icon

Jak řešíte problém s hlídáním dítěte?

11. srp 2020

Ahoj, jak to máte vyřešené s hlídáním dítěte? Také jste se musely rozloučit na několik měsíců/let s návštěvou kina, divadla, se svým volným časem? Zajímá mě, jestli je tu nekdo, kdo to má podobně jako ja a přijde mu toto období velmi náročné? Mám hlídání na baterky, babičky často preferují vlastní zájmy a chtějí hlídat jen jak jim to vyhovuje. Můj partner mi pomáhá, ale má časově náročnou práci, takže hlida jen malokdy. Uvítám rady, jak řešíte hlídání dítěte, když prarodiče nebo partner nemohou hlídat jak potřebujete?😉 Hlídání za peníze teď nepřichází v úvahu.

Strana
z2
zirafka11
11. srp 2020

@veronikav31 ano, prostě neusne beze mne a když odejdu, budí se po 5 minutách a uspávací kolečko pokračuje. Nechat vyrvat nelze, protože ani po 2 hodinách šílené hysterie stejně neusnem

amazonkajanik
11. srp 2020

Kina,divadla,disco apod jsem nenavštívila pár let ještě před narozením syna díky práci a na výpravy přírodou můžeme chodit pěkně spolu,takže hlídání řeším jen v případě návštěvy lékaře a úřadů,kam syna vzít nemůžu. V roce už moc neposedi a třeba u zubaře mám teď zákroky cca na hodinu...

veronikav31
11. srp 2020

@zirafka11 já se divím, protože to neznám ani od jednoho prcka.tak se omlouvám za údiv.nerikala jsem nic o vyrvani

puhelin
11. srp 2020

@veronikav31 Jak se uspava male miminko bez pritomnosti dospeleho?

petrasipkova1
11. srp 2020

No jasne, dceři je 5, synovi přes 2, hlídání nemáme s cizím je nenechám hlídat, takže od 3 let chodím do divadla s dcerkou, teď ve 4 letech jsme byly poprvé spolu v kině ❤️ Jinak od miminka chodíme na výstavy, muzea, výlety, jsme hodně akční a nic nám nechybí. Dospelacka divadla a kina si ještě užiju, teď jsme proste v jiné životní etapě.

veronikav31
11. srp 2020

@puhelin mě spíš prekvapila ta doba 1-2 hodiny.obe děti mě víceméně usnuli při Um nebo po něm,neuspavala jsem že bych ležela v posteli,to by ani při Um nešlo, jediné uspávání bylo u zubů v náruči,ale mimo postel a nebo když syn blil,ale to taky bylo mimo postel

daisymaminka
11. srp 2020

Péči o dítě v případě mé nepřítomnosti doma přebírá na sebe manžel a když nemůže on, tak jsem domluvená s mojí mamkou.

Jelikož si to mohu dovolit, neberu dceru s sebou ani k doktorům, ani na kosmetiku. Na nákupy opravdu jen velmi výjimečně - ve městě do pekárny ano, do supermarketu na větší nákup ne. Neberu dceru ani na úřady. Vedu si diář a domlouvám si to zde zmíněné "hlídání". 🙂 Problém nemá ani muž ani mamka, resp. z 90 % problém není, že by ani jeden nemoh.

Divadlo, nehty jsem nikdy nenavštěvovala, kino minulý týden asi po 5 letech, hlídala mamka. Kadeřnice jezdí k nám domů (kámoška), tak mi vždy bere konečky. Kosmetiku, masáž, rehabilitace (procedury) - vždy se domluvím.

