Jak odbourat noční plenky?
Ahojte, damy, dcerce jsou 3 roky a 4 mesice, pres den je zcela odplenkovana, sama si umi dojit na zachod, utrit se i splachnout, a to vcetne velke potreby 🙂 Ve skolce je na spani take bez plenek a bez nehody. Ale na noc plenky zatim musim davat, nevydrzi to. Kdyz zkusim plenku nedat, vzbudi se s louzickou. Jak na to, aby zvladla i noc uz bez plen? Nasi rikaji, ze ji mam polospici posadit na nocnik, ale mne to prijde trochu drasticke jak k memu spanku, tak i k jejimu.
Mate nejake napady, co s tim?
Nectu predchozi prispevky, ale ja jedu podle rady tvych rodicu. Dceru jsem odplenkovala na noc stylem...pred spanim vycurat, kolem pulnoci az jedne v polospanku posadit na nocnik (nikdy nebyl problem ala hadrova panenka, vzdycky se tak nejak napul probrala a vycurala) a pak az do rana vydrzela. U tohoto procesu mivala jeste ze zacatku pro jistotu plenku. Ted se na to chystam postupne s dvojcaty a budu to delat uplne stejne. At si uvedomi, ze i v noci se muzou vycurat a ne to drzet az do rana nebo se vycurat do postele. Nechavat to ciste na nich az do peti let nehodlam.
Ahoj, moje zkušenost je nechat dítě ke spaní bez plenky/noční nehody dozrát. První dcera - plínka do šesti let, nepomohlo noční buzení na záchod, do rána se počůrala znovu. Od šesti let spí bezproblémů do rána. Druhý syn, plínka - mokro do sedmi let, tentýž případ. Nepomohlo ani odpolední nepití, ani noční buzení, vždy se počůral ještě jednou. U něj jsme zkusili enuretický alarm, týden ho to vůbec nebudilo, další týden už se pak začal budit na čůrání a každou noc jde. Třetí dcera, plínka pouze do dvou let, od té doby spí celo noc bez problémů.
Každé dítě je jiné a i když se rodič snaží často to nepomůže. Okolí tomu svými radami nepomáhá a kolikrát už jsem byla zoufalá. Ale každému opravdu nervová soustava dozraje jindy.
Ale u zakladatelky je to na dobré cestě, ostatním zoufalým maminkám radím vydržte!
@sudylichozrout Taky jsem čekala u dcery,budou ji brzy 3roky,už to zvládá bez i večer. Hlídám,aby se večer neprepijela moc,jakože víc než je potřeba :D. A když měla už pár dní zasebou plenu suchou,tak jsem ji nedala a dobrý, prostě už vydrží. Nikdy jsem ji nebudila večer,jediné co,když se někdy vzbudí večer a cestuje k nám,má na chodbě u světýlka nočník a když potřebuje,dojde si na něj a jde zase spát 🙂. Už to má automatický :D,ale vydrží i bez nočního čůrání. Záchod má dál,proto zatím ten nočník.
Holky, prijde mi, ze to hrozne moc resite 🙂 az na to budou mit, tak se pocuravat prestanou. Prvni prisel o plenu kolem 6r, kdy uz jsme to resili s dr (zadne zdravotni problemy ve finale nemel), druha ve 3 a 3/4 jednou vecer plenu nechtela a od te doby je bez ni. Treti, uvidime... pres den byli docela brzo vsichni bez a o to slo, noc se podda(la) 😉
Taky bych jo plenku nechala na noc pokud si sama nevěří. Mě malej 27m sám od sebe že ji nechce a od té doby se počůral pouze jednou . Podle mě si k tomu děti musí dozrát sami. V noci nevidím a nebudila. Jde čůrat před spaním a před spaním se napije, v noci už nepije. když plenku na noc měl, tak pokaždý byla pocurana,a až přišel ten den kdy sám nechtěl a od té doby to vydrží celou noc

Do peti let se pocuravani povazuje za fyziologicke a i v tech peti letech s tim jeste kazde pate dite ma problem. Mame s tim problem se synkem. Nefrolozka rikala, ze to ovlivnit jde jen castecne, ze z velke casti to ovlivnuji nejake hormony, ktere u nekterych deti proste dozravaji pozdeji.
Kazdopadne tipy, co mame: nastavit pitny rezim, aby vetsi cast se vypila behem rana a dopoledne -- mimo jine se tim pry i zvetsuje kapacita mocoveho mechyre. Vecere suche, zadne mliko pred spanim, obecne tekutin v pozdejsich hodinach prijimat min (samozrejme ne trapit zizni, ale proste pit uz jen na zizen, nedavat na veceri polevky a tak). Samozrejme dat pred spanim vycurat. Co se tyce toho nocniho buzeni na curani, tak rikala, ze primo efekt na uceni to nema, ale ze se tim rodici zvysi sance, ze nebude muset zase prat povleceni dalsi den.