Jak zvládnout miminko, které nespí a pláče?
Já ani nehledám radu, už jsem zkusila všechno a nefunguje nic. Spíš hledám souputníky, abych se v tom necítila tak sama 😁.
Dvouměsíční dítě nespí v postýlce, v kočárku, na ruce, v nosítku jen když chodím a nedělám žádné zvuky. V posteli se mnou jen, když jsem tam po celou dobu a cca každých pět minut se probudí, mrkne, jestli tam jsem, a pak zase trochu zabere. Takže je nevyspalý a celý den otrávený. Vytuhne akorát v noci, ale každý den uspavam tři hodiny. Jo, tři. A to mu dělám rutinu (ve stejný čas vanička, masážička, šero, vyvětráno, přebaleno, nakrmeno).Ne. Chvíli kojení, řev, nošení, řev, a takhle to cyklime tři hodinky, než usne. To je vždycky po devátý, když se dostanu z ložnice, umyju se a jdu zase spát. Jak dlouho takhle může vydržet? Já už skoro nedržím 🤣.
Vydrž !!🫂
Měla jsem neodložitelnou dceru... jako malé miminko. Spinkala jen na mně.
Ale s věkem se to zlepšovalo a zlepšovalo. Nakonec neznám žádné jiné dítě mých kamarádek s tak hlubokým tvrdým spánkem jako má dcera. Kdybych v pokojíčku zapla vysavač, spala by dál.
Vím, že je to teď na mašli, ale vydrž. ❤️
Nepotěším tě: do tří let můj prvorozený spal jen v případě, že jsme byla do metru od něj. Nevím, kde mělo to dítě intalovaný radar, ale prostě ve dne - v noci, jak jsme odešla dál jak zhruba na metr - metr a půl, do pěti minut vzhůru. Nešlo o dotek... tech hodin, co jsem prostě proležela vedle něj v posteli a ťukala do notebooku... nebo klidně škrábala brambory, ale prostě se nesměla vzdálit! Uspávala jsme v šátku, chozením, nebo skákáním na míči, nebo pochodováním po bytě, nebo už čirým zoufalstvím. ... když měl blbou noc, spal čytři hodiny za noc a pak dvě přes den - dvouleté dítě! ... mohli jsme se všichni stavět na hlavu a nezabral víc. "blbých nocí" dokázal mím 3-5 za sebou, zvlášť kolem úplňku. Pak teda odpadl a prospal nějakéch 12 +3 třeba... a já s ním.
KLukovi je teď devět. Je vysokofunkční autista a ten narušený spánek byl zjevně d0sledek specifik jeho nervové soustavy. Zmizelo to po pátém roce během neurovývojové terapie ... Jeho diagnozu rozhodně nepíšu proto, abych tě jí strašila. Jednak není nijak hrozná, druhak narušený spánek fakt neznamená nutně autistu. Jen... že v některých kruzích je to prostě normální...
Drž se a spi kdykoliv, kdy to jde. Jakákoliv práce počká - spánek ne.
Dcera spala jen na me, nebo prilepena vedle me.. dva roky 😎 v jedoucim kocaru vyjimecne, nesmelo.se zastavit ani na vterinu a nefungovalo drncat na miste, fakt ae muselo jet 🙈
Je lepsi to prijmout.. nebojovat s tim, neodkladat kdyz fakt nemusis... A pokud musis, tak to normalne rict.. jakoze fakt.. 'hele prcku, ted te nakojim a pak bych se potrebovala.v klidu najist, moc by mi to pomohlo. Ty si zatim.odpocines a pak.budeme zase spolu....'
Ono to mimco vnima, nerikam ze rozumi, ale vnima a clovek tim ze to rekne tak se mu nejak ulevi a je vic v klidu rekla bych..
@l_ Já už mám jednoho takového nespavce za sebou, teď mám druhého. A to jsem si myslela, že to dvakrát nemůže být stejný 😁. Takže jo, vidinu lepších zítřků mám, ale člověk zapomene, jak to bylo hrozný 🤦🏻♀️.
Vydrž !!🫂
Měla jsem neodložitelnou dceru... jako malé miminko. Spinkala jen na mně.
Ale s věkem se to zlepšovalo a zlepšovalo. Nakonec neznám žádné jiné dítě mých kamarádek s tak hlubokým tvrdým spánkem jako má dcera. Kdybych v pokojíčku zapla vysavač, spala by dál.
Vím, že je to teď na mašli, ale vydrž. ❤️
@daisymaminka Držím, dělám, co můžu a děkuju za vychytávky, který máme k dispozici (nosítka, bílý šum...). Vůbec netuším, jak bych to dělala třeba před třiceti lety, mám ještě čtyřleté dítě a pořád nad tím přemýšlím a obdivuju ty ženský před lety 😁
Nepotěším tě: do tří let můj prvorozený spal jen v případě, že jsme byla do metru od něj. Nevím, kde mělo to dítě intalovaný radar, ale prostě ve dne - v noci, jak jsme odešla dál jak zhruba na metr - metr a půl, do pěti minut vzhůru. Nešlo o dotek... tech hodin, co jsem prostě proležela vedle něj v posteli a ťukala do notebooku... nebo klidně škrábala brambory, ale prostě se nesměla vzdálit! Uspávala jsme v šátku, chozením, nebo skákáním na míči, nebo pochodováním po bytě, nebo už čirým zoufalstvím. ... když měl blbou noc, spal čytři hodiny za noc a pak dvě přes den - dvouleté dítě! ... mohli jsme se všichni stavět na hlavu a nezabral víc. "blbých nocí" dokázal mím 3-5 za sebou, zvlášť kolem úplňku. Pak teda odpadl a prospal nějakéch 12 +3 třeba... a já s ním.
