Horečka 39°C u miminka a zvracení - mohou to výt zoubky?

terka2018
20. pro 2018

Zdravim,

syn 8 mesicu mel vcera v noci teplotu 39 po odectu. Celkove neklidne spaní. Dala sem cipek a do rana dobry. Rano a doted sem.namerila nejvys 37,9 po odectu. V 10 dostal kasi, ale za dve hodinky ji vyblinkal. Doktorka rikala ze se muze jednat o střevní virozu/nachlazeni (nema ale ani rymu, ani kasel), ale poradila pouze telefonicky jako hodne pit, davat cipek pri teplote 38,5 a vys. Muze se jednat i zoubky? A nejake zkusenosti s tim a tip co by mel jist? Dekuji

lv
20. pro 2018

Pokud má hlad, tak trochu rýže, ryzove kaše bez mléka.. pokud ne, nenutit, dát jen tekutiny

kess01
20. pro 2018

U nas podobny prubeh pred mesicem, mala sice nezvracela ale skoro nic nesnedla. Dva dny teploty +-38, treti den zacaly ustupovat a pak se mi osypala a byla z toho sesta nemoc. Puvodne jsem to taky prisuzovala zubum...

bayt
20. pro 2018

@terka2018 Syn měl dva dny mírnější horečky, jíst moc nechtěl, tak holt dostal tolik co chtěl. Pak i když už byl zdravý, tak to trvalo minimálně týden, než se zase rozjedl. Byla to nějaká obyčejná viróza. Dávala jsem teda nějakou tu šťávu třeba z mandarinek, tu si i dal s chutí a je v tom céčko.

Jinak jsem dr. taky volala. Osobně má prý smysl přijít až tehdy, když jsou ty horečky víc jak tři dny a nedaří se je srážet.

ivuska1986
20. pro 2018

Ahojky, zdali strevni virozu tak nam se osvedcila ryzova kase - muzes varit s mlekem, ale musi byt bez laktozy, pak banan, jablko s mrkvickou, boruvky, hipp dela i mrkvovou stavicku s ryzovym odvarem - dceri to docela chutnalo, jako doplneni tekutin to neni špatné.