Jak řešit problémy se spánkem měsíčního miminka?
Holky já už nevím, co bych dělala... Pokusím se popsat svůj problém ve zkratce. Žijeme ve městě ( kousek od ,ale budu říkat v) ,kde je nedostatek pediatrů a my máme toho, který patří mezi ty "nevyhledávané" pro svou neschopnost cokoliv řešit. Nás starší k němu chodí už asi sedm let,protože jsme náplava,tak nás vzal jen tento lékař.
Ale k věci. Teď máme miminko, je mu měsíc. Cca dva týdny se objevily problémy se spánkem ,ale už v porodnici jsem vnímala ,jak je to citlivé a na vše reagující miminko. Přes den mi vůbec nechce spát a večery jsou taky masáž.
Je to mé druhé dítě ,takže VÍM co mám dělat, aby mohl klidně spát,ale nic nefunguje. Bříško ho nebolí, je kojený , každodenní rituál nezabírá , houpání , nošení, prostě cokoliv - NIC.
Popíšu včerejší den - vstali jsme kolem desáté ( od čtyř ráno byl vzhůru do půl sedmé ,než usnul) , za hodinu jsem měla snahu, že ho zase uspim,že kouká před sebe apod ,tak jsem začala houpat v košíčku a usnul asi tak na pět minut ,pak zase vzhůru do 12-12:15. Kojila jsem ho, odtahuje se , pobrekává,až jsem ho nějak chytla za ručičky a to hned usnul. Během spaní jsem mu dávala prso když se probouzel ,tak dyndnul a spal dál ( my oba ) až do čtyř. Vzbudili jsme se ,nakojila jsem a v pět jsem se pokoušela zase uspávat a to spal prosím pěkně dvě minuty ( zavře oči , dvě minuty je má zavřený ,znova je otevře s jedeme nanovo) . Prostě usnul až v devět večer a to jsem s ním byla od šesti v ložnici,kde má příjemnou teplotu, nakojený ,přebalený , přítmí,klid... Jenže od se mi od těch devíti nevzbudil ,až ve čtyři ráno jsem se šla vzbudit ,že se aspoň trochu mrcasil. Ale co mě děsí- MĚL SUCHOU PLENU.
@anonym_autor MĚL SUCHOU PLENU. A já se děsím, že co mu je , protože mléko evidentně mám ,pije pěkně, hodně kaká ( 15x denně ) ,do teď normálně čůral,jediný co, tak má dlouhodobě rýmu a ta mu leze do očí a že by se to lepšilo i přes Opthalmoframykoin,Vincentku a Nasivin ...😣A proč zmiňuji pediatra - bojím se ,že když za ním půjdeme ,tak to bude stejný ,jako když nepůjdeme. Že mi nic neřekne ,nevyřeší . On je vůbec nemluvný ,takže z něj pokaždé tahám způsob, jak mám léčit své děti ( no tahám,spíš mu říkám a on jen kýve ).
Myslíte si, že je moje dítě v pořádku? Další věc je ta ,že on mi takhle spal přes noc prve , protože předešlé noci se budí buď na jídlo po 3h nebo i po hodině a půl a pořád pobrekává, nechce spát, neví jak ,protože je přetažený. Nošení nepomáhá,prso , chytit ruce , prostě nic ,až budete psát své tipy pro uklidnění. A když u prsa usne ,v momentě, kdy ho chci přendat, tak se jen hlasitěji nadechnu a už je vzhůru.
Mám o něj strach , jestli je v pořádku. A že ho pediatr nevyšetří. Do jiného města ho přihlašovat nechci, protože nejbližší město je 40 minut cesty a kdybych ho nedej bože jednou měla vézt s horečkou třeba... Jiní pediatři nás nevezmou, to už jsem zkoušela.
Prostě mi nepřijde normální,že měsíční miminko přes den spí sotva deset minut a má hrozný problémy se spánkem. Teď do toho ty suché pleny... Pediatrovi stejně volat budu a budu trvat na vyšetření s vážením,zda prospívá.
