8měsíční chlapeček začal špatně usínat přes den

lavenderl
12. bře 2017

Zdravím a chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti se spánkem. Máme 8-měsíčního chlapečka, který dříve usínal přes den v podstatě hned, nebo do pár minut a většinou v podstatě bez pláče. Pak jsem byli na operaci, pár dní po návratu na něj sedla separační úzkost a bylo po spánku. Došlo to až k tomu, že by spal jen na ruce a po položení ihned řval, takže jsme museli přistoupit k metodě vyplakávání, která tedy pomohla výrazně, hlavně v noci, ale přes den to je katastrofa metoda ne metoda.
A to se vás právě chci zeptat, jestli jste neměli podobné potíže. - Malého ukládám více méně ve stejný čas, záleží v kolik hodin vstává. Ukládám ho, když jeví známky únavy, takže spát potřebuje, ale jak ho položím, tak řve a trvá mu někdy stále i půl hodiny, než usne. Pak spí max. 30 minut, někdy se tedy stane, že se vyspí normálně, asi hodinu a půl, ale jinak ne. A tak i odpoledne. Když spí jen těch 30 min., tak ho prostě musím dát spát ještě jednou, odpoledne je unavený, i když spí přes tu hodinu, prostě dva spánky potřebuje vždy. Kdybych ho neuložila, tak s ním nevydržím, zvlášť, když jsem doma jen já. Někdy se stalo, že spal i dvě hodiny dopoledne, a to pak už ne a ne odpo usnout, takže je vzhůru až do večera. Já bych ráda, aby chodil spát aspoň v sedm, ale on při takto krátkých spáncích v šest usíná při hře....

kituska20
12. bře 2017

Tak rozhodne bych ho nenechala vyplakávat! Potřebuje vás. Přes den mi dcera spala jen v kočárku nebo jsem ji uspala u prsa. Mimochodem uspavám dvouletou dceru tak, že ležim s ní dokud neusne ať to trvá 10minut nebo hodinu.

lavenderl
autor
12. bře 2017

No když začaly ty problémy se spaním, taky jsem ho měla i v posteli a já nevím co všechno ještě, ale postupně bojkotoval vše. Už je velký dost na Estivillovu metodu a jak říkám velice pomohla, jde o to, že přes den prostě nechce usnout a spát musí. Zvlášť když byl úplně v pohodě zvyklý usínat sám v postýlce a neměl s tím problém.

panickatlamicka
12. bře 2017

@lavenderl ctu estvil a je mi blbe. a udelat to ke vsemu diteti se separacni uzkosti....bravo a tleskanek.

kituska20
12. bře 2017

@lavenderl Estvillov metoda neni vhodna pro žádné dítě to zaprvé.
Pokud má problém něco ho trápí potřebuje mámu. Máte jen jedno dítě tak neni problém aby spal venku v kočárku. Vy se provětráte a on se spokojeně vyspí. Nevidím v tom problém.

nafuka
12. bře 2017

Dítě přestane plakat protože ztratí důvěru v pomoc rodičů, to tzv.úspěch téhle metody. Svoji malou jsem nikdy nenechávala usínat samotnou i když to někdy trvá dýl. Jindy usne rychleji, já taky někdy nemůžu zabrat. Z Estivila je mi na nic.

nafuka
12. bře 2017

@kituska20 uspávám taky tak, nikdy není sama.🙂

verunka_korunka
12. bře 2017

Dcera mi pres den usnula jen v kocarku. Uspala jsem ji a zaparkovala doma v pokoji, nemame zahradu a na balkoně fouka a je tam hluk ze stavby. Na postylku se mi povedlo ji naucit az ted v lednu, takze ve 14m... v kocarku mi spala klidne 2-3 hodiny a to stejné i teď v postylce. Zkuste ten kočárek 😉

konidana
12. bře 2017

Zkusila bych kočárek nebo šátek či jiné vhodné nosítko. Mě dcera spala jen v kočárku - tak jsem 2x denně chodila na dlouhé procházky. Ale cca v 1,5r už neusnula ani v kočárku a spát potřebovala. Vyřešilo se to šátkem. V něm usnula, 30min jí stačilo, než jsem někam došla a pak jsme šli společně domů, aby se zase trochu do večera unavila. Já měla šátek tedy již od narození, ale pokud dítě trpí separační úzkostí, tak by ho snad nemělo bojkotovat ani v pozdějším věku 🙂.

