icon

Jak zavést pevný režim pro pravidelné jídlo miminka?

nina2022
27. čer 2022

Jak a kdy jste začali zavádět pevný režim u mimca? Jak zavést, aby jedlo cca ve stejný čas?

marimanta
27. čer 2022

@nina2022 u malých miminek to vůbec neřeším. Nejmladší má půl roku a teprve začal lehce s příkrmy, a nemá ani každý den, natož pravidelně. Až bude opravdu jíst, dostane to řád samo podle starších dětí. Není to robot, aby jedl podle hodinek 😉

mishulka26
27. čer 2022

Záleží jestli kojíte pokud ano tak jídlo ve stejný čas nepůjde. Já mám teď druhé mimčo a režim udělat nejde jedeme podle staršího a to znamená od rána do večera venku.

elesse
27. čer 2022

Nezavadela jsem, ustalil se sam. Bylo to cca v 9 mesicich. Dokud byl vyhradne kojeny, jedl kdy potreboval. Jedine co, tak spat chodi od 3 mesicu cca ve stejnou dobu, ale spis to samo taky vyplynulo

zmrzlinka
27. čer 2022

@nina2022 nezaváděla jsem....ustálilo se to samo.A stejně se to každou chvíli měnilo podle toho jak dite rostlo...

nina2022
autor
27. čer 2022

@mishulka26 jj kojim

nina2022
autor
27. čer 2022

@elesse my kojime a zatím taky každý den jiný a hlavně teď zas jak jsou tepla

gbp
27. čer 2022

@nina2022 kdyz jsem to zkousela, byli sme z toho akorat vsichni nestastni 😅🙈 to stejne s uspavanim 🤦🏼‍♀️ nekdo mi poradil, ze v sedum jen dobry cas davat do postele a ja se asi pul roku morila, abych to dite nejak nacasovala 🙈
dcera ma 2 roky. snida kdyz se vzbudi, obedvame kolem poledne, svaci kdyz se vzbudi a pak si tak nak rekne a protoze chodi pozde spat, veceri treba jeste v osum. kdyz se kojila, byl to uplny punk, proste kdykoli si rekla 🤷🏼‍♀️ prvni prikrm jsem davala kolem obeda a pak jeste kojila.

nina2022
autor
27. čer 2022

@gbp my usínáme tak o půl 9 (máme skoro 3 měsíce), v noci jakstaks ji stejně ale pak přes den už je to jinak

gbp
27. čer 2022

@nina2022 jako ono to asi zavest jde, pokud na tom ty budes trvat 🤷🏼‍♀️ ale je mozne a dost pravdepodobne, ze to mimco to tak vubec chtit nebude a bude akorat rvat 🙈 proste to, ze je kazdy den jiny, je uplne normalni a bude to tak jeste dlouho a casto se to bude menit.

nina2022
autor
27. čer 2022

@gbp právě zas nechci aby řval a trpěl hladem. Spíš se ptám, abych věděla, protože je to mé první mimčo 🙂

izz76
27. čer 2022

Nikdy jsem žádný režim nezavadela,přizpůsobila jsem se potřebám miminka. Ten režim si postupně dítě zavede samo,ale i tak se to mění s tím jak dítě roste a jinak jí,spí atd. Mladší dcera jednu dobu na režimu dost trvala,což mě osobně úplně nevyhovovalo.

gbp
27. čer 2022

@nina2022 ano, tak zatim jak vidis, se tu tak nejak shodujeme. me to treba dost vadilo, ze ten rezim nemame 🤷🏼‍♀️ dcera se narodila o 5 tydnu driv a v porodnici me to tak naucili a vyzadovali to po me. pak sem prisla domu a mela napsane casy krmeni a vse merila a zapisovala jako debil, protoze my tam uolne vymyli mozek. kdyz to videla laktacni, ktera nam pomahala s kojenim, rekla at to zahodim, ze se jinak zblaznim 🙈 stejne sem pak treba jeste asi pul roku mela aplikaci v mobilu, kde sem ji merila, jak dlouho ji a ze ktereho prsu, nemohla sem se toho proste zbavit, jak sem se o ni bala.
jestli jsi v klidu a nic te netrapi, poslouchej mimco a delej jak to ono potrebuje a vam obema to bude nejvic vyhovovat ☺️👍 a kdyz prijde tezsi obdobi, rikej si, ze brzy se to zase zmeni a bude lip, protoze to tak opravdu je ☺️

emillyhk
27. čer 2022

Syn byl od miminka režimové dítě, mohla bych si podle něj řídit hodinky. Ale došel si k tomu sám, já jsem mu nic nenastavovala, jenom jsem se přizpůsobila. Některé děti to tak mají, některé ne. Netrápila bych sebe ani miminko 😉

nina2022
autor
27. čer 2022

@gbp kdyby byl režim tak je to jednodušší v plánování co, kdy, kde, jak . takhle nevím co si kdy domluvit, kdy bude jíst. Ale nechci ho týrat a trápit.

kristyn86
27. čer 2022

Myslim,ze kdyz kojis,ze to moc nejde. Navic ted v lete se treba bude chtit kojit i vic,protoze bude mit zizen. Bude vedro,nepujde mu spinkat. Kdyz se ochladi,bude zase ten den treba spat hodne atd...Deti si mi pak kolem pul roku udelali trochu sami rezim. Ze vstavali +- ve stejnou dobu a pak navazovaly +- denni spanky. Pak se to i zlepsilo prikrmy,ze uz to zacalo byt pravidelnejsi. A kolem roka,kdy uz byl spanek jen po obede,tak tam uz to bylo dobre. Jinak,co jsem dodrzovala,bylo vecerni koupani a takovy ty ritualy vecer. Ale jinak kojeni jako takove moc rezimove nejde...

