icon

Dvouměsíční dcera nechce přes den být beze mě. Poradíte něco?

kacitka26
5. lis 2019

Dobrý den, mám dvouměsíční dceru,narodila se o měsíc dřív a už od porodu je velmi mazlivá. Zhruba od konce šestinedělí odmítá sama spinkat přes den v postýlce. Večer jde spát v sedum,spí sama. Jakmile se ale rozední,nechce ode mě na krok. Spí mi na břichu,jakmile se jen vzdálím, propukne v hysterický pláč. Je plně kojena. Přítel jezdí domu nejdříve v šest večer. Takže je to někdy hodně vyčerpávající. Nevím moc co dělat...

Strana
z3
codal
17. lis 2019

@shakira007 já asi nebudu tak drsná, nebudu tvrdit, že jsi špatná máma, na to za prvé nemám právo a za druhé to opravdu nemůžu vědět, ale pravdou je, že nechat hodinu vyplakat své dítě kvůli tomu, abych mohla jít na kávu s kamarádkou, mi přijde sobecké.. dvouměsíčnímu miminku jen těžko vysvětlíš, že maminka teď nemůže, jak psaly holky, prostě to vzdá, protože nikdo nepřijde, proto taky miminka v kojeneckých ústavech nepláčou, protože k nim nikdo nepřijde..ale později jsou tyto děti víc citlivé, objevuje se u nich psychická deprivace atd. Pro dvouměsíční miminko je máma středobodem vesmíru a zvlášť když pláče, tak potřebuje tu maminku cítit a být u ní.. netvrdím, že maminka nemá nárok na svůj život, ale ve dvou měsících by mělo být dítě pro mámu obzvlášť prioritou a myslím, že na těch pár měsíců, se bez kafíčka můžu obejít nebo pozvat kamarádku k sobě nebo si vzít miminko s sebou do kavárny.. pro mě byly první měsíce spojené se seznamováním s miminkem, s jeho potřebami, učila jsem se, jak reagovat na jeho pláč, co pomáhá, snažila jsem se na něj napojit, i můj manžel věděl, že teď je prostě miminko číslo jedna a oba jsem se učili žít jako rodiče.. jasně, je to velká změna i omezení, ale s tím jsme počítali, věděli jsme do čeho jdeme a nevadilo nám to, my jsme si neporizovali dite, abychom ho ve dvou měsících odložili k babičce a mohli jít na večeři.. ve finále tu večeři s manželem si můžu dát doma, i doma se můžu hezky obléknout, něco objednat, na to přece není potřeba restaurace... já netvrdím, že neexistují děti, které to bez maminky nezvládnou, určitě ano, znám hromadu pohodovych miminek, které prostě celé dny spinkají a je jim jedno, kdo je vozí, pak proč ne, ale pokud vím, že moje dítě bude plakat, tak prostě neodejdu. Od takhle malého miminka už vůbec ne. Zvlášť u kojených miminek ta tříhodinová pauza, kdy nakrmím a mám tři hoďky klid, moc nefunguje, kojená miminka jsou krmena mnohem častěji. Takže ne, není v pořádku nechat miminko plakat jen proto, že já potřebuju jít na kávu!

zelenaesmolda
17. lis 2019

@codal
krasne napsano

sobist
17. lis 2019

Hele, tady k těm radám výš.. jsi máma, ale taky pořád živý člověk. Ano, miminko by mělo být co nejvcí u mámy, ale ne za cenu toho, že se z toho zvencneš. :P I mámy potřebují čas pro sebe.

Moje dcera nechce být sama v tom smyslu, že se jí líbí, když se něco děje, ale baví jí to jen u někoho v náruči nebo na posteli, kde ale hopsá syn a ten tak nějak po půl minutě ignoruje, že byl napomenutý apod.
A protože jsou dva, někdy prostě musí počkat. Jednoduše to ani jinak nejde. Sem tam ji ponosím v nosítku, beru jí s sebou vedle do pokojíku, když si hrajeme, ale jsou chvíle, kdy prostě leží v postýlce a pláče, protože vařím. Průběžně za ní chodím, kontroluju, ale bohužel.. a přijde mi, že to prostě jen nespokojený pláč, žádná hrůza. Možná by teda víc pomohlo zapracovat na tom, aby její pláč nevadil tobě (sama patřím mezi ty, co jim to nedrásá srdce). Upozorňuju, že to neberu jako "nechám jí vyřvat", to vůbec, prostě jen musí pár minut počkat.
Pokud na tohle nejsi, tak určitě nosítko/šátek, to mi přijde, že zabírá ve většině případů. 🙂