Mám diář, kde si píšu i "akce" manžela a mamky, tak to jde. Doplním, že s mamkou sdílíme společně 1 dům (ne tedy 1 domácnost), což mi velmi ulehčuje práci.

journals
11. srp 2020

Naši jsou daleko, tchýně v důchodu hlídala za půlrok cca 3x sama. Takže žádná hitparáda. Prosby o hlídání si nechávám na fakt důležité zařizování. Teď o prázdninách pohlídá ségra, to je fajn. Jinak je to výjimečné. Zrovna včera jsem si uvědomila, že jsem byla sama s nějakou kamarádkou sama bez dítěte poprvé od LISTOPADU. Jsem zvyklá syna všude tahat. Hodně jezdíme, jsme pořád někde v poklusu, takže mi to ani nepřijde. Ale co řeším je paní na úklid, protože jinak to u nás prostě nepůjde. Třeba jen dočasně, ale dospěla jsem do bodu, kdy musím hledat buď paní na úklid, nebo na hlídání. Najít tu na úklid je jednodušší. Zbytek dokážu nějak oželet/přeložit/zařídit i s dítětem.

te_reza
11. srp 2020

"babičky často preferují vlastní zájmy a chtějí hlídat jen jak jim to vyhovuje" - babičky nemusí hlídat vůbec, takže buď ráda, že se někdy nabídnou,jinak z toho moc nerozumím, jak často by ti hlídání vyhovovalo - 1-2x do měsíce? Týdně? Denně? Jinak jsem tak nějak počítala s omezením vlastních zájmů, takže večer za zábavou vyrazím párkrát za rok, kino s večeří si uděláme doma, párkrát do měsíce si vyrazím sama na klidný nákup, jednou za čas na masáž, hlídá buď chlap nebo mamka. S vyšším věkem je vnuceni dítěte na hlídání snazší 😁

lovemusicsun
11. srp 2020

U nás nějaké občasné hlídání problém není, moji rodiče pohlídají obě děti moc rádi. Když někam chci sama, tak se stará manžel. Teď s malým miminkem to není tak snadné, ale dá se to. Ale musím říct, že jsme se asi více přizpůsobili dětem než abychom děti přizpůsobovali nám. Takže kam děti vzít nemůžem, tak vyrazíme opravdu sporadicky. Kino mi nechybí, v divadle jsme byli dvakrát za poslední dva roky, večeře v restauraci absolvujeme s dětmi, nákupy taky pokud je to potřeba. Ale taky jsme začali objednávat víc jídlo domů, hodně věcí kupuju online včetně potravin, na výlety bereme děti s sebou. Občas by se hodilo mít chvilku jen pro sebe, ale myslím, že na tuhle dobu budeme jednou vzpomínat. Teď jsou to kouličky na noze, ale za pár let nás už nebudou potřebovat a kin a divadel si užijeme až až.

me_druhe_ja
11. srp 2020

Já hlídání nemám. Jen, když je partner doma, tak si zajedu sama nakoupit, kadeřník. Bohužel je dost pracovně vytizen a tak je to málo. Ale teď jsem na měsíc s malým u rodičů a vzhledem k vzdálenosti si na vnuka trepou jak blázen a navíc jsou učitele na prázdninách, takže mám totální volno. 😀 můžu si zajít sama večer posedět s kamarádama, přes den kadeřník, pedikúra nebo jen tak shopping. Koukat na film, když jdou na procházku. 😀 to mi bude chybět doma. 😀 malej je společenskej, není mamanek a už nekojim, takže super. 🙂 Jen mě štve, že jsem těhotná a nemůžu aspoň jednou zapařit.😃😃😃

puhelin
11. srp 2020

@veronikav31 Jo takhle. Ja mam deti kojene. Prvni mesice jsem taky uspavala i 2 hodiny. U prsu. Proste se nemohly douklidnit pro zpracovani zazitku. Vyhodou bylo, ze jsem si u toho precetla knizku, navecerela se atd. Ted uz se za tim ohlizi a muzu si maximalne v zakrytu cist z mobilu 🙂

daisymaminka
11. srp 2020

@puhelin 🙂 Jako u nás.

knuffel
11. srp 2020

Hele, tak se mi zdá, že ty babičky na baterky mají skákat jen podle toho, jak ty chceš. Uvědom si, že babičky mají hlavně svůj život, takže ty se zařiď podle nich. Nečetla jsem všechny příspěvky, jen ten tvůj první, zní to dost ublíženecky, co si to jako dovolují ty babičky nehlídat hned, jak si vzpomeneš... Nemáš hlídání? Zařiď se podle toho, na kino, divadlo a tak podobně prostě zapomeň.

