icon

Dvouměsíční dcera nechce přes den být beze mě. Poradíte něco?

kacitka26
5. lis 2019

Dobrý den, mám dvouměsíční dceru,narodila se o měsíc dřív a už od porodu je velmi mazlivá. Zhruba od konce šestinedělí odmítá sama spinkat přes den v postýlce. Večer jde spát v sedum,spí sama. Jakmile se ale rozední,nechce ode mě na krok. Spí mi na břichu,jakmile se jen vzdálím, propukne v hysterický pláč. Je plně kojena. Přítel jezdí domu nejdříve v šest večer. Takže je to někdy hodně vyčerpávající. Nevím moc co dělat...

Strana
z3
vladienka
16. lis 2019

@shakira007 no s 2 mesacnym som teda bola takmer 24 hodin denne, co je na tom divne?

shakira007
17. lis 2019

@zelenaesmolda a pokud by si nedej bože udělá trochu čas jenom pro sebe nebo šla někam s přítelem nebo s kamarádkou je to nejhorší matka na celém světě 🙄? To že má dítě neznamená že nemá vlastní život

zelenaesmolda
17. lis 2019

@shakira007
znova-pokud to dite vyzaduje tak s nim ma byt.2m dite nevi,ktera bije a matka je jeho jedina jistota.Jestli neni ochotna par tydnu pockat tak proc si dite porizovala?
jak tak ctu ty tvoje nazory tak bych fakt nechtela byt tve dite...
Proc si lajkujes prispevky?Nepripada ti to trosku trapne? 🙂

shakira007
17. lis 2019

@vladienka aha takže ty nemáš přítele ani kamarádky ani žádnou rodinu ani žádné zájmy? Pokud ne tak je to v pořádku pokud ano jsi fakt divná. Co kdyby si např byla v nemocnici a nemohla bys seš o dítě starát a to dítě by na tobě závislé jak by to potom to dítě zvládlo?

zelenaesmolda
17. lis 2019

@shakira007
byt v nemocnici a jit se bavit je trosku rozdil,nemyslis?ja nevim co ti pripada tak divneho na tom,ze je dvou mesicni dite zavisle na matce?

shakira007
17. lis 2019

@zelenaesmolda víš shodném se nato se že nikdy neshodnem ok?

zelenaesmolda
17. lis 2019

@shakira007
a nezapomen si to lajknout 😀

vladienka
17. lis 2019

@shakira007 ale my sa bavime o dvojmesacnom dietati! Ledva po sestnedeli. Predstav si ze mam aj kamaratky aj zajmy, chodim obcas aj na koncert, obed, ku kadernicke atd. Ale ak by ma tak male dieta naozaj potrebovalo mat stale pri sebe tak by som nesla tak dlho kym by ma potrebovalo. Keby som musela do nemocnice tak to je trochu o inom ze

kuttu
17. lis 2019

@shakira007 Pokud chces mit pravo na svuj zivot,tak si neporizuj dite,zivot se ti total změní...nikdo nerika,ze je spatne,kdyz si vyrazis na kavu s kamaradkou,ale ne na ukor dítěte,zvláště takhle malinkeho...

michalelka
17. lis 2019

Kup si šátek nebo ergonomické nosítko a užívej si to Je malinká, chce tě cítit. Devět měsíců znala jen tlukot tvého srdce a 100% blízkost.. 🙂 Na FB je skupina Nosíme děti, kde rádi poradí s výběrem.

kuttu
17. lis 2019

@shakira007 Takze v podstatě chces rict,ze by mely mámy zvykat své dítě nebyt s ní kdyby skončila v nemocnici...no tvl to je zase nazor...

drep
17. lis 2019

@shakira007 jako já jsem hodně akční matka a v zásadě jsem nikdy nepřestala pracovat, ale je to mimojiné i díky tomu, že má dcera s tím nemá problém. Že bych jí nechala plakat a šla na kafe s kámoškou? No ty vole. Dcera od novoška spala v kočárku a bylo jí fuk, kdo ten kočár tlačí, takže s ní chodily občas babičky. Ve třech měsících už jsem si troufla naplánovat nějaké přednášky, když jsem věděla, že s ní bude děda chodit dvě hodiny venku a ona to prospí (a hned na první přednášku děda onemocněl, takže jsem přednášela s miminem v šátku a na druhé mi ji děda přinesl na kojení, takové autentické zpestření přednášky o akutním dítěti v přednemocniční péči😉). Ale znova zdůrazňuju, jen díky tomu, že dcera s tím neměla problém.

juvatenka
17. lis 2019

Dcerka se také narodila o měsíc dřív, byla a je pořád hodně mazlivá, citlivá. I ve 2,5 letech spí nejraději u mě a tak má ke mě přiraženou válendu a každé ráno přeleze ke mě pro pomazlení 🙂
Ta tvá je ještě malinkatá a potřebuje být s tebou, jsi její jistota. Časem vezme na milost i manžela nebo babičky, ale vždycky pro ní budeš ty ta nejdůležitější osoba..což je nádherný pocit, ale občas dost svazující, chápu 😉 Mě pomáhalo to, že když jsem chtěla doma něco udělat a potřebovala jsem, aby chvíli spala sama a né na mě, tak jsem jí do postýlky dala svojí noční košili..ona mě cítila a vydržela spinkat o něco dýl. Taky jsem na ní pořád mluvila a zpívala jí, když byla v lehátku a kňourala, aby věděla, že jsem nikam neodešla. Neboj, časem se to opravdu zlepší, teď je jen potřeba vydržet. Ten rok to bylo pronošené a prohoupané období..buď na rukách nebo v nosítku.

