icon

Jak často převlékáte miminko?

palma111
15. lis 2010

Už tady byla otázka jak často miminko koupete. Tak mě napadá - jak často oblékáte miminku čisté oblečení - samozřejmě pokud se ušpiní (ublinkne, uteče něco z plínky, poslintá,...), ale co když se nic takového nestane? Dáváte čistý overálek každý den? A dáváte jiný overálek na den a jiný na noc? Přijde mi, že malé miminko se defakto nemá jak ušpinit (pokud se nestane nějaký malér), ale i tak dávám čisté oblečení každý den. Jak jste na tom Vy?

Strana
z2
andy80
16. lis 2010

Od narození tak do roka jsem oboum dětem dávala na spaní každý den čistý overálek a ráno čisté oblečení kompletní. Teď, když jsou starší, tak pyžamko mají max. 3 dny a oblečení podle potřeby. Tričko většinou každý den čisté, tepláky tak dva až tři dny. Jinak na zahradau převlékám do zahradních tepláků, na procházku dávám kalhoty/sukni. Rozlišujeme od malička věci na doma, na ven a na spaní.

jajinka27
16. lis 2010

Toto jsem moc neřešila, pokud neměl něhodu nebo tak něco, tak jsem nechávala overálek na spaní dva dny určitě a bodýčka dle ublinknutí a teď má na spaní pyžamo 4 dny a přes den jak se umaže 😀

lucis.pucis
16. lis 2010

hezký večer, dceři 11 měsíců dávám každé ráno čisté bodíčko a tepláčky nebo štramplíky a samozřejmě pokud se ušpiní od jídla apod. tak vyměním okamžitě., pyžamko nechávám tak 2-3 dny...... Také rozlišuju věci od malička na doma, ven, spaní......

zuhur
16. lis 2010

Malýmu jsem první měsíc nerozlišovala oblečení na noc či den, přišlo mi to úplně zbytečný a převlékala jsem dle potřeby. Teď dávám na den bodýčko + dupky nebo kalhoty a na noc overálek. Vše měním dle poblinkanosti, poslintanosti či jiné nehodovosti 😀 😀 😀 Pokud se zadaří tak má overálek 2 - 3 dny (dýl to fakt nikdy nevydrží), body má často i dvě až tři denně, teď hodně slintá, ale zase mu to protáčím, pokud to není poblitý, ale jen poslintaný, tak to nechám uschnout a zase mu to obleču. Uvidíme až bude větší, ale já si taky neberu pyžamo každý den čisté a trička pokud nepropotím tak mám třeba dva tři dny (ovšem teď měním taky často, malýmu nestačí poblít sebe, ale bere to i se mnou 😅 )

suik
17. lis 2010

Já převlíkám taky každej den - rozlišuju den a noc. I z praktickejch důvodů - na noc má overálky, ty mívá tak dva dny, ale většinou se nezadaří 😀 , na den bodýčko, tričko, kalhoty - polodupky, či legínky. Body měním pokaždý, spodek či šatičky taky, ale neperu je tak často, spíš ji dávám nové kvůli sobě, baví mě ji strojit 😀

kauculacek
17. lis 2010

Na noc overálek - pohodlný. Když není nehoda, má ho tak na 3-4 noci, pak už ho vyměním 😀
A přes den bodýčko, tričko, tepláčky. Když není nehoda, tak cca za 2-3 obměním, nebo třeba jen spodek, či vršek, podle toho co děláme či kam jdeme 😉

kvetinkajirinka
Odpověď byla odstraněná
weri1
20. lis 2010

každý den, bodýčka i dvakrát denně, jsou věčně poslintaný a rozlišuji den a noc a na spaní max 2 dny, víc ne

k.jolanka
22. lis 2010

tak můj prcek už chce jíst sám lžičkou a jen díky tomu jsem ho převlékala i 4krát denně, po každém příkrmu byl totálně od hlavy k patě od kaše, jogurtu atd..takže jsme zavedli, že jí pouze v triku a plíně... 😅 na noc má pyžamo, to měním jednou týdně, nemá kde by si ho ušpinil a přes den se převléká dle potřeby, jelikož se ale dobrovolně nechce nechat oblékat, o přebalování a obutí bačkorek ani nemluvim, to bych mu tu nohu musela asi zlomit 😀 takže když jdeme ven, netrápíme sebe ani jeho věčným svlékáním a zase oblékáním a prostě na domácí věci mu nasadím mikču, většinou má tepláčky, dostane ještě jedny ponožky a jde do fusaku..souhlasím se sunnye, to je přesné...když se dítě pohybuje po zemi, prostě má oblečení neustále od něčeho špinavé...a pokud je k tomu ještě kombinace vzpouzejícího se dítka, které vám ani za nic tu ruku do rukávu neohne, obléct kalhoty je nadlidský úkol, neboť je okamžitě na čtyřech a utíká pryč s kalhoty na půl žerdi, lehne si, když zrovna by jste potřebovali aby stálo, tak jako u nás, snažím se převlékání eliminovat 😀

Strana
z2