Držím palce, ať to rychle a ku spokojenosti všech vyřešíš! 🙂

suromana
17. lis 2019

@sobist
My měli košík na kolečkách a když jsem musela být třeba v kuchyni, tak nebyl problém vzít mimino, které nespí a pláče, k sobě. Ty kolečka se dají namontovat i na postýlku a vozit tak prcka po celém domě. Mně zase dětský pláč vadí, obzvlášť v podstatě u novorozence, což předčasně narozené miminko ve dvou měsících je, a nejít si pokecat do kavárny pár měsíců vydržím. Když byl syn starší a vydržel večer bez kojení cca 4 hod, což bylo určitě okolo půl roku věku, taky jsem si vyšla ven s přáteli a manžel se postaral, ale přes koleno bych to teda nelámala. Jak se psalo už výše, existují kočárky a ven si přece mohu vyjít i s miminkem, a kamarádky snad mají nohy a mohou přijít na návštěvu.

suromana
17. lis 2019

@shakira007
Ty děti pláčou z nějakého důvodu, většinou u toho nevypadají, že je to moc baví. Ale třeba ten hodinový řev znamenal, že ti na dálku fandí.

zelenaesmolda
18. lis 2019

@sobist
proc ji misto do postylky nedas do lehatka at je s tebou v kuchyni?

shakira007
18. lis 2019

Jenom že brečeli jenom jednu blbou hodinu v jeden blbý den!potom si prostě zvyklí něco jiného by bylo kdyby brečeli furt když s nima nejsem ale oni opravdu brečeli jenom jednu hodinu

shakira007
18. lis 2019

@zelenaesmolda ja mám dost peněz takže když budu potřebovat aby se mě někdo postaral najdu si ošetřovatelku to by mně ani nenapadlo abych byla svým dětem na krku.

sobist
18. lis 2019

@zelenaesmolda Protože by stejně brečela. Odzkoušeno několika různými pokusy, kdy prostě leží jinde, třeba jen 20 cm ode mě, a všechno je to stejný problém.
Nejsem včerejší, abych nezkusila i jiné možnosti, ale děkuji za zájem, byť jsem se na žádnou radu neptala. 🙂

joripage
18. lis 2019

Dejte jí ten kontakt, když ho potřebuje...

kuttu
18. lis 2019

@sobist Me taky malá řvala všude jedině kde byla spokojená bylo u prsa,pricucla,hodku pospala a zase...ja taky v podstate cely den lezela s malpu v posteli,nekdy to proste nešlo..cim byla vetsi rak se dokazala zabavit sama

kuttu
18. lis 2019

@shakira007 Můžu se jentak čistě ze zvědavosti zeptat,kolik je ti let??Me jako prijde,ze si vse představujes jako hurvinek válku...bůhví co bude za 20, 30,40 let...

sobist
18. lis 2019

@kuttu Jo, taky čekám, že to tak bude. S jedním dítětem si člověk může dovolit leccos, já si se synem i přehodila na nějaký čas režim, protože byl noční ptáče, nespal a nedařilo se nám to naučit ho jinak, tak jsem s ním byla vzhůru a přes den dospávala, ale to už teď nejde. 🙂

kuttu
18. lis 2019

@sobist Dcera se v noci tedporavdepodobne kvuli zubum casto budi s řevem,vstává v 5 ráno a pres den spi tu 1,5 az 2 hodiny,to akorat uvarim,poklidim nekdy si i chvili lehnu,ale stejne neusnu...nekdy v podstatě jen prezivam,jsem zvedava,kdyz se to spani zlepší,neudelam nic

shakira007
18. lis 2019

@kuttu je mi 29 let

zelenaesmolda
18. lis 2019

@shakira007
proc sis je teda porizovala?

shakira007
18. lis 2019

@zelenaesmolda a co je ty do toho!

zelenaesmolda
18. lis 2019

@shakira007
tak zajima me to proc si porizuje deti nekdo,kdo tvrdi,ze jim nehodla viset na krku...

jakyjaky
19. čer 2024

@kacitka26 zdravim, vim,ze je to stara diskuze, ale neda mi to..mozna pro nekoho, kdo bude mit podobny problem ted: nelibi se mi jak se vetsina navazi do tazatelky, ja chapu potrebu se na chvilku vzdalit od ditete, at uz svereni treba tatinkovi na prochazku v kocarku nebo babickam atd....od toho je prece rodina, aby o sebe vsichni navzajem pecovali a matka si potrebuje udrzet trosku dusevniho zdravi...a nemluvim o pokecu s kamoskou u kaficka- to si asi vsechny zvladneme chvili odpustit, ale ja treba resila navstevu doktora po sestinedeli ( s kocarkem to tam neslo a v nositku mala rve), nutne podepsani dokumentu u zamestnavatele atd.....nebo treba jen na pul hodinky vyrazit sama na slunicko trosku se nadechnout a nacerpat sily...protoze potrebujeme minutku casu pro sebe abysme pak zvladly v noci vstavat, kojit a pecovat jeste neznamena, ze jsme spatne matky!

Strana
z3