oplatecka
12. bře 2017

@lavenderl Dětský spánek se mění. To, že spal doteď nějakým způsobem, neznamená, že tak bude spát pořád. Můj syn přes den jednu dobu usínal u kojení na mně, v postýlce neusnul snad nikdy, později jen v jedoucím kočárku, takže jsme byli pořád venku. Teď ležíme spolu v posteli a držíme se za ruce... Vyplakat bych rozhodně nenechala, proč proboha? Navíc píšeš, že má separační úzkost. Potřebuje svoji maminku a ne někde o samotě plakat. Vždyť je to strašné 😔

barbara04
12. bře 2017

Muj syn 2,5 neusina sam... ano, je to obcas narocne, byly doby kdy to zabralo i hodinu a pul, ale ted si lehneme, čteme, povídá mi co delal a co se mu líbilo a pak se prituli a spi... za chvili bude velký a nebude chtit a ja si to ted strasne užívám... jo obcas to byla a je otrava, pres den mi obcas ujely a ujedou nervy kdyz ne a ne spat, ale nechat rvat to bych nedala, at uz tam za nim chodím nebo ne...a proc ne kocar? je pekne, zacina jaro, nejlepsi doba na procházky🙂 budes mit taky hned hezčí den
a taky... byla jsi par dni pryc, tak ma ted strach... to je prece logické.

nafuka
12. bře 2017

Hanba každé matce co nechá plakat dítě bez odezvy!!!!!!!!!!

magdalenax
12. bře 2017

Ahoj, naprosto vím, o čem píšeš. Moje zkušenost je taková, že náš malej také nechtěl spát, začalo to kolem roka a v roce a půl už mi po poledni nespal vůbec, kdybych se postavila na hlavu, navíc uměl vylézt z postýlky a pak se v naprosté tichosti bavit po svém, jako kupř. vyházet z prádelníku vše kam dosáhl.
A ještě přidám,- spaní v kočárku, respektive vůbec - kočár, to bylo peklo. Maminky seděly s knížkou na lavičce, v kočáru spící mimino. V mém případě stačilo s kočárem zastavit na dvě minuty a už byl vzhůru - pokud tedy spal, a hned spustil řev. Takže tak.
Tohle nikomu nepřeji, fakt že ne. Měla jsem od rána do večera o zábavu postaráno.
Je tedy zase ale pravda, že večer jsme ho uložili a spal do rána, to už muselo být, aby se probudil jindy, než na krmení, takže jsem měla aspoň klidné noci, což některé maminky vůbec neznají.
Snad to nějak zvládneš, může to být třeba jen nějaké období

magdalenax
12. bře 2017

Holky, já se vás zeptám, tohle nevím, ale asi jsem pochopila ..., ta metoda - Estvilova, či jak, to je jako o tom nechat dítě brečet?

panickatlamicka
12. bře 2017

@magdalenax v podstate ano. za ditetem , ktere place, se chodi do pokoje, ale nevyndava se z postylky, nechova. diky teto metode dite vyciti, ze nebude vyslysena jeho potreba kontaktu.Dite place, rodic prichazi..hura!mama je tady!..ale co to, kam ta mama zas jde?co jsem provedl? Treba. me spatne pochopila, budu jeste plakat...
Kdyz se tato situace opakuje vice noci, dite rezignuje. Jsou rrodice, co nechaji dite brecet i hodinu. ☹ pri teto a dalsich podobnych metodach se diteti vyplavujd do tela stresovy hormon, metoda. muze do budoucna ovlivnit psychosomatiku dit

panickatlamicka
12. bře 2017

...psychosomatiku ditete, nocni pomocovani, neduveru v sebe sama i smerem k rodicum..atd atd. Poruchy spanku byvaji velmi caste. Veskere vyse zminene problemy mohou nastat az v dobe, kdy si spojitost s metodou vyplakani neprripustime.

