icon

Jak upravit harmonogram pro tříměsíční miminko?

16. led 2022

Maminky už nevim 🥺
S tchyní se hádám...
Co všechno dělat s 3m miminkem..
Dáváme na bříško,ukazuji černobílé kartičky..Hračky které dělají zvuky.Chodime ven. Ovšem ji po 4h a přes den spi max 30min..Protože mi v noci spí od 22h do 7h ..
A pro tchyni dělám málo.. Prý bych měla malou učit aby se plazila.. Koupila sem ten nafukovací valec ale bojím se na to malou položit...Řekněte jaky mate harmonogram s miminkem 3m ??

Strana
z2
veritanas
16. led 2022

@zelenaesmolda jo, to je pravda... Ale to je to, co jsem řekla...chyba je v intenzitě a ve formě podání látky.. já jsem se nejvíc nadávek v angličtině naučila ze Sexu ve městě...🤣

veritanas
16. led 2022

@me_druhe_ja také si to myslím. Dvouleté dítě je jako houba, naučí se všechno, co ty chceš, ale jen málokdy je to schopné použit..pokud teda není extrémně nadané, což samozřejmě být může...

me_druhe_ja
16. led 2022

@veritanas ale kolik takových děti je ze...a tady bych se vsadila, že o génia nejde. 🙂

kaaacaaatkooo
16. led 2022

Ve 3m jsem teda asi ani ještě neviděla plazicí se dítě, náš bobík má 5 měsíců a neplazí se, už se sice otáčí nebo rotuje 😀 , ale vyloženě se neplazí, pokud nemá od čeho se odrazit. Neposlouchej tchyni a řekni jí na rovinu, ať přestane srovnávat, že ti to ubližuje. Každé dítě je jiné, každé potřebuje svůj čas. Jediné, co pro své dítě můžeš udělat ty - povídat si, zpívat, hrát, ukazovat černobílé kartičky, chodit ven a hlavně a především - BÝT s ním. Nějaký úklid je to nejmenší - co jsem zvládala za odpoledne, teď dělám celý týden. No a? Vařím na 2 dny. Když něco zbyde a jde to, zamrazím nwbo zavařím a vždycky se to pak hodí. Když je krize, jídlo objednám. Bohužel, někdy proště prťous nedovolí uvařit. A svět stále stojí a nezbořil se, tchyně, divte se! 🙂))
Tvoje dítě může být jednou tak úspěšné nebo úžasné, že to tchyni natře samo 😉
A nezapomínej, že tvá a manželova psychická pohoda je pro mimčo to nejdůležitější, tak ať se baba stará o sebe.

veritanas
16. led 2022

@me_druhe_ja asi tak. Na netu je milion videí, kde batolata poznávají vlajky států nebo značky aut. Ale je to jenom prázdná dovednost, často to v pozdějším věku zapomenou. Těm dětem to kolikrát stačí obrátit, vlastně položíte otázku jinak. Místo ukaž vlajku České republiky, se zeptáš Je tohle vlajka České republiky?, A většinou vidíš, že tomu nerozumí...😉 Taky si myslím, že švagrova holčička je nutné normální batole, které naučili věci. A taky není nikde napsané, že autorčina holčička nebude ještě " chytřejší" a nebude toho umět daleko víc.

biciklissie
16. led 2022

Přesně, jak píšou holky výš. Zaraz tchyni hned nebo ti do toho bude kecat navždycky. Já nevím, jak na tom tvoje miminko je motoricky, ale leckteré v tomhle věku ještě nedrží pořádně hlavičku nebo hodně nejiste. Nějakým učením plazeni by se akorát zramovalo. S tím pohybem opravdu platí, vůbec do toho nezasahovat, nechat dítě postupně projít každou etapou a jeho vlastním tempem. Jinak moje zkušenost (dcera 3 roky, syn 4 měsíce), tak děti naprosto přesně ví, co se kdy samy mají učit. Když miminko jen leží a nic nechce, tak potřebuje jen koukat. Když vyžaduje hracky, potřebuje trénovat úchop, ručičky. Když spokojeně brouka, když se na něj mluví, potřebuje zrovna slyšet komunikaci, vidět te a slyšet te. A osvědčilo se mi to i u dcery, když jsem ji něco učila, tak ji to nezajímalo, nešlo ji to, dlouho to trvalo. Když jsem s ní dělala nebo ji nechala dělat to, co ji zrovna zajímalo, tak se to brzo naucila.

me_druhe_ja
16. led 2022

@veritanas tos napsala naprosto přesně. Stačí změnit typ otázky a dítě vůbec neví. 🙂 Sama si to teď overuju na synovi. 😀

veritanas
16. led 2022

@me_druhe_ja taky to mám ověřené od mých dětí...😉 Musíme se smířit s tím, že jsme neporodily budoucí laureáty věděckých cen ( i když ani to není jisté😆🤔)...🤣🤣🤣🤣

jako_mala_holka
16. led 2022

Ježíš jak to tak dočítám... Vykašli se na takové řeči, nebo tě to sežere... Protože jestli tě dokáže vykolejit a znejistit něco, co je úplně směšné... Tak nevím, co bude později... Jednou jsi matka, stůj si za svým, nenech sebou mávat, není důvod... Když to přestaneš řešit a budeš si stát za tím, co a jak děláš a neděláš, tak zaprvé ostatní poleví a zadruhé ty si budeš víc a víc jistá
Představ si třeba, že moje dcera váží v roce a půl 14kg (ne, fakt není tlustá, ale je prostě vyšší a holt těžká), že téměř nemluví, má plenky... A? Myslíš, že jsem ohledně toho nic neslyšela? Jedním uchem tam a druhým ven, ale musela jsem se to trochu i naučit, protože během šestinedělí mě tohle přivedlo do depresí, naštěstí jsem se vzpamatovala i díky manželovi

klokanka31
16. led 2022

@jako_mala_holka Ono se to člověk musí naučit postupně vypouštět řeči ven a nebrat si to. Mě to třeba trvalo hodně dlouho abych byla nad věcí. Zrovna dneska jsem si vyslechla dvě "rady" u našich,jindy bych z toho byla paf,dneska se už jen směju.

