Jak se starat o šourek?
Dobrý den maminky. Chci se zeptat, stahujete mimču předložku při koupání? A při přebalování se má lehce stáhnout a utřít i šourek od moči? Děkuji za odpověďi.
Nestahovat, jen omývat/ otřít normálně při přebalování, ve vaně..
@nonfood šourek je kůže, ve které jsou uložená varlata. Pod předkožkou je žalud (z tvého popisu to není příliš jasné, jak to myslíš).
A ne, na předkožku jsem nijak nesahala. Hodně lékařů pořád doporučuje přetahovat, ale pomalu se od toho upouští. Koukni na stránky pro kluky (tak se to jmenuje), je to tam hezky popsané.
Jinak šourek jsem jim myla, když ho měli znečištěný. Stejně jako zbytek intimní oblasti.
Predkozku nepretahuju, pouze promnu pri kazdem koupani a trochu rozevru. Rozhodne bych ji nenechavala bez povsimnuti. Ma ji krasne volnou, dr. na moji zadost kontroloval volnost a rekl, ze takto je kuze v poradku.
Sourek pri kazdem prebalovani oplachuju pod tekouci vodou, tak jako cely genital.
Doktorka mi o přetahování říkala už někdy v roce, ale vůbec to nešlo, doporučovala po koupeli, když je předkožka povolená. Teď na 3letce to znova kontrolovala a zase ukazovala jak (přišlo mi to moc brutální, tolik to nepřetahujeme). Navíc si to prcek začal dělat sám, tak to teď nechávám na něm, přeci jen sám cítí, jestli to je ještě je ok, nebo už bolí.
@antilopkax
@olga_ ty stránky jsou super, ale u starších lékařů jsem se setkala s nepochopením, že jsem jako přemoudřelá matka nachytala rozumy z Internetu, ale oni jako studovaní lékaři to přece musí vědět lépe, že ve 3 letech už musí jít celá předkožka přetáhnout...😒
Nam doktorka rikala nepretahovat, a uz vubec ne na silu. Proste pockat, az se to “uvolni” samo🙂 Malej ma rok a zatim to drzi, tak nepretahujeme. Jen oplachnu pri koupani
Môjmu mladšiemu bratovi len tak sem tam pretiahli. A výsledok? Brata kvôli tomu museli začiatkom tohto roka (má 8 rokov vtedy 7) operovať. Toto nemyslím ako strašenie alebo čo a možno to tak nie je u každého chlapca len tu píšem to čo viem.

@nonfood synovi je 14měsíců a občas to zkusím, ale zatím drží. Doktor nic neříkal,nechávám to na něm. Nerada bych mu ublížila a vím,že zatím je čas