icon

Jak uspat miminko přímo v postýlce?

3. čer 2025

Jak uspáváte miminka? Já jsem se chtěla vyhnout tomu abych syna uspávala na rukou , koupila jsem mu houpací křesílko a když usne opatrně ho přesunu do postýlky. Poslední dobou se mi ale po přesunutí do postýlky vzbudí a musím ho zase uspat v křesílku. Máte nějaké rady jak ho uspat přímo v postýlce? (Synovi je půl roku)

monny3
3. čer 2025

A proč se chceš vyhnout tomu, že ho budeš uspávat v náručí? Pro miminko je to nejpřirozenější a nejbezpečnější místo pro usínání 🩷

kristyn86
3. čer 2025

No,uspat v postylce...Jsou deti,ktere do postylky polozis a ony usnou a pak jsou deti,ktere potrebuji vic kontaktu a sami neusnou. Obe deti jsem kojila takze v tomto veku mi usinaly u kojeni a ja je pak dala do postylky. Dcera se po ulozeni uz moc casto nevzbudila a kdyz ano,tak ji stacilo pustit treba kolotoc,dudlik...Syn,s tim to bylo jak s casovanou bombou pri ukladani. Kdyz se probral,tak jsme jeli na novo,dokud neusnul tak,ze ho presun neprobudil. Kdyz ho das do te postylky,tak place,chce byt u tebe? Pokud je v klidu,muzes treba vypravet pohadku,zpivat...

mysh_me
3. čer 2025

Tak naucit ho na kresilko je jeste vetsi blbost nez naucit ho na ruce, stejne na “necem” to uspavani bude zavisle a ruce mas aspon, narozdil od kresilka, porad u sebe 😉😀 hele proste miminka a male deti neumi usnout samy od sebe, to se nauci az jako vetsi, to je fakt. Takze v prvnich letech zivota je proste potreba deti uspavat - kojenim, houpanim, v naruci, s dudlikem, ale proste “nejak”. Zasadni je si tyhle fakta uvedomit a nesnazit se to necim zlomit, prijmout ze tak to proste je a vymyslet takove uspavani, ktere bude efektivne fungovat a zaroven te co nejmin obtezovat. Pokud je pro tebe nekceptovatelne v naruci, tak treba funguje si k miminku lehnout, hladit ho, drzet ho tim vleze 😀 a pockat az usne. Nebo se pritulit, dat si ho na sebe (je to podobny jako v naruci, ale aspon lezis a nehuntujes si zada). Ja nedam dopustit na prirazenou postylku k moji posteli se sundanou bocnici, protoze dite sice je ve vlastni postylce, ale zaroven je vedle me a snadno na nej dosahnu, pohladim, podam dudlik atd. Sedet na zemi u spruslovy postylky a strkat ruku dovnitr je hodne nepohodlny 😅 a pro nocni vstavani/kojeni je to taky ideal, nemusim proste vylizt z postele a vsechno vyresim i znovu uspim.

elesse
3. čer 2025

Na rovinu, system nemam. Syna jsem dala do postylky, zpivala, drzela za ruky, asi za hodinu usnul. Treba do roka a pul to fungovalo, pak jsem zacla cist pohadku, do dneska si vleze do postele a usne. Dcera nechtela, dala se uspat jen v nositku, tak v roce jsem ji nausila na houpajici se kocarek, prendat se ale nedala, takze jsem spala d ni a usinala u kojeni. Od roka a pul spi v postylce, ale napred se tam jen dala spici prendat, ted treba od 2 let si tam i vleze, ale porad se vrti a je to utrpeni

lis6
4. čer 2025

Do půl roka dcera usínala v postýlce, pak už nechtěla, tak od té doby s námi v posteli, nemusí o všem rozhodovat rodiče 😁

hennrietta
4. čer 2025

Kdybych se snažila syna uspat byť jen vedle sebe, tak by se ke spánku uřval a stejně se brzy vzbudil.
Usíná v nosítku nebo na mě.

vendulis
5. čer 2025

Moje mimco spi v postýlce od prvního dne, takto jsme to chtěli. Uspávání je každý měsíc trochu jine😀. První tři měsíce chození a zpívání v naruci, ctvrty mesic zpívání v sede v naruci, další měsíc u kojení....to zůstává i nadále, někdy je ale tolik aktivní, že neusne, opravdu ji pak položím do postylky a většinou usne. I v noci, i nad raném, pokud se vzbudi a rádi, položím do postylky. Doufam, že to bude lepsi a lepší.. Kamarádky uspávání v postýlce s kolecka má a lehce s tím houpou apod. Já s tím nemám zkusenosti🙂.

daasqua
5. čer 2025

Naučit ho na jiný rituál. Dcera například měla takovou natahovací sovičku, která hrála, tak jsem pouštěla tu (a pak si ji pouštěla sama). Syn se zase od miminka naučil na jednu měkkou deku, kterou přes sebe přehodil (většinou přes hlavu), takže tomu pomáhala usnout zase ta. Jinak já měla postýlku přiraženou ke své, takže jsem byla na blízku a mohla hladit/držet za ruku/tulit se. Houpáním jsem nikdy neuspávala, spíš prsem nebo pak normálně leželi.