@anonym_autor JEŠTĚ chci napsat - PRDÍKY MU JDOU , BŘÍŠKO NEBOLÍ, MLEKO SAJE , NOSENI NEFUNGUJE , JAKYKOLIV POHYB JAKO JE HOUPANI V NÁRUČÍ APOD.SPIS NEVYHLEDAVA , POMAHA JEDINE KOČÁR,ALE TED S NIM VEN NEMUZU ( TADY JE -13 PŘES DEN) ,U PRSA NEUSNE ANI PO 20 MINUTACH , NEFUNGUJE ANI USPAVANI MANZELEM ,PROSTE NIC .
Samozřejmě já jsem v šestinedělí,takže hormony ,do toho domácnost a všechno ,tak věřím, že už i ze mě cítí nervozitu a strach o něj. Že jsem nevyspalá já mi je jedno,ale že musí trpět jeho tělíčko,že nemá šanci se zregenerovat ,je věčně přetažený svým několikahodinovým vejráním nebo mrcasením a ne a ne usnout, tak to mi drásá srdce.☹️ Omlouvám se za román,musela jsem to napsat a popsat prostě všechno, až dojde na tipy a rady,co mám dělat a zkusit a proč mám obavy z návštěvy pediatra.
Hele, je toho hodně, ale začnu asi od toho, že bych považovala za super, že ti miminko spí od devíti večer do čtyř do rána. Nechala bych ho, jak potřebuje, vůbec bych ho nebudila a užívala si toho, že spí a můžu spát nepřerušovaně taky. Na druhou stranu je bohužel normální, že takové děti pak velmi mizerně spí přes den. Znám to osobně, děti mi byly schopny prospat velmi brzy celou noc v kuse, ale přes den to byla katastrofa, stačilo jim třeba 10 minut za celý den! Nikdy bych v noci spící miminko nebudila, nač mu sekat spaní? Budeš si za pár měsíců stěžovat, že se ti budí x-krát za noc a ty už jsi totálně vyčerpaná? Spící miminko je pro mě posvátné a užívám si jeho spánek. Pokud tedy není nějak extrémně podvyživené. No a že neumí usnout přes den je nepříjemné, ale bohužel též normální. Zkus být klidná, zavádět klidný režim, vydržet. Neusne napoprvé, napodruhé ani napotřetí, napodesáté už třeba ano. Některé děti to tak zkrátka mají. Nedá se přijít na to, co by jim vyhovovalo, jestli nošení, klid v postýlce, vožení v kočárku... vem to jako skutečnost a netrap se tím.
To ještě nic není. 😀 moje druhé dítě první rok vlastně nespalo. A to bez nadsázky. V noci se budila co hodinu, někdy i 3x do hodiny bez problémů. Jestli spala v kuse 2-3h za ten rok 5x tak je to moc. A přes den? To snad ještě větší tragédie. V kuse spala 20-30min, po půl roce občas dala hodinu. Toť vše.
V 10,5m jsem ji zkusila odsavit, protože už jsem fakt nevěděla....a do měsíce začala spát v kuse celou noc a přes den klidně 3h.
A nic jí nebylo. Nic. Vyzkoušeli jsme naprosto vše: kočárek, nositko, houpadla, všechny bílý sumy....prostě nic....
@anonym_autor JEŠTĚ chci napsat - PRDÍKY MU JDOU , BŘÍŠKO NEBOLÍ, MLEKO SAJE , NOSENI NEFUNGUJE , JAKYKOLIV POHYB JAKO JE HOUPANI V NÁRUČÍ APOD.SPIS NEVYHLEDAVA , POMAHA JEDINE KOČÁR,ALE TED S NIM VEN NEMUZU ( TADY JE -13 PŘES DEN) ,U PRSA NEUSNE ANI PO 20 MINUTACH , NEFUNGUJE ANI USPAVANI MANZELEM ,PROSTE NIC .
Samozřejmě já jsem v šestinedělí,takže hormony ,do toho domácnost a všechno ,tak věřím, že už i ze mě cítí nervozitu a strach o něj. Že jsem nevyspalá já mi je jedno,ale že musí trpět jeho tělíčko,že nemá šanci se zregenerovat ,je věčně přetažený svým několikahodinovým vejráním nebo mrcasením a ne a ne usnout, tak to mi drásá srdce.☹️ Omlouvám se za román,musela jsem to napsat a popsat prostě všechno, až dojde na tipy a rady,co mám dělat a zkusit a proč mám obavy z návštěvy pediatra.