nina2022
autor
27. čer 2022

@kristyn86 díky, lepší takto rady, kdo má dítě.. než co píšou "odborně" na netu

mourovatakocka
27. čer 2022

@nina2022 S první jsme režim ustálili hodně podle jejich potřeb, například potřeba do jedné ráno řvát 😁 S druhým už se muselo přizpůsobovat i potřebám starší, to jest vstávání do školky. Něco jiného je jídlo, příkrm, něco jiného je mléko - tam bych to nechala na něm, zvlášť v těch hicech. Nám se paradoxně lépe ustálil život, když jsme nastavovali režim od asi dvou měsíců (ze začátku byl lockdown a zavřená školka). I to mléko nějak podle hodinek, ale to nebylo tohle počasí. A teďka trochu trapně baziruju na zavedeném režimu - jednak proto, abych se z toho všeho nezcvokla, druhak proto, že mám pocit, že na režim, ustálené rituály, děti reagují lépe. Takže teďka se výlety apod plánují podle dětského spánku, jídla, večerky.

gbp
27. čer 2022

@nina2022 jo, jit k doktorce vcas byl hrozny stres. ja sem vzdy chodila vsude vcas a dite mi do toho d
hodilo vidle. 🙈 byly sme treba uz nachystane k odchodu, nakrmila sem ji driv, aby nam neujel bus a ona se tesne pred odchodem totalne durch pokadila jak kdyby to vedela 😅🙈 nebo poblila nebo neco jineho.
nejlip se mi chodilo s kamaradkou vedle ze vchodu, ktera ma o 4 mesice starsi, takze sme byly porad online, abysme byly schopne se domluvit, jestli jsou obe vyspane, najezene a muzem vyrazit 🤷🏼‍♀️
ostatnim jsem rikala casove rozmezi, kdy asi prijdem, nebo kdy maji prijit oni a flexibilne to jeste upravovala podle aktualni situace.
do te doby jsem si o sobe myslela, ze jsem flexibilni 😅🤭 ted to dostalo uplne jiny rozmer 🙈

darkwitch
27. čer 2022

@nina2022 i naprosto rezimove děti ti do toho v případě plánu hodí vidle. Třeba dnes jsem se radovala že se starší jdeme k doktorce v době kdy nejmladší spí. Takže usla dřív a místo hodiny spala deset minut, ta hodina v čekárně byla nekonečná.

nina2022
autor
27. čer 2022

@darkwitch nj děti 😃

tasimia
27. čer 2022

@nina2022 nezavadela jsem ;).
Maximálně večerni koupání a pohádka.

martulka88
27. čer 2022

@nina2022 Když jsem kojila, nechávala jsem to na malém - do postýlky šel okolo 22.hodiny, přičemž od 20.hodiny chtěl být u mne v náručí a nebo se prostě mazlit. Od 22.do cca 4hodin ráno spinkal v kuse. Ve 3měs. jsem musela ukončit kojení, jelikož ani po měsíci drastické diety nebylo zlepšení ABKM. Od té doby jedem UM +- 7/10/13/16/19. Nyní ve 13hpdin zaváděné příkrmy, v 18.30-18.45 koupání a po večeři, mezi 19.-19.15 postýlka a spinká do 7 do rána (okolo 5.se vzbudí na dudlík, chce ruku a spinká dál). Až bude jíst normálně jídlo k obědu, tak mu to posunu na 12.hodinu, jako jíme my. Zatím ho nechávám přes den, jak chce sám spinkat, ale až bude větší, tak po obědě bude chodit spinkat a večer necháme na stejný čas. Horší je, když usne po 17.hodině, to pak trvá delší dobu uspinkání.

jipe
27. čer 2022

@nina2022 tak pokud kojíš, máš jídlo vždy s sebou, nepředpokládám, že od tříměsíčního dítěte odcházíš pryč na déle jak 2 hodiny. Ted je horko, kojíš i na žízeň. Ty taky nepiješ podle hodinek. Jídlo se u nás ustálil režim s příkrmy, do té doby se jelo dle potřeby dítěte. Zas nejsem blázen, když vím, že děcko uklidní prso, abych ho nechala hodinu řvát, protože ještě nenastal správný čas.

pampeliska1313
27. čer 2022

Vůbec na to nehraju. Má akorát krmeni pravidelně a jinak se řídím podle nej. Když je unavenej, jde spát. Nejčastěji hodinu před dalším krmenim. Spát chodí kolem devátý, desátý a budi se tak v šest ráno. Ale je to “jeho” nijak jsem se nesnazila něco zavádět, jen jsem pozorovala.🙂

Jídlo má podle toho jak vstanem. Naposledy nakrmim třeba v deset, za osm hodin jídlo (to má asi od osmi měsíců, teď mu bude rok.) pak za tři hodiny, někdy čtyři, kdyz usne. A zbytek se snažím za tři, když nespinka.)

lokesa
27. čer 2022

Nějaký režim u nás začal samovolně v synových cca 14 měsících. Předvídatelný na déle než dvě hodiny předem začal být v cca 10-11 měsících.

lenerka1
27. čer 2022

Nikdy ani u jednoho dítěte.

irmamala
28. čer 2022

Nikdy jsem žádný pevný řád u dětí nenastavovala. Jsme celkem akční rodina, takže se jedlo a spalo podle toho, co jsme zrovna dělali.

elesse
28. čer 2022

@nina2022 tak planuj, jak potrebujes ty. Maximalne prijdes pozde. Ale jidlo mas s sebou, kocarek nebo nositko na spani taky, tak bych vic neresila.