:(
@lily3110 mojimkluci blili do 18 měsíců, klidně i tři hodiny po mliku. Neřešila jsem žádné AR mlíko, stejně nepomáhalo.
Myslím, že ji trápí bříško. Zkus položit na spinkání na bok, pokrcit nožičky, a podepřít záda aby se neprekulila. Jacksem dávala na bok i se zavinovackou.
Od přítelova bratrance synek trpí na alergii na kravské mléko. Jediným příznakem byl neustálý pláč a bolest bříška, jinak žádný exém ani průjem.
Zkus kapky Infacol před každým jídlem, dvojitou dávku do láhve. může se přechodně dávat dvojitá dávka. Můj mladší takhle přežil do tří měsíců, kdy jsem mu dávala dvojité dávky, když nastalo zlepšení, tak jen normální, a když zase trpěl, znovu dvojité... Pak z toho vyrostl.
A hlavně, pořádně vybrkat, i deset minut po jídle. Nosit v poloze na tygrika. Staršího jsem takhle nosila i dvě hodiny, jinou polohu nesnesl, a musela jsem chodit, i v noci. Pouštěla jsem si v telce písničky. Když usnul, tak jsem dávala vždy na bok. Na zádech má narovnane nohy, natažené bříško...
Můj starší byl dráždivé miminko. Nejhorší bylo to usínání, vystihnout správnou chvilku. Má téměř 4,5 roku, a stále se vzrůstající únavou víc běhá. místo aby někde usnul, je hyperaktivní, nesoustredeny, neposlušný, protivný, do postele za žádnou cenu nechce, a když se dostane do fáze přetažení, nedostanu ho do postele ani sto párů koní, jenom brečí a vzteká se a do té postele nejde ani násilím..
Tak bacha u dráždivého dítěte na přetažení. Spát v určitou hodinu, včas, žádné zdržování po návštěvách s nadějí, že to nějak zvládne...
No dcerka take, kdyz je pretazena, tak zacina byt hyperaktivni, ja si teda nemyslim, ze to znamena, ze je s ditetem neco v neporadku. Jinak co tak pozoruji deti kolem, tak to tak ma kazde druhe dite. Ja jsem na prvni prispevek reagovala, protoze me trosku desi to nalepkovani: drazdive dite. Ja bych vzdy napred resila jestli opravdu dite neco netrapi a u starsich zpusob jak to maji spolu s maminkou po vztahove strance. Co se tyce prdiku, tak v okoli nemam zadne miminko, ktere by na prdiky netrpelo, vzdy to trvalo par mesicu, tak nevim, jestli se treba pohybuju v nejakem nereprezetativnim vzorku spolecnosti, nebo to tak proste opravdu je.
@michalelka Tyjo to by taky sedelo :/ to poznal pediatr ten kiss syndrom ?
@lily3110 Ne. Pediatra mi tvrdila, že je to normální. Dostala jsem ho k fyzio a pak k ortopedovi, který mu postupně odblokoval krk a v 8 měsících na tom furt makáme.
@michalelka a v kolika mesicich jste na to přišli ? Zkusím se o tom zmínit , uz je to neunosny :-/
@lily3110 první terapie proběhla v deseti týdnech malého. Na mém blogu, cca 3 stránka, o tom píšu.
nam teda drazdive miminko potvrdil neurolog.ne kazde ubrecene mimi je drazdive

Jestli je jen neklidná po najedení, může se jít třeba právě mlíčko vracet a pálit ji to, jako když by dospělého pálila žáha nebo šťávy... ABKM by se asi projevila ekzemem, hlenem ve stolici, neustále zelenou stolicí, vyrážkou, neprospíváním - nepřibíráním ... Jen z pláče těžko soudit na ABKM. Nám malá taky dost brečela - při přebalování, koupání, oblékání, když se vzbudila tak teda hrozně, když byla déle v jedné poloze, v autě, v kočárku když se vzbudilaa, tak až do té doby, než jsem přiběhla domů. Doma neusnula vůbec, musela jsem 2x denně na 2 hodiny s kočárem ven (zezačátku i 3x), i když mrzlo, byla vichřice nebo pršelo, lidi na mě koukali proč jsem jako v miminem venku, ale když se nevyspala, stále brečela. Žádnou alergii neměla a nemá a je normálně zdravá a dobře se učí ve škole. Nikdy jsme nezjistili, proč tak často plakala (a že jsme se snažili, měli jsme jedno dítě a stále s ní....)