@anonym_autor vem kočárek domů a zkus to s kočárkem doma. Jinak to čůrání určitě sleduj, to je důležitý. Popř si zavolej na dětskou pohotovost a poptej se, jak dlouho u tak malého mimča čekat a kdy jet raději do nemocnice. Ono kakání 15x denně je tedy dost a samozřejmě taky odvádí ty tekutiny
Být tebou, seženu si domu váhu na vážení miminek. Budeš vědět, kolik v jakou dobu vypije, jak přibíra. Jde sehnat třeba i bazarova, určitě ji pak i prodáš snadno dál. Co je dane a potvrzené mnou, i okolím kamaradek, naší skvelou sestřičkou - nejvíce mléka je nad ránem a dopoledne v prsou. Odpoledne je ho méně, večer nejméně. Proto děti bývají odpoledne, vecer neklidné více. Kolem 3-4 týdne se objevuje i první růstový spurt. Pokud čůrá dopoledne i odpoledne, byla bych v klidu. V noci může čůrat min, protože mléka bylo min. Sedí k tomu i ta podrážděnost. Já děti v noci moc neprebalovala od těch 2-3 tydnu. Nebylo třeba. Nepamatuji si to přesně, ale pokud nebyla žlutá nadilka stolice - plena nějakou moč snesla. Tím jsem je tak v noci ani moc nebudila, nakojili se a spali hned dál. Mrzute může být to malé odpoledne fakt i z hladu, z menší porce mléka, to zjistíš tou váhou. Může se i vztekat u prsa, že to neteče tak jako ráno a dopoledne. Večery do těch cca 3-4 měsíců bývaly i u nás náročnější, s příkrmy od 4.mesice už to bylo s každým týdnem lepší a snadnější, kolem 5-6 mesicu už pohoda. Takže vydržet, ty první tři měsíce jsou nejnáročnější 🙂 Ke spaní přes den - všechny tři děti spaly přes den jedine v kočárku, jako malinké ideálně co nejvíc stísněné. Měla jsem možnost dát je i ven, to se jim líbilo nejvíc, ale protože mám zimní děti, ne vždy to skrze inverzí, mráz, sníh šlo a oblíkat se mě je taky pořád nechtělo. Takže spali vevnitř v chodbě, v body jsem je dala do teple kombinézy (mám zimní děti), po stranách je tisnila zavinovačka, nepřikrývála jsem je a přes nízký práh, u dvou dětí i za pomoci dudliku, jsem je uspala... Nemela jsem houpací kočárek , trochu jim byl až později, až povolil. To bylo dobry, nepoznali, jestli jedou nebo v kočárku stojí. Spali v kočárku 1-3h, zpocení nebyli. Jako větší už spali i bez té kombinézy jen v zavinovacce. Od 6-7 měsíců věděli, co kočár znamená - spaní 😉🙂 v noci spali se mnou, v postýlce až od 1,5-2 let na spani přes den, jinak opravdu jen kočárek. U třetího jsem měla druhý kočár v ložnici, protože s sourozenci neměl šanci v chodbě na klidny spánek. Takže taky radim klidně další kočárek domů do nějaké místnosti. V kočárku jsem měla monitor dechu, v posteli u mě měli monitor dechu na plenku. Napadá mě ještě i nosítko/šátek, na nejmladšího jsem ho měla od narození a líbilo se mu v něm taky. Nespal, ale neknoural a měla jsem volné ruce aspoň na chvilku, 20-30 minut v tom vydrzrlz, někdy i usnul. Jinak pomáhalo nejvíc nosit, střídat polohy při nošení, houpani v takovém to křesílku (houpal manžel nohou), skákání na velkém míči a zpívat 😉, prso.
Děvčata ,děkuji všem za tipy a postřehy, přece jenom jsem s ním šla k tomu pediatrovi s výjimečně nic nepodcenil, malého poslechl, proklepl , zvážil ( má 5,100g ,takže přibírá), podíval se na oči , zkrátka vše. Nabral výtěry z nosu, CRP a moč, na výsledky čekám do pátku,jen CRP vyšlo >5 ,tak jsem ráda a mnohem klidnější! Ale víte co ? Jsem ho došla pomluvit k lékaři a milostpan si u něj po nabrání CRP usnul 😃 A ještě to tam 2x počůral. Přišli jsme domů a spal dál, pak zase 2x usnul a vůbec včerejšek byl ukázkový a noc ještě lepší 🙏 Přemýšlela jsem nad tím, že se prve musím já hodit do klidu ,nechat domácnost domácností a jen malého mazlit a nabízet prso, když chce 🤍Po mém vyklidnění mě Bobík nechal uvařit ,uklidit i napéct ,pak jsem si lehla k němu, dala si ho na hrudník a jen tak si leželi . Dnes mi dorazilo nosítko od Manduca , šátek mám nějaký naprd , tak se budeme mazlit dál ,ale v nosítku.
