Jak naučit půlroční miminko spát na břiše?
🙂
Roční miminko-no,spíš batole 😅 ,si bude už spát tak,jak mu to vyhovuje.Toto se dá řešit spíš do doby,než se začne přetáčet.Pak už je to marná snaha 😉
Proč učit dítě spát na břiše?
přesně, proč chceš učit dítě spát na břiše? Ať si spí jak chce, ne??
no spíš kvůli hlavičce má ji slehlou ne moc ale vidět to asi je a na boku už nevydrží protože je už těžká tak se brzo skulí, tak mě napadlo že spaní na bříšku je řešení 😉
Proč ho nutit? Půlročák si svou polohu najde. Tvar lebky je dán geneticky, to se neovlivní tím, jak dítě na hlavě leží.
@smallinka to asi nenaučíš. Moje malá vždycky spala na zádech, i když už se uměla otočit na bříško tak jsem jí musela otáčet zpátky. No a tak od roka spí jedině na bříšku. 🙂 A hlavičku měla taky slehlou, nejvíc to bylo vidět kolem 4 a 5 měsíce a je jí rok a půl a krásně se to srovnalo. Ono až bude přes den trávit čas na bříšku nebo vsedě tak se to srovná (pokud to teda není nějak extrémní). Snaž se jí tu hlavičku polohovat na druhou stranu, případně jí dávat do postýlky obráceně. Aby koukala na Tebe a hlavičku měla na správné straně.
@smallinka podle mě v půl roce už nedonutíš dítě, aby leželo jen na jedné straně. vždyť i na tom bříšku si tu hlavu dá, jak bude chtít. Podle mě je už teď pozdě.Otázka je, jestli třeba nemá nějaký problém, a proto preferuje jednu stranu. starší dcera měla po narození nějak natržený krční sval, chodila jsem na rehabku (nejen kvůli tomu) a krk jsem jí protahovala. Další možnost mě napadá dát ji spát na velký polštář, v tom je dítě zapadlejší, hlavu se neotlačí. takhle zase spávala mladší dcera a aspoň se v noci neotáčela na břicho, kde hned začla pást.
@betelgeuzz no na tom bříšku ať si ji dá jak chce....to se hlavička neslehne vzadu. no dělají se nějaké polštáře s dírou uprostřed to by taky šlo, ale to je snad do 4 měsíců nebo co, ale to by asi nevadilo...mám pro ně pouze 1 polštář a ten moc naducaný není. No ona umí otáčet i na druhou stranu, ale když usne...tak se jí automaticky ztočí na tu, co má slehlejší....Jedině ještě pohledám nějaký ten velký polštář náš a přehnout a dát jí ho tam.
@smallinka já dala náš polštář, v malé postýlce zabíral prostor od kraje do kraje a ležela na něm celá.
@betelgeuzz jo takhle 🙂 vyzkouším
@smallinka Ahoj, vůbec bych to neřešila a nechala, až se začne samo otáčet ve spánku na bříšku. Spinkání na zádech nebo na boku je navíc bezpečnější kvůli syndromu náhlého úmrtí.
Ahoj syn od narozeni nebýval moc nadšený,když jsem ho položila na bříško.
A teď když se v necelých 6měs naučil sám prevalit na bříško a konečně se mu to zalíbilo,tak se v noci prevali a spinka na bříšku jak se mu chce 🙂
Takže na to přijde sám a buď takhle bude chtít spinkat a nebo ne 🙂
A co se týče té nerovnosti hlavičky tak u druhého syna jsem mu dávala k te straně balík mouky a povedlo se,hlavička se srovnala 😀
@ingridka91 😀 to je mazec co ta máma nevymyslí 🙂 jinak super nápad, já tam dávám kojicí polštář a takovou deku sroluju....
Než jsem tam začala dávat mouku,tak jsem vyzkoušela všecko možný (po krmení polohovat ze strany na stranu ,všelijak pokládat srolovanymi dekami apod ) ale pokaždé mě ten malej špunt prostě obešel 🙂 Bavím se o tom z přítelem a říkám" to chce neco těžkého prostě ,, já mu tam dám asi cihlu?! :D a v tu chvyli mě napadla ta mouka 🙂 a opravdu to byla jediná věc,která zabrala! Doteď se tomu smejeme :D
A jak jsem tu četla co se tyče nechat dítě spát na polštáři,tak já jsem ani u jednoho syna polštář do roka možná i déle do postýlky nedávala.Hlavně kvůli strachu z udušení a i to prý není dobré skrz páteř....
@ingridka91 a ten balík mouky asi tak nějak k zádům že?
@smallinka Nám se docela vyplatila polovyspyaná peřinka od Evy Kiedroňové:
http://www.kennyshop.cz/perove-polovysypane-per...
Malý měl šišatou hlavu a na zádech se mu blbě spávalo, ale na břichu nám to pí. Kiedroňová nedoporučila, protože prý pak nemá motivaci pást koníčky, když tu polohu na břiše zná. A v tomto se mu spávalo krásně. 😉
@smallinka pokud budeš dávat na bok tak nejlépe nad prdylku 🙂 a když jsem nechala spinkat na zádech,tak jsem ji dávala v úrovni ouska 🙂

Celkem nijak..az bude chtít, bude tak spát..a když ne, nebude.. Proč, točí se ti a pak nemůže spát a musíš ho otáčet?