KLukovi je teď devět. Je vysokofunkční autista a ten narušený spánek byl zjevně d0sledek specifik jeho nervové soustavy. Zmizelo to po pátém roce během neurovývojové terapie ... Jeho diagnozu rozhodně nepíšu proto, abych tě jí strašila. Jednak není nijak hrozná, druhak narušený spánek fakt neznamená nutně autistu. Jen... že v některých kruzích je to prostě normální...
Drž se a spi kdykoliv, kdy to jde. Jakákoliv práce počká - spánek ne.
@cilkat Můj prvorozený to měl takhle rok a půl. Dokud jsem kojila. Taky s radarem. I mladší ho má. Nějakým záhadným způsobem, asi totálním vyčerpáním z amoku, nám usnul v autě a vydržel, i když jsem dala sedačku na kolečka. Jakmile jsem kočárek s tím spícím dítětem přestala vozit já, ale vzal ho do ruky manžel, začal brečet. Nerozumím tomu. Se starším, když mi manžel chtěl ulevit a vzít ho ven, jsem musela s nimi vyjít z baráku, ujezdit ho v kočáru a pak teprv předat manželovi. 😁 Jsou to vykukové.
@l_ Já už mám jednoho takového nespavce za sebou, teď mám druhého. A to jsem si myslela, že to dvakrát nemůže být stejný 😁. Takže jo, vidinu lepších zítřků mám, ale člověk zapomene, jak to bylo hrozný 🤦🏻♀️.
@matovamama můžeš mit za sebou dva nespavce. Já jsem toho důkazem. Měla jsem co ty, přesně jak píšeš. U prvního jsem s ním ležela,ale u druhého nemůžeš....to byl teprve očistec. Světlo na konci tunelu je, je nevím kdy 😁
@matovamama můžeš mit za sebou dva nespavce. Já jsem toho důkazem. Měla jsem co ty, přesně jak píšeš. U prvního jsem s ním ležela,ale u druhého nemůžeš....to byl teprve očistec. Světlo na konci tunelu je, je nevím kdy 😁
@chumlee71 No já děkuji Bohu za funkční prarodiče a manžela a už se těším, až začne školka. Manžel má staršího na sto procent a já se přidávám, když můžu. Celý den vlastně jenom uspavam nebo asistuju u spánku. Když je mladší vzhůru, jdeme hned za starším. Stýská se mi 🤣
:D ...mám takové tři kousky po dvou letech za sebou :D, už skoro šest let nespím..zkoušela jsme všechny techniky světa na každého...pořád jsem jen slyšela, že to není možný :D..nebo to další bude spát atd....pak jen vydrž! :D...tak jsem držela až jsem si zvykla :D...jen si teda občas říkám, že nevím co budu dělat až začnou spát :D, protože moje tělo už neumí spát hodinu v kuse :D...počítám, že budou spát v pubertě :D
:D ...mám takové tři kousky po dvou letech za sebou :D, už skoro šest let nespím..zkoušela jsme všechny techniky světa na každého...pořád jsem jen slyšela, že to není možný :D..nebo to další bude spát atd....pak jen vydrž! :D...tak jsem držela až jsem si zvykla :D...jen si teda občas říkám, že nevím co budu dělat až začnou spát :D, protože moje tělo už neumí spát hodinu v kuse :D...počítám, že budou spát v pubertě :D
@sikkacirek Ježíši, to je taky radost, a ještě po dvou letech, tak to máš můj plný obdiv!😁
Taky to znam...pres den ted posledni dobou spatne spi a usina. Byli jsme minulý týden na ockovani pneumokoky, do toho nám už asi začínají růst zoubky, prtz dr rikala, ze vidi náznak zubni skloviny. Takze mam o zábavu postaráno. Jsem ráda, že do sebe hodím snidani a pak i obed. Jinak jak zacne byt nespokojený hned běžím i nemu a nosím, vozím v kočárku houpu na houpačce a zkouším, co zabere. Kolikrát jsem už tak unavena, že nevím co delat

Dcera spala jen na me, nebo prilepena vedle me.. dva roky 😎 v jedoucim kocaru vyjimecne, nesmelo.se zastavit ani na vterinu a nefungovalo drncat na miste, fakt ae muselo jet 🙈
Je lepsi to prijmout.. nebojovat s tim, neodkladat kdyz fakt nemusis... A pokud musis, tak to normalne rict.. jakoze fakt.. 'hele prcku, ted te nakojim a pak bych se potrebovala.v klidu najist, moc by mi to pomohlo. Ty si zatim.odpocines a pak.budeme zase spolu....'
Ono to mimco vnima, nerikam ze rozumi, ale vnima a clovek tim ze to rekne tak se mu nejak ulevi a je vic v klidu rekla bych..