Takže pro příště si musím naordinovat v první řadě já SVŮJ KLID a pak můžu něco chtít po měsíčním miminku.🤍
A to s tou suchou plenou- asi to tak bude ,že první noční bude suchá ,protože dnes v noci to bylo dost podobně. Asi ty tekutiny zužitkuje jinde ,protože čůrá až po druhém nočním kojení. Kakání nám jde víc než dost, ale pediatr říkal, že má stolici normální,včera ji v pleně viděl .Taky jsem nechápala, jak některé maminky píšou, že jim děťátko kaká 1x za dva dny , protože to naše kaká za celou obec 😃
Nechci vás děsit ale mám rok a půl starého syna a nespí!😂🤷♀️ spi vám od 9 večer do 4 rána? To bych považovala za úspěch. Syn od začátku vůbec nespal. Bojovali jsme. Pozdeji se nám bohužel projevila alergie na laktózu…takze mozna i to s tim souviselo,dost se svědil. Ale doted nespi..nespal mi doted do roka a pul celou noc. Nevim co to je. Ma jeden spanek dopo a to spi cca 45 minut. Pak jde spat mezi 7-8 večer a budí se klidne i co 2h🤷♀️ je zázrak když vydrží v kuse spat třeba 4h to se stane jednou za 2 mesice treba. Takze běžně vstávam v noci treba i 10 krát.S pediatrem jsme to řešili,poradila typy,ale nezabralo nic a to si troufám říct ze jsme zkusili vsechno. Vsechny kamaradky okolo,co maji deti mi rikali jak to neni normalni ze mi jeste nespal celou noc v roce a pul. Uz jsem si rikala ze je chyba ve me a nespi kvůli me ale je to blbost! Ale je to normalni. Diteti se nervovou soustava která souvisí s spánkem vyvíjí. Nektere deti to tak maji. Takze mi nezbyva nic jineho než to nechat na něm a budu doufat ze do 3 let bude spat celou noc abych si to užila aspoň😂
Nechci vás děsit ale mám rok a půl starého syna a nespí!😂🤷♀️ spi vám od 9 večer do 4 rána? To bych považovala za úspěch. Syn od začátku vůbec nespal. Bojovali jsme. Pozdeji se nám bohužel projevila alergie na laktózu…takze mozna i to s tim souviselo,dost se svědil. Ale doted nespi..nespal mi doted do roka a pul celou noc. Nevim co to je. Ma jeden spanek dopo a to spi cca 45 minut. Pak jde spat mezi 7-8 večer a budí se klidne i co 2h🤷♀️ je zázrak když vydrží v kuse spat třeba 4h to se stane jednou za 2 mesice treba. Takze běžně vstávam v noci treba i 10 krát.S pediatrem jsme to řešili,poradila typy,ale nezabralo nic a to si troufám říct ze jsme zkusili vsechno. Vsechny kamaradky okolo,co maji deti mi rikali jak to neni normalni ze mi jeste nespal celou noc v roce a pul. Uz jsem si rikala ze je chyba ve me a nespi kvůli me ale je to blbost! Ale je to normalni. Diteti se nervovou soustava která souvisí s spánkem vyvíjí. Nektere deti to tak maji. Takze mi nezbyva nic jineho než to nechat na něm a budu doufat ze do 3 let bude spat celou noc abych si to užila aspoň😂
@natalie1709 To mě fakt děsíte 😂Starší syn byl ukázkové miminko, do pěti let chodil spát ještě po obědě a nikdy jsem u něj nezažila,že by řval před spánkem, on do teď rád spí,kór když má vstávat do školy 🤭Hlavně on spal do teď s námi v posteli, takže to je vyloženě umazlené mládě,zatímco u miminka jsem nějak víc úzkostlivá ,bojím se,stres a domácnost a asi to ze mě prostě cítil a tak reagoval. Od včera se mazlíme a teď co vstal od rána ,tak už podruhé spí 🤍 Cítím,že to tkvělo jen a pouze v KLIDU a KONTAKTU.
