Jak řešit návštěvu toalety s miminem v kavárně?
Ahojte, možná debilní dotaz, ale já prostě nevím jak tuto situaci řešit :D Když jsem s malou (3,5m) v kavárně či restauraci a potřebuju na WC.. jak to mám řešit? :D Rozhodně ne všude se dá na záchod zajet s kočárkem.. většinou se snažím vydržet domů, ale po porodu je to celkem risk :D Tak jak se tohle řeší? Malá mi v kočárku z 99% spí..
Tak o kabelku bych mela o dost vetsi strach nez o dite🙂 V kavarne budou predpokladam lidi, tudiz to neni "anonymni" prostredi a tezko se stane, ze tam nekdo cizi nakraci a dite nepozorovane odnese...nebo co by se mohlo stat krome toho, ze se miminko vzbudi a zacne brecet?
1. Nemusíš hned útočit. Jsme jen řekli svuj názor. A prostě je to tak, že jsme samotné nikdy nešli do cukrárny s mimcem. Vždy s nějakou kamarádkou nebo se starším sourozencem. 🤷♀️
A prostě to tak je. Pokud mimco spí tak ho většinou všechny necháváme v kočárku a bezime samotne na záchod a pokud ne tak ho bereme do naruce a curame s ním nebo hlídá kamaradka. Však počkej až se ti začne zvedat 😄 Ať mi napíše ta která dá číšníkovi do náruče dítě ať ho pohlídá 😄
No a ta škvírka by ti nestačila? 😃
Me treba zajimal ten duvod,proc tam to dite nemuze byt chvilku samo. Me zadny nenapada,tak treba bych te lepe pochopila. Chapu to u ditete,ktere uz se hybe a muze vypadnout,prevratit kocarek atd..Nebo rvat,ze mama odchazi. Trimesicnimu,spicimi diteti je vsechno burt. Ale jestli mas strach,ze ti ho nekdo ukradne jako kabelku,tak za me uz jsi paranoidni. A jinak jestli zvladnes ze zasilkovny odnest balik i s miminkem v naruci,tak ses teda borec. To bych zase nedopustila ja,aby mi pak dite z te ruky vypadlo nebo jsem zakopla apod. A navic,bych si kvuli tomu dite nebudila 😉
Jinak jak rika @zekrt jine moznost uz neni. Mozna teleport. Nebo si dej do kocarku videochuvicku ci na kocarek alarm.
@mydlova Autorka psala,ze tam nezajede. A myslim,ze to nemyslela sirkou dveri ale vnitrnim usporadanim. Ze se tam s kocarkem nevejde. Jinak by to asi neresila a kocarek si vzala s sebou,jak je zvykla. A je rozdil nechat kocarek u stolecku v kavarne a pred Globusem 🤦 To nechces srovnavat,ze?
@mydlova V kavárně, kde jsem pracovala byl dámský záchod tak malý, že kdybys tam vjela s kočárkem, musíš mít ze 3/4 otevřené dveře do chodby, kde zablokuješ dveře na pánský záchod a vstup z kavárny do chodby k záchodům. Navíc by sis sotva sedla na záchod a k umyvadlu se nedostala vůbec. 😃
Už vidím toho nadšeného chlapa co dostane ránu od dveří, protože maminka s kočárem šla čůrat a on to nemohl vědět.
Jestli chodíš pořád do stejné kavárny, zkus se trošku seznámit s obsluhou. Pár slov o kávě, počasí, občerstvení,... ať nás pocit, že necháváš kočárek úplně neznámým lidem.
Nebo zkusit to nosítku/šátek.
@kristyn86 @michaela666 jsem reagovala jak někdo psal, na vstup do Zasilkovny 😄 už jsem psala že na záchod když mimco nespí tak ho taham sebou v náručí 😄
Chodím na vozíčkáře, popřípadě když fakt není kde a nejsem s nikým kdo by mi prcka pohlidal, tak to beru “co mi můžou ukrást”..:D takže beru dítě, kočár nechám a jdu na záchod s nim.:D ale to výjimečně.) nebo jsem jednou poprosila obsluhu, jestli můžou kouknout.)
Já chodila od 4 týdnů dcerky do kavárny,našla jsem si maminky s přibližně stejně starými dětmi.Kdyz jsem šla sama,poprosila jsem obsluhu.Kdyz se narodil syn,tak jsem chodila od jeho narození i s dcerou,bylo jí 2r a 1m,když chtěla jít se mnou tak šla,když nechtěla,tak pockala u stolu a bezproblemu.
Úplně v pohodě popros obsluhu. Dětí jsem se nahlídala 😄 Dokonce s většíma jsem chodila na záchod, páč matka byla třeba nachcaná na zahrádce. 🤦♀️ Takže pokud je to kavárna a ty si chceš jen odskočit, určitě to nebude problém.
Podle toho, co píšeš, tak jsou zde možnosti pouze dvě, pokud mimco má zůstat v kočárku, a to vydržet, nebo požádat obsluhu. Další možnost je třeba šátek, resp. mít dítě v kočárku a když si budeš potřebovat odskočit, tak ho dát do šátku a jít s ním.
