Jak obléknout dítě do jarního počasí?
Ahojky, konečně máme teplíčko🌷😍 ale čím je malá větší, tím si nevím rady 😀 mám rok a půl starou holčičku co ráda chodí po svých a nebo jezdí v odrážedle.. jak oblékáte Vaše děti od 10 st a výš? Dnes třeba má být až 15, teď máme 13 st.. stačí třeba - leginy, ponožky, body s krátkým, mikča tenká a křivák jarní? + třeba turbánek? Děkuji ❤️🌷
21m, chlapecek- dneska např. Rifle, dlouhý tenký rukáv, tenky svetrik, zimní bunda, tenký nakrcnik, čepice středně tepla a botky podzim/zima.
Jinak svléknout ji můžeš vždycky,já ji třeba pak svlékla šálu,když bylo teplo a rukavice si stejně sundavá sama,nebo i mikinu můžu dát do kočárku nebo batohu,ale navléknout ji už nemůžeš
My chodime furt stejne jako v zime. Zimni bundy, zimni cepice (nakrcnik uz nedavam). U nas teda zatazeno a 10 stupnu, neprislo mi, ze by bylo nejaky teplo. Chybelo slunicko. Kdyz je takhle "teplejs" tak pod softky uz nic nedavam. Dlouhy rukav jeste nosi. A deti zpocene nemam.
@martinka0209 no ty brďo, takhle jsem dítě oblékala do minus patnácti.
Ja teda porad nosim jak zimni bundu, tak boty. Ted v tydnu jsem mela i dlouhy perovy kabat. V Praze. Syn nosi zimni kombinezu, pod ni tricko s kratkym a mikinu. Funkcni cepici, co nosil celou zimu. Zimni boty, protoze celorocky mu nejsou a nove jsme jeste nekoupili. A teplotne je uplne v pohode
@martinka0209 a ja se te zastanu, tento tyden mela kombinezu jeste 2,5 leta dcerka ve skolce 😉 pod tim mikinku, triko s dlouhym a teplacky. Tuhle zima mam moc dobrou zkusenost s “navlikanim” dcerky - nemoci se ji vyhnuly obloukem. Je zimomriva, casto ma studene ruce, takze takhle za nas lepe 👍
@leymea já už jsem myslela ,že jsem blázen ,když takhle děti oblékám, samozřejmě když cítím že je fakt teplo nákrčník sundám nebo i mikinu,tak jde vidět ,že aspoň nejsem jediná
@saarunka oblékám stejně jako,když je mínus jenom dávám teplejší svetr a to na kočárku má nánožník,když není slunko, moc velký teplo není ,teď na sobě měla tenký svetr nebo bych dala mikinu
Ještě dodám ,že každý dítě je jiný nějakýmu by bylo při takovým navlékání teplo a bylo by zpocené a někomu by bylo fajn , takže si musíš ty vypozorovat, co tvému dítěti vyhovuje ,radši mu dát toho víc a pak mu to můžeš svléknout ,nebo míň a bude ti mrznout,hlavně tohle počasí,když nesvítí sluníčko,tak moc teplo taky není,nebo odpoledne je teplo a večer už zase začíná být chladno a my se domů vracíme většinou až kolem páté hodiny
Poslední dny si u vybírání oblečení na ven připadám jak před maturitou. 😃 Mám začínajícího chodce a v zimní kombinéze by byla jak kulička a pak nechce chodit. Dávám víc tenčích vrstev a jako poslední má softshell overal. Ten hezky udrží teplo vevnitř. Body s krátkým, tričko s dlouhým, mikina ( slabší/ teplejší podle počasí), punčocháče, jarní čepici. Když je chladno tak legíny a ponožky, slabý nákrčník a rukavice. Pod kočárem vozím deku pro jistotu, ale zatím přikrývám jen na spaní.
Obě děti mají legíny (kluk jen klučičí) a jak je nad 5°C obléknou přes ně letní softshellky, mikinu, nákrčník a softshellovou bundu. A bavlněnou čepici.
Pod těch pět si vezmou jen zateplené softshellky, přechodovou bundu a teplejší čepici. Rukavice si rozhodují sami (i já je nosím už třeba od září, když je chladněji).
Oteplováky měly letos asi třikrát (kombinézu nekupujeme, nevyplatí se to).
Vestám jsem nějak nepropadla, nějak nevím k čemu jsou, když to nemá rukávy 😀 😀
Já teda musím říct, že u prvních dětí jsem byla hodně starostlivá, oblékala poctivě, dodnes jsou zvyklí nosit něco na hlavě, buď čepici nebo siltovku, doma chodí oblečení..a byli dost nemocní od 1-2 roku. Hlavně ve školce potom. Ale i dřív. Nejmladší je úplně jiný, donedávna odmítal čepice i rukavice, zimní celku nikdy na sobě neměl, jiné děti byly navlečené a on v tenké bundě, v září se koupal v řece, doma chodí v tričku a ponozkach, spí nezakrytý..a nemocný byl za 3 roky asi 2x. Odsávačku hlenů jsem vytáhla asi 3x. U kluků byla v permanenci od října do května.
@jane46 taky nevedeme vesty, ani dospělí ani děti. Též nechápu využití.
@martinka0209 moji kluci ( 5 let, a necele 4 měsíce ) mají taky neustále ledový ruce, ani rukavice nepomáhají ... Ten mladší má i doma na noc takový ty miminkovsky rukavice, a stejně když jdu kojit, tak mam soky, když na mě sáhne 🤣 ale asi to mají po mě, já mám studený ruce i v létě

@martinka0209 Já žiju na západě Francie, kousek od oceánu, a tady je teda celkově tepleji, ALE daleko víc fouká od toho more. Takže fakt pocitovka je klidně o 5C min. Někdy i víc. Kolikrát bych raději klidně chladněji, ale bez toho posraného větru.🤦