Spal od 21:00 do 4:00 protože už byl tak vyčerpaný vším tím, že tělo vyplo, samozřejmě v jeho věku to taky není dobře spát v kuse 7-8h.
Vás kluk je teda dobrý nezmar ,jak jste zvládala všechno obstarat? Třeba si jen uvařit ? Nebo byl hodný ,i když byl vzhůru?
@natalie1709 To mě fakt děsíte 😂Starší syn byl ukázkové miminko, do pěti let chodil spát ještě po obědě a nikdy jsem u něj nezažila,že by řval před spánkem, on do teď rád spí,kór když má vstávat do školy 🤭Hlavně on spal do teď s námi v posteli, takže to je vyloženě umazlené mládě,zatímco u miminka jsem nějak víc úzkostlivá ,bojím se,stres a domácnost a asi to ze mě prostě cítil a tak reagoval. Od včera se mazlíme a teď co vstal od rána ,tak už podruhé spí 🤍 Cítím,že to tkvělo jen a pouze v KLIDU a KONTAKTU.
Spal od 21:00 do 4:00 protože už byl tak vyčerpaný vším tím, že tělo vyplo, samozřejmě v jeho věku to taky není dobře spát v kuse 7-8h.
Vás kluk je teda dobrý nezmar ,jak jste zvládala všechno obstarat? Třeba si jen uvařit ? Nebo byl hodný ,i když byl vzhůru?
@anonym_autor no jsou dny kdy to vůbec nezvládám teda. Malý je dost uličník jak je vzhuru,všude lítá,všechno vyhazuje ze skříněk,dělá lumpárny😂 někdy mám co dělat abych ho zabavila udržela na místě si hrát. A někdy odpočítávám minuty kdy bude večer a půjde konečně spát😂🤦♀️ a domácí práce a vařím většinou jak večer usne tak udělám to nejdůležitější a zbytek kašlu. Přítel pomáhá jak se dá a občas dojdou babičky a něco k jídlu přinesou. Ale nějak extra nevyvařuju,dávám na rychlovky. Přítel ji v práci a já se něčím rychle odbiju. Takze nemusim jako vařit,kdyz nechci coz je výhoda😂🤷♀️ protoze pro sebe a maleho vzdycky cosi splácám i ze zbytku😂
Co se týče malého tak s nim nejde udelat nic,neuklidím,neuvařím s nim,nic..potřebuje 100% moji pozornost jinak je zle. Je to boj nebudu lhát nekdy. Zavidim kamarádkám co si v klidu s dítětem uklidí,uvaří,umyjou okna treba..to u nás neexistuje vubec.
Je dost hyperaktivni ale u tak malých dětí se tato diagnóza těžko určuje,takze možná v pozdějším věku se nám to potvrdí. Protoze mi to tak prijde. Je dost uřvaný a to jsme řešili i na neurologii jestli nema neco v hlave- naštěstí vše bylo v pořádku. Je to super vědět ze dite nic v hlavě nema,ale neřeší to ty záchvaty pláče. Jak pres den nebo v noci. A je takovy od malička až doteď,docela se bojím co me čeká jak bude v pubertě haha😂
@anonym_autor no jsou dny kdy to vůbec nezvládám teda. Malý je dost uličník jak je vzhuru,všude lítá,všechno vyhazuje ze skříněk,dělá lumpárny😂 někdy mám co dělat abych ho zabavila udržela na místě si hrát. A někdy odpočítávám minuty kdy bude večer a půjde konečně spát😂🤦♀️ a domácí práce a vařím většinou jak večer usne tak udělám to nejdůležitější a zbytek kašlu. Přítel pomáhá jak se dá a občas dojdou babičky a něco k jídlu přinesou. Ale nějak extra nevyvařuju,dávám na rychlovky. Přítel ji v práci a já se něčím rychle odbiju. Takze nemusim jako vařit,kdyz nechci coz je výhoda😂🤷♀️ protoze pro sebe a maleho vzdycky cosi splácám i ze zbytku😂
Co se týče malého tak s nim nejde udelat nic,neuklidím,neuvařím s nim,nic..potřebuje 100% moji pozornost jinak je zle. Je to boj nebudu lhát nekdy. Zavidim kamarádkám co si v klidu s dítětem uklidí,uvaří,umyjou okna treba..to u nás neexistuje vubec.
