icon

Jak zvládá vaše 7měsíční miminko sezení a lezení?

marry94
16. srp 2022

Ahoj holky už začínám být trochu nervózní dcera 7m.jeste nesedi
ani neleze nějaké pokusy na 4 tam jsou ale toť vše nejraději dělá letadlo🤦‍♀️ jak to.meli vaše dítka?

fouskovi
16. srp 2022

@marry94 v klidu každé dítě má svoje tempo

arcabela
16. srp 2022

@marry94 Mám druhou holčičku, teď aktuálně 7 měsíců a jeden týden, taky neleze, nesedí, nedává nohy pod sebe, jen snad dva tři náznaky že zvedla břicho od podložky 😅. Umí se otočit kolem osy, válet sudy, přetáčet na břicho od 3 měsíce , letadlo dělala od 4. měsíce ale jen chvilku a na záda se přetočila zpět od 5 měsíce. A ani náznak, že by se to mělo nějak posunout dál. Není kam spěchat, důležité je jen jestli umí správně např. 2.vzpřímení. Jinak každé dítě je jiné, má jiné tempo... Její starší ségra v tomhle věku začala obcházet nábytek a mně to v té době to přišlo normální, ale byla hrozně rychlá (to je zase extrém z druhé strany).

melek5
16. srp 2022

@marry94 taky mám sedmiměsíčního a nic neumí 😂😂😂 umí se jen přetočit rotovat a to je vše nic si stoho nedělej prostě některé děti jsou hold pomalejší

krisstina93
16. srp 2022

Každé dítě má svoje tempo. Synové začali lezt kolem 7 měsíců, sedět po 8 měsících. Dcera naopak sedí od necelých 6 měsíců, leze od 5 měsíců a teď posledních pár dní i stojí u nábytku (je jí 6 a půl měsíce) a všichni se diví jak moc je napřed. Tvoje dítě je takový průměr. Ono se to většinou zlomí ze dne na den, jak přijde na to, jak se to dělá, tak to bude dělat pořád 🙂

piggy123
16. srp 2022

@marry94 přesně dnes má můj syn 7 měsíců a umí se akorát přetočit ze zad na břicho, ale zpět na záda ne. Tak různě rotuje a občas začíná “pérovat” a snažit se dát kolínka pod sebe. Nesedí. A letadlo dělá od 5. měsíce a je v něm mistr světa 😆

marry94
autor
16. srp 2022

@arcabela taky mi valí sudy po celém bytě a otáčí se kolem své osy pro to co chce se natahuje někdy se jí podaří se odsprtnout od země 🙈 prví syn už právě sedel a lezl po 4 a každý mi říká že druhé je rychlejší no u nás to je asi jen naopak 🙈

marry94
autor
16. srp 2022

@piggy123 no letadlo je asi oblíbená činnost to ona se pretaci ze zad na břicho od 4,5 měsíců a ona se snaží na ty 4 ale buď se jen vzprimi na ruce nebo pro změnu dá nohy pod sebe a hlavu zabori do země

piggy123
16. srp 2022

@marry94 mně se začal přetáčet ze zad na břicho až v 5,5 měsících. A obráceně doteď ne….

Přidej se do skupiny Lednovek 2022. Jsme tam super parta 😉 https://www.modrykonik.cz/group/8862/

marry94
autor
16. srp 2022

@marry94 člověk by to asi ani neresil ale ten tlak okolí je strašný 🤦‍♀️ ještě když každý ví že prvni syn byl rychlý tak teď to poslouchám pořád že je nějaká pomalá a takové kecy snažím se to vytesinit ale je to těžké už mě znečištění tak jsem ráda že někde můžu podělit a zjistit že je vlastně úplně normální

jjasmina
16. srp 2022

@marry94 malá seděla po 8 mes sama

honatko092
16. srp 2022

Buď úplně v klidu! V 7 měsících se začal plazit a ještě asymetricky, pak v 10 měsících se rozlezl, ve 14 měsících začal chodit a sedět, tak to se naučil až kolem 13. měsíce, dřív neseděl (neposazovali jsme ho). Teď mu byly dva roky a já se nezastavím, je to malý akčňák 🫣😅

me_druhe_ja
16. srp 2022

V 7 měsících je úplně normální že ještě nesedí a neleze.

Průměrně začínají děti sedět a lézt mezi 8-10m. Některé dřív, některé později, ale tohle je průměr.

katule1990
16. srp 2022

@marry94 Neprijde mi na tom nic divneho. Syn se zacal plazit v 9 mesicich, lezt ve 13 mesicich, sedet v 15 mesicich, chodit v 18 mesicich. Nic mu neni, ani na rehabilitacich nebyl 🤷😊. Narozdil od deti, u kterych se tyhle veci urychluji, delal vse spravne - symetricke plazeni, lozeni, sikmy sed, chuze bez vodeni za ruce. I kdyz nejakou svalovou hypotonii asi musel mit, kdyz mu to tak trvalo, nicmene dle doktorky ok.

michaela666
16. srp 2022

Vezmi to z druhé strany... Máš doma TEPRVE 7 měsíční miminko a už se umí přetočit za zad na bříško, válet sudy, otáčet se kam potřebuje, začíná zapojovat nožky, když se chce natáhnout pro hračku. Snaží se dostat na kolena.
Mě nepřijde, že by neuměla nic. 😊

marry94
autor
16. srp 2022

A dá se tohle brát jako to druhé vzprimeni?

marry94
autor
16. srp 2022

@michaela666 děkuji 🙏

arcabela
16. srp 2022

@marry94 druhé vzpřímení má krásné 👍

marry94
autor
16. srp 2022

@arcabela děkuji za odpověď takže můžu s velkým klidem každého poslat do patricnych míst. Děkuji všem za odpovědi