jako_mala_holka
16. led 2022

@klokanka31 proto píšu, že jsem se to taky musela naučit, nebylo to hned, ale muselo to být, jinak bych se zbláznila 😁

nat
16. led 2022

Chápu, že Vám zo vadí to ke ani od jiných,ale nezlobte se na mne,prece jste rozumna dospělá ženská , s vlastním názorem a chcete radu??? Přece jednou je to Vaše dítě a ne tchýně a co si budete delat je Vaše věc.... Jiz podobný dotaz tu byl několikrát, dělejte si,co chcete a na nikoho se neohlížejte.Tchyni bych ukazala kde je její misto a nazdar...

elis101
16. led 2022

Asi už bylo vše řečeno a vše jsem nečetla...ale neodpustím si. Děláš vše správně, kazdé dítě má svůj čas...jistě jsou extrémy, chyby ve vývoji, ald to je něco uplne jiného...mám první dítě a až mě překvapilo, jak rychle jsem si ujasnila myšlenky. Přečetla jsem jeden článek a s tím se ztotožnila a od něj pak rozvíjela své myšlenky...ať si každý se svým dítětem dělá co chce...pro mě za mě, ale Tvá tchýně už díte měla, to zaprvé.

S tím co děláš se ztotožňuji. Své dítě jsem nikam nestrkala, vždycky jse počkala....nevidím důvod proč dítě cpát k lezení, sezení, nočníku, chození atp...krom toho, že to pak bude dělat dalších cca 80 let, takže tu chvíli placatění si zaslouží jsem fascinovaná tím, co se dítě za tak malou chvili vsechno naučí a jedno umí dřív to a jiné něco druhého...NO A?!..( A to vynechavám vliv na pohybový aparát)

Výsledek:
je to složité, taky jsem to poslouchala..STÁT SI ZA SVÝM! (Měla jsem varianty-jemnou odpověď, odpověď peprnější, ignorování bez reakce- pokud někdo pořád ty bláboly opakoval)
PODPORU partnera- promluvte si o tom, co si kdo z vás o různých přístupech myslí a HLAVNĚ případný spor řeší on (je jednodussí postavit se matce, než tchýni)

HODNĚ ŠTĚSTÍ

elis101
16. led 2022

Hlavně nesrovnávat...tohle jsem.nikdy nepochopila....akorát to škodí...každé dítě je originál. Všímejte si úžasnosti toho Vašeho...jiné Vám můžou být...🤪

pe_tu_ss_ka
16. led 2022

Mám tříměsíční, a dávám jen na břicho, kouká na knížky, začala chytat hračky, je pod hrazdou, nebo spí.. jinak doporučuji mrknout na instagram dětská fyzio máma...dávám foto příspěvku o plazení.

orisek56
16. led 2022

Ve 3 měsících učit plazit? ? První co mě napadlo....t
Jestli tchýni nepřeskočilo.

autor
16. led 2022

Všem moc děkuji..Jo někdy (pořád) je to na hlavu..Myslím si že obě víme že se nemáme rádi... 😀 a tak to vnímají i ostatní kolem nás...To sáme nemám ráda protelovo bráchu staršího který je maminky mumánek.. A srovná všechno s ním...Ve zkratce nemám ráda ani 1 z nich ..
Mala je zlata a tak chci ji mít podle svého.. Tak děkuji všem ❤❤

dixi86
16. led 2022

Přeju pevné nervy. Syn uměl hodně věcí ve 2-3letech. Ve 3letech třeba věděl vše o lidském těle, jak funguje, apod. Nyní(když dva roky ho zajímá něco jiného) ví skoro prd, nepamatuje si skoro nic, protože si vše nespojí tak jak má a nevěnoval se tomu. Abecedu též uměl, anglicky dost, ale nepoužívá, zapomene. Mají na to času dost. Kdybych ho v tom podporovala, byl by to naopak chudák. I bez toho je v něčem napřed a je to spíš horší. Mladší chodila od 7měsíců kolem nábytku a částečně s oporou, ale rozhodně se neplazila ve 3 nebo sem jí v něčem pomáhala. Na nočníky měla mladší naopak času habaděj a mohla sem dělat, co sem chtěla. Každé dítě je jiné. Nechejte to na něm a tchýni ukažte, kdo je máma. Měla jsem s ní taky peklo a pokud si nebudete stát za svým, zblázníte se. Hodně sil.

intonace
17. led 2022

Pro pobavení. Syn v půl roce místo plazení vpřed začal couvat. A to mu vydrželo. Vlastně plazení přímo dopředu nechtěl. Couval a ohlížel se kam couvá 🙂 Když se povedlo pod gauč strašně se smál 😀 Pak začal chviličku lézt,ale odrážel se jednou nohou aby to urychlil a pak se začal zvedat. Všechno bez pomoci. Dívejte se a mějte z dětí radost tyhle chvilky už se nedají vrátit 🥰

janinasm
17. led 2022

Já teda nevim, ale učit dítě plazit je totální blbost a tím víc když jsou mu tři měsíce. Plazoz se musí naučit samo. Tchyně je mimo

Strana
z2