Je dost hyperaktivni ale u tak malých dětí se tato diagnóza těžko určuje,takze možná v pozdějším věku se nám to potvrdí. Protoze mi to tak prijde. Je dost uřvaný a to jsme řešili i na neurologii jestli nema neco v hlave- naštěstí vše bylo v pořádku. Je to super vědět ze dite nic v hlavě nema,ale neřeší to ty záchvaty pláče. Jak pres den nebo v noci. A je takovy od malička až doteď,docela se bojím co me čeká jak bude v pubertě haha😂
@natalie1709 a jeste chci dodat mame obdobi vzdoru a vzteku takze jeste toto ke všemu😂🤷♀️ neni po jeho a je zle a křik na půlku odpoledne
@natalie1709 podle mě naopak není normální (rovná se většinové), aby malé dítě celou noc spalo 😅 Syn nespal celou noc minimálně do 4 let, ten 3. a 4.rok třeba 2x za noc jen potřeboval zkontrolovat, že jsem vedle něj, cajk, tak zase usdul, ale prostě to tak bylo 🤭 A přes den teda taky potřeboval 100% pozornost, sám si hrál max pár minut, takže vařit jedině spolu, nebo když koukal na pohádku 😅
@natalie1709 podle mě naopak není normální (rovná se většinové), aby malé dítě celou noc spalo 😅 Syn nespal celou noc minimálně do 4 let, ten 3. a 4.rok třeba 2x za noc jen potřeboval zkontrolovat, že jsem vedle něj, cajk, tak zase usdul, ale prostě to tak bylo 🤭 A přes den teda taky potřeboval 100% pozornost, sám si hrál max pár minut, takže vařit jedině spolu, nebo když koukal na pohádku 😅
@monny3 psala jsem že každé dítě je jiné,mám kamarádky kde jim dítě spí celou noc už třeba od 10 měsíců😂🤷♀️ ja bych ocenila kdyby spal alespoň půlku noci nějak normalne,ale bohuzel🤷♀️ myslim si ze je treba dost vstavat více jak 10 krát v noci k dítěti co ma rok a pul😂 ale neudelam s tim nic
Malý si hraje par minut sam a jinak vubec. Potřebuje fakt u všeho mě😂🫠 ja jsem si treba v jeho věku krásně sama hrála😂🤷♀️

@anonym_autor MĚL SUCHOU PLENU. A já se děsím, že co mu je , protože mléko evidentně mám ,pije pěkně, hodně kaká ( 15x denně ) ,do teď normálně čůral,jediný co, tak má dlouhodobě rýmu a ta mu leze do očí a že by se to lepšilo i přes Opthalmoframykoin,Vincentku a Nasivin ...😣A proč zmiňuji pediatra - bojím se ,že když za ním půjdeme ,tak to bude stejný ,jako když nepůjdeme. Že mi nic neřekne ,nevyřeší . On je vůbec nemluvný ,takže z něj pokaždé tahám způsob, jak mám léčit své děti ( no tahám,spíš mu říkám a on jen kýve ).
Myslíte si, že je moje dítě v pořádku? Další věc je ta ,že on mi takhle spal přes noc prve , protože předešlé noci se budí buď na jídlo po 3h nebo i po hodině a půl a pořád pobrekává, nechce spát, neví jak ,protože je přetažený. Nošení nepomáhá,prso , chytit ruce , prostě nic ,až budete psát své tipy pro uklidnění. A když u prsa usne ,v momentě, kdy ho chci přendat, tak se jen hlasitěji nadechnu a už je vzhůru.
Mám o něj strach , jestli je v pořádku. A že ho pediatr nevyšetří. Do jiného města ho přihlašovat nechci, protože nejbližší město je 40 minut cesty a kdybych ho nedej bože jednou měla vézt s horečkou třeba... Jiní pediatři nás nevezmou, to už jsem zkoušela.
Prostě mi nepřijde normální,že měsíční miminko přes den spí sotva deset minut a má hrozný problémy se spánkem. Teď do toho ty suché pleny... Pediatrovi stejně volat budu a budu trvat na vyšetření s vážením,zda prospívá.