Jak řešit odmítání denního spánku u dvouleté dcery?
Zdravím poradil by jste mi někdo ? Malá teď dva dny přes den nespí. Najednou v noci spí 12 h vždycky spala okolo 11h přes noc. Jenže jak teď spí těch 12 tak přes den už spát nechce. Ráno vstává v 7h max 7:30 a pak jde spát ve 12 to nechtěla usnout tak jsem zkoušela jít o hodinu později ještě a to plakala že nechce. Jenže pak mi nevydrží včera i dneska mi ve 4 odpoledne odpadla na gauci. Přes den je hodně aktivní. Jak tohle řešit když nechce v poledne usnout ale pak by ve 4 spala klidně hodinu jinak nevydrží do večera. Nebo jestli mám o půl h dřív ráno vzbudit ?
@zmrzlinka To jsem dělala taky leželi jsme a četla jsem ji knížku usnout nechtěla ale stejně prostě nevydrží
Za mě se tohle období musí nějak přežít. Mně dcera přestala spát po roce přesně tímto způsobem, prostě neusnula a pak odpadla ve 4. Což nechceš, protože pak juchá do půlnoci že. Ale ono se to časem protáhne, pak odpadne v 5, pak to jednou dvakrát vydrží, pak odpadne v 6 a už spí až do rána atd. Říkej si, že je to jen období, zachovejte si polední klid a pak po 4. hod. se vyhýbejte možnosti spaní, tj. nejezdit v autem, nevozit v kočárku atd. A modlit se ať si to sedne brzy 😀
Tuhle dětskou etapu naprosto vystihuje video v odkazu, dlouho mě nic tak nepobavilo. 😂
@prejeta_zaba JJ, taky jsem to dnes viděla a říkala si že je to přesný 😀
@jinajanna A jako ona by mi usnula přes den ale třeba až kolem 13h nebo 13:30 kdy je zvyklá vstávat aby usnula do 8 ☺️ takže mám asi 3 možnosti buď ji vzbudit ráno aby chtěla spát i přes den, nebo to dělat jak píšete vy prostě to nějakou dobu přežít a nebo ji chodit uspat později s tím že večer bude usínat v půl 9 nebo v 9 no ☺️ teď nevím co z toho je lepší 😂
@prejeta_zaba TO je přesné.
@monivi2001 Náhodu ti vydržela dlouho, mě už děti přes den nespí od roka a bylo to s nimi velmi těžké.
Osobně jsem vždy volila metodu "vydržet" a dát spát až večer, dávala jsem pak o hodinu dřív. Na vstávání ráno jsem jako sova neměla a nechtěla jsem, aby mi dítě večer ponocovalo, chci mít také nějaký volný čas s manželem.
@alianan Přesně tak to mám taky ☺️ manžel vstává každý den ve 4 ráno do práce takže nechodíme spát moc pozdě a nemůžeme si dovolit aby nám dítko ještě v 10 behalo v obýváku 😂 Takže takhle ráda bych ji nechala ráno spát jak ona potřebuje vstává cca kolem 7 a večer bych měla taky ráda klid no ale byla dnes uknourana a prostě mi vytuhla no 😂
Já sem syna dávala normálně spát v těch 13...většinou spal 2 -3 hodiny...vždycky sem ho nejdýl ve tři šla budit a večer do 9 spal ..ráno vstával stejně jako tvá dcera mezi 7-8...🙂a bylo to v pohodě 🙂když pak po obědě brečel že nechce spát,neutíká sem ho ale odpoledne sme šli třeba na procházku nebo dělali doma něco tak aby se šel třeba v půl sedmý koupat a v sedum spát...to pak usnul sotva dolehl a spal až do rána...teď od září chodí do školky takže to máme takový různý protože ale o víkendech chodí usíná v těch devět a je to v pohodě ..
Syn ve 2,5 letech ze dne na den utnul odpolední spánek. Spí do 7-9.ráno, večer jde v +- 19.30 spinkat. Bude to půl roku a občas má dny, kdy se po obědě přitulí a usne v náručí. Ale pokud neudělám odpolední veget, tak jede jako myška do večera. Ale mně to nevadí, že už nespinká. Lepší, než ho nutit, že se musí spinkat a jen být v nervu. Zrovna včera mi usnul v náručí a tak jsem ho nechala půl hodinky oddychnout a vzbudila.
@nagojka No právě budu to muset řešit podle toho jak ráno vstane když vstane dřív tak usne když vstane až po 7 a ještě spí 12h tak neusne ani omylem ale dnes jsem zjistila že když si dá šlofík 20 min ve 4 tak mi i tak večer usne v pohodě kolem 8 ☺️ Dnes mi odpadla ve 4 právě tak jsem ji nechala chvíli aby večer spala a dobrý ☺️
@nagojka no mě kdyby dcera spala dvě h tak večer jde spát v 10 😂 včera mi odpadla ve 4 ale musela jsem ji po 20 minutách vzbudit aby spala večer což to buzení bylo hrozný
Asi nemá tu potřebu. Znám hodně dětí, co už od roka a půl nevyžadovaly odpolední spánek, ani jiný a vydrželo jim to tak.
@monivi2001 Pravé peklo začne se školkou. Syn doma už dávno nespal po obědě, ale ve školce usnul vždycky a spal tam skoro 2 hodiny. Večer ještě v 10 pak nechce spát, i když ráno vstává do školky v 6:30. Má školku, kde spát nemusí, ale on chce. O víkendu je to lepší, ale to spaní ve školce je masakr.
@monivi2001 u na odpolední spánek není od roka a půl a ani ve školce nespali.
Už v roce a půl odbourala dcera pravidelný poobědový spánek. Občas vytuhla ve tři, čtyři i teď je to spíše výjimečné, ale nechávám spát. Chodí i přes spánek v devět, tak mě to neruší.
@petulkadodo přesně, ve školce usne vždycky a doma pak po desáté, i když ráno budím v šest :-/
ta poslední možnost je taková nejpřirozenější a nejmín na silu to buzení po 20 minutach bych teda nedelala.
S prvni dcerou nam celkem fungoval odpoledni spanek ob den-2 (cca 3x tydne). Dny, kdy usnula pres den, pak byl narocnejsi vecer a usnula pozdeji (treba v 8:30), dny kdy nespala byla hotova a sla spat vecer brzo (treba v 7). Kdyz jsme drzeli stejny rezim porad, bylo to peklo, budto hysterak unavenyho ditete kazdy odpoledne od 4 do 6 nebo naopak tajtrlikujici dite do 10. Ale takhle na stridacku to jakztakz slo, nebyly to az takovy extremy.
Vitej v tomhle prisernem obdobi 🤡💩 Odkaz @prejeta_zaba je presny 😅 Jestli te to uklidni, tak se prave nachazime v tom stejnem 😁 Nenadelas nic. Jen to prezit. Na jare bude lip 😉

Mne děti od dvou let nespali,ale lehli jsme si spolu po obědě na hoďku k televizi.