nafuka
12. bře 2017

@magdalenax jo a chodit čučet jestli třeba nezvrací z toho beznadějného pláče.

magdalenax
12. bře 2017

@panickatlamicka
Aha, dík. Já vím, že se o tom hodně mluví, že je to špatně, jen jsem nevěděla, že je ta metoda pojmenovaná. Dneska je spousta věcí jinak, než bývala (výchova, výživa), ale nechci odbočovat od tématu.

Náš malej usínal sám, ale jak jsem psala - večer. Přes den - ani náhodou. Začal řvát, jakmile jsem tam přišla, úsměv a chtěl se bavit. Čtení nepomohlo, být tam s ním taky ne, prostě spát nebude a hotovo. Chtěla jsem být uspávací maminka, co čte pohádku, knížek mraky, ale to by mi neusnul ani večer. Prostě musel být svým způsobem jen klid, to tak po dobu deseti minut a pak bychom mohli střílet z kanónu

magdalenax
12. bře 2017

@nafuka
no to mi ani neříkej

nafuka
12. bře 2017

@magdalenax jde o kontrolu v prodlužujících intervalech až dítě pochopí že mu nikdo nepomůže.

panickatlamicka
12. bře 2017

@nafuka jen cekam, kdy se ozve nekdo, ze jsme se do chudaka bezradne mamy pustily jak supi, jo a ze kazda maminka miluje svoje dite a dela vse jen v dobre vire.

nafuka
12. bře 2017

@panickatlamicka třeba se dočkáme🙂

magdalenax
12. bře 2017

@nafuka Fakt hrozný.

Mne třeba štvala naše mami, že když tu byla a já dala malýho spát, tak tam chtěla jít dřív, než usnul, přitom nebrečel, měl problém usnout, když u něj někdo naopak byl. Kdybychom měli garsonku, tak nevím. Jako, že jsme se na něj šli podívat, ano, ale né v těch minutách, kdy usínal

panickatlamicka
12. bře 2017

@nafuka klido, ja sem dneska rozjeta od dopolednich hodin (viz moje kz), tudiz si servitky neberu. 😀

nafuka
12. bře 2017

@magdalenax mě by malá sama neusnula,řvala by, ale jak usne tak spí pěkně.

magdalenax
12. bře 2017

@nafuka každé dítko je jiné, to je jasný, je dobře, že Ti malá spinká, protože ani to buzení pro ně není zrovna to nej, no víš sama, že ani nám dospělým, pokud se budíme ten spánek toho moc nedá

lavenderl
autor
12. bře 2017

@kituska20 A jak chcete jinak naučit spát dítě mimo náruč? Při potížích jsme vždy u něj, ale my taky musíme někdy spát.

lavenderl
autor
12. bře 2017

@nafuka Bez jaké odezvy bože. Nezlobte se, ale mně někdy přijde, že nevíte která bije a vůbec neřešíte nadnesený problém, ale to, že dítě brečí. S manželem pro něj děláme vše, ale má to své hranice.

kituska20
12. bře 2017

@lavenderl já vám nevim já to dceru nikdy neučila (v 8mi měsících kord takové malé miminečko) začala pak spát sama v posteli po roce. Nic na silu, vybrečet jsem ji v životě nenechala

lavenderl
autor
12. bře 2017

No to je jedno ženy, rady ohledně Estvillovky jsem nechtěla, trvalo nám to tři noci, plakal max 30 minut a od té doby spinká v noci krásně. Jen přes den prostě někdy usne do pěti minut a někdy ne. To jsem chtěla řešit.

nafuka
12. bře 2017

@lavenderl tak si pořiď robota na čudlík off a ne dítě.30 minut v kuse nebo jak?