shakira007
17. lis 2019

@kuttu ja mám dvě krásné ,zdravé, šťastné děti. S dětmi jsem byla každý den a věnovala jsem se jím na 110% ale nebyla jsem s nima 24hod denně to že jsem matka neznamená že nemám právo na svůj vlastní život. No trochu si brečeli ale za hodinu si prostě zvyklí že zrovna teď tedy pro nejsem ono jde taky o to jaký si seženeš hlídání

viridie
17. lis 2019

@shakira007 Hele Tvoje děti, prostě každá vnímame mateřství jinak a každeho věc. Nicméně spojení "věnovala jsem se dětem na 110%" a následně: "hodinu brečely, páč jsem s nima nebyla, ale zvykly si", pozbývá smyslu a to i čistě matematicky.😉

suromana
17. lis 2019

@shakira007
Nechat v podstatě novorozence doma vyřvat, protože jsi si potřebovala jít pokecat s kámoškou do vinárny z tebe fakt matku roku nedělá. A to dítě si nezvyklo, jen to vzdalo, došlo mu, že i když bude řvát, tak máma nepřijde, takže to vzdalo. Já si tedy 110% představuju jinak.

shakira007
17. lis 2019

@viridie hele ja jsem se jím věnovala na 110% ale jednou týdně jsem třeba na 3 hodky zašlá s kamarádkou na nákup nebo do baru nebo třeba večer když už spaly jsem šla na večeři s manželem a nevidím na to nic špatného, něco jiného by bylo kdybych šla někam třeba na víkend bez nich ale na 3hod na tom fakt nic špatného nevidím.

shakira007
17. lis 2019

@suromana hele a ty mím dětem vidíš do hlavy když už víš co si mysleli 🙄?

zelenaesmolda
17. lis 2019

@shakira007
ty si dost protirecis.jednou pises,ze si dite po hodine zvyklo ale tu hodinu prorvalo a vzapeti,ze jsi sla kdyz uz deti spaly.
mas zvlastni nazory na materstvi,ja teda vidim na tom,ze jdes pryc od ditete,ktere place a nechas ho plakat protoze mas potrebu pokecat s kamoskou,spatneho hodne.

shakira007
17. lis 2019

@zelenaesmolda ja jsem psala že když už spaly šla jsem na večeři s manželem

shakira007
17. lis 2019

@zelenaesmolda hele moje děti jsou teď šťastný a zdraví. A mimochodem miminka pláčou ty to nevíš 😂?

zelenaesmolda
17. lis 2019

@shakira007
a od toho maji matku,aby se o ne postarala a ne,aby trajdala nekde s kamaradkou ci manzelem kdyz ji doma potrebuje takhle male miminko.
btw koho tvoje deti zdravi?sousedku? 🙂

shakira007
17. lis 2019

@zelenaesmolda co to poslední nechápu? Moje děti ja mám dvě krásné, šťastné děti. Jaká sousedka?

zelenaesmolda
17. lis 2019

@shakira007
precti si znova co jsi napsala-moje deti jsou zdravi.

drakenn
17. lis 2019

@shakira007 miminka pláčou, když cítí nepohodu. A hodina nepohody je dost, chudák děcko. Tvé názory hodně vypovídají o tvé nevyzrálosti..

shakira007
17. lis 2019

@drakenn a jaké prosim te názory? A jak můžeš vědět že jsem nevyzrala vždyť mně vůbec neznáš

zelenaesmolda
17. lis 2019

@shakira007
tvoje nazory,ktere tu prezentujes jsou nazory pubertaka a ne zodpovedne,milujici matky.
snad ti to tve deti jednou nevrati az budes stara a odkazana na jejich peci

kuttu
17. lis 2019

@shakira007 No ono stačí co píšeš...ja si tedy nedovedu predstavit,ze bych od maleho miminka odesla na 3 hodky na kafe..uprimne jsem mela dost starostí s malou,kojením a domácnosti a po kafi s kamaradkou ani nevzdechla...ono ne od kazdeho miminka jde proste jit pryc..už kvuli kojeni si to neumím predstavit,moje dcera opravdu nejedla po 3 hodinách...ted je ji 14 mesicu,ja zacala 1 x v tydnu chodit do prace na 3 hodiny a mala je u babicky a dědy,chvilinku poplace a dobry,ale me je lito,uz nebi ale uplne mala a myslim si,ze je pro ni dobré byt i s prarodici

drakenn
17. lis 2019

Tak pokud musíš vymetat bary po večerech nebo klabosit s kamoskama a přitom necháš řvoucí dítě někomu na krku..to o tobě vypovídá opravdu dost. Takhle se vyzrálá matka prostě nechová..

eithelwing
17. lis 2019

Dcera byla taky dost plačtivá, bohužel u ní často nepomohl ani kontakt.
Ale nic netrvá věčně. 😉

Každopádně já se šla vyčůrat bez ní. Navíc v době ocistku jsem dost dbala na hygienu, častá sprcha. V takové chvíli jsem ji měla vedle v kolibce a zpivala jsem. Brečela, ale postupně na zpěv dala. Přikládat do kamen jsem taky nechodila s dcerou. Takže prostě holt tu a tam dcera musela být beze mě. Ale třeba ten zpěv nám začal dost pomáhat, takže se ty krátké chvilky naučila zvládat.

Strana
z3