luci676
13. srp 2020

@knuffel nechcem obhajovat autorku ale mozno len by chcela 40 minut raz tyzdenne na jogu alebo nieco. Su deti, ktore nevydrzia same, su pripady, ked muz chodi fakt neskoro domov alebo potom preraba dom a podobne rozne pripady. Mozno sa prestahovali do ineho mesta/dedinu, mozno nema ridicak a byva na dedine aby vedela niekam ist sama s malym dietatom. Niekedy sa veci nedaju zhrnut do par riadkov...

martiniquest
13. srp 2020

@veronikav31 U nas je to s uspavanim 7,5mesicni to samo. Nekdy se povede za 20min, ale vetsinou je to hodina, nekdy dve. Usne u prsa, necham ji vytuhnout, odejdu a za 5-10min je vzhuru. Tohle bezne 2-3x.

K dotazu. U prvniho ditete prvni "hlidani" probehlo nekdy v 8 mesicich. Zacala jsem kazdy tyden jeden vecer chodit na tantru. O syna (po uspani) se postaral manzel. U sebe jsem mela telefon, kdyby cokoli. Od roka a pul jezdival s manzelem temer kazdou sobotu ke tchanum na barak a ja mela den pro sebe. Do roka a pul jsem dite nikomu nechtela dat hlidat. Vadilo mi to. Kadernici jsem planovala na dobu, kdy je manzel doma, na neht a podobne nechodim. Kulturu taky nevyhledavam. S kamoskama na kafe jsem chodila velmi casto - i se synem. Do obchodu (obleceni a spol) jsem chodila az vecer. Jako jo, je to narocne, ale pocitala jsem s tim. Ted mame druhe a zatim jsem od ni byla jen parkrat. Zatim ji nechci nikomu pujcovat. Je malinka a kojena.

martiniquest
13. srp 2020

@puhelin Ja zas u uspavani (ted) cucim na Kone, nakupuju/prodavam na Vinted atd 🙂

autor
13. srp 2020

Díky za tipy, některé jsou pro mě přínosné.

knuffel
13. srp 2020

@luci676 No tak zkrátka na některé věci bude muset zapomenout 😘

drep
14. srp 2020

@knuffel přesně! Jednou je máma, tak co to je za drzost, že by chtěla mít i nějaké své zájmy! Doma bude, už se narajzovala dost! 🙈🤷‍♀️

knuffel
14. srp 2020

@drep Co tak nakvašeně? Babičky nemají žádnou hlídací povinnost, partner nepohlídá, peníze na hlídání nejsou, tak co řešíš? Prostě se podle toho musíš zařídit, někdo ti dá tady aspoň tipy, jak se prostřídat s jinými maminkami, ale chvíli to žádná hitparáda nebude, takový je život, děti odrostou a bude líp...

journals
14. srp 2020

@knuffel ironie? 😉

kami1984
14. srp 2020

O děti se staral manžel, občas babičky, které jsou dál. Následně jam si platila studentku, teď mám už 2.rokem sousedku v důchodu, platím ji za hodinu hlídání, u nás to j odvod do školy, školy, vyzvednutí atd.

knuffel
14. srp 2020

@journals Rozumím, jen nechápu furt ten princip toho stěžování si. Vyjdu z toho, co jde, co nejde, vypustím. Mě spíš nejde do hlavy, jak já mám nárok na své zájmy, já chci hlídání, babičky si dovolí nehlídat na povel! Já, já, já...

journals
14. srp 2020

@knuffel Ta povinnost babicek se tu objevuje casto, mas pravdu. Ale drep to myslela ciste ironicky, legrace. Na to tu jsou jine expertky

knuffel
14. srp 2020

@journals jj, uteklo mi to, myslela jsem, že píše zakladatelka dotčeně

Strana
z2