Já beru děti vždy s sebou když jsem sama,kočárek nechám u stolku ,jen kabelku nebo batoh s peněženkou s cennými věcmi beru s sebou
@kristyn86 taky nenechávám děti nikde samotné, pokud to není naprosto nevyhnutelné. Třeba jednou jsem během 4h cesty vlakem požádala paní s dítětem, jestli by mi na chvíli pohlídala kočárek. Nic se nestalo, ale z té chvilky jsem byla pořádně nervózní a hrozně jsem spěchala, at jsem zpátky. A nemyslím si, že jsem paranoidní :D ale před pár lety jsem viděla dokument o ztracených/unesených dětech a ty následky byly katastrofální. Vím, že ta šance, že se to přihodí mě a navíc v malé kavárně, je minimální, ale stejně se toho špatného pocitu nedokážu zbavit 🤷♀️ Trochu závidím vám ostatním, co byste nechaly kočárek u stolu v kavárně a v klidu si zašly na záchod.
@pikl tak to nevím co říkáte na to, že dcerku (v době nástupu do školy do 1.třídy jí bylo 6,5 roku) jsem po 14 dnech nechala jít samotnou do školy i ze školy...ano,strach trochu mám, ale než z únosu tak z aut, ale proto jsme jí koupili chytré hodinky s Gps, tak vím kde se pohybuje a když něco tak mi zavolá, je tam i tlačítko SOS, ví co má a nemá dělat. nemůžu jí vodit do/ze školy do 15 let.
@pikl U me zalezi proste na prostredi. S tou kavarnou proste problem nemam. Stejne jako chvilku pred obchudkem. Nebo pred skolkou. A ze pred tou skolkou tech kocarku je. A to jsme Praha. Jak jsem psala,uplne poprve jsem z toho mela taky hrozny pocit. Ale s dvema detma pak tech situaci pribylo vic,kdy jsem to musela nejak vyresit. Ne ze bych z toho byla nadsena,ale beru to tak,jak to je.
@veronikav31 Ja byla dokonce u kamaradky za exota,ze nechavam 5,5 leteho syna objet na kole nas panelak a cekam pred vchodem s mladsi a treba si malujeme kridama.
@kristyn86 to já jsem pořád,že nechávám obě děti spolu chodit o ulici níž na hřiště
A kdo by mi kradl dítě v kavárně? To bych se spíš bála o tašku než o kočárek. Já bych ho 5am nechala, kor když dítě spí. Běžně nechávám stát kočár před pekárnou, kočár se tam už dovnitř nevejde. Tady mi ho kolemjdoucí spíš ještě pohoupou, kdyby dítě začalo plakat.
Ale jsem v jiném krajském městě, v centru Prahy bych se bála.
Abych teda poradila - chodila bych na jiné WC poblíž, kde se s kočárkem vejdeš, např. si vyřídit Euroklíč a můžeš chodit zdarma na veřejná WC, která jsou osazená eurozámkem.
Pozadala bych obsluhu, ale pokud by mimco bylo vzhuru, tak bych ho dala do satku/nositka a vzala sebou. S takhle malym prckem jsem moc sama nechodila..
Po kavárnách jsem sama nechodila. Pokud bych to nemohla vydržet a musela tam za každou cenu být, poprosila bych obsluhu. Nemyslím si, že by na tvé dítě byl kdokoliv zvědavý, aby ho kradl, ale chápu tě, páč znám pno matek, co se cpou do krámu, kam se nevejdou s tím, že se bojí, aby to jejich zlazlticko někdo neodvezl.
@veronikav31 jen jsem vysvětlovala svůj pohled na věc, protože @kristyn86 se na to ptala. Za mě je diametrálně odlišná situace nechat jít 6 leté dítě samotné s GPS hodinkami do školy a nechat miminko samotné spát v kocarku před obchodem. Pokud tohle zvladate bez problemu, tak jen dobre pro vás.

1. proc sem tahate druhe dite/starsi dite, to me ted vubec nezajima. to budu resit az to bude aktualni.
2. nenechavam bez dozoru ani sve veci, natoz kocarek. kabelku si taky nenecham na zidli kdyz jdu curat, tak jak bych tam mohla nechat dite? proste ani omylem a nechapu proc mate potrebu to tady obhajovat a delat ze me tu uzkostlivou a paranoidni matku.. taky nerikam ze vy co to delate jste nezodpovedne, kdyz nechate miminko samotne. kazda dle sveho uvazeni.
3. co jsem cekala za tipy? nevim, proto se ptam, normalne slusne.. a ocenuji ze nekdo tu umi i normalne slusne odpovedet. naopak nechapu, proc ma nekdo potrebu hned soudit a skatulkovat me jako uzkostlivou matku :D
zaverem, kazda si nechavejte mimco kde a s kym chcete kdyz vam to prijde ok, ja zustanu u toho ze to bud vydrzim a nebo v krajni nouzi pozadam obsluhu. pokud se jedna o doktora, zasilkovnu nebo podobne, beru dite s sebou, treba bez kocarku. urcite ho nenecham nekde stat samotne:D