Jak zvládnout nakupování s ročním dítětem?
Synovi je rok, už dva měsíce běhá a chodí dost slušně.
Ale nesnese prostě sedět v tom nákupním košíku.. začne se vztekat, řvát.
Tak ho vezmu na ruku a je klid. Ale jelikož má 11kg tak mám po chvíli ruce mrtvé. A nákup sám o sobě je úplně k ničemu…
Objednávám Rohlik, ale jsou věci, pro které musím zajet do obchodu. A je to teda šilený. Chodit ho nenechám, to by všechno letělo..
Jak to děláte vy? Používáte nějaké polštáře nebo tak něco?
@rebe sorry jako, ale dítě v prostoru vozíku na odkládání potravin až nemá co dělat. To si rikej co chceš. Jako neznám, ale nikdo není úplně bez volného času, nikdo netráví 24/7 v zaměstnání.
@alice180 Nemusíš se mi omlouvat, stačilo by se zamyslet nad tím, jestli je opravdu potřeba pracovat 24/7, aby to bránilo stihnout otevírací dobu obchodu nebo jestli když něco akutně dojde, je reálné čekat na neděli, až bude mít otec volno. Nebo ještě lépe, stačilo by dospět a přijmnout fakt, že v situaci, kterou jsi nikdy nezažila, se cizí lidé rozhodují jinak než ty, a že i když ty to nedokážeš pochopit, mají pro to dobré důvody. A respektovat to. O tvůj souhlas se nikdo neprosil 😉
@rebe zenes to zbytečně ad absurdum, takže já s tebou tuhle debatu ukončuju. Jako mluvit o respektu a dávat dítě do prostoru kam se ukládají potraviny to je taky dobrej oxymóron. Prosím zakladatelku ať tohle nedělá nejen, že je to nehygienické a pro dítě i nebezpečné. Věřím, že si nějak rozumně poradíš aniž bys tohle musela dělat.
@rebe zenes to zbytečně ad absurdum, takže já s tebou tuhle debatu ukončuju. Jako mluvit o respektu a dávat dítě do prostoru kam se ukládají potraviny to je taky dobrej oxymóron. Prosím zakladatelku ať tohle nedělá nejen, že je to nehygienické a pro dítě i nebezpečné. Věřím, že si nějak rozumně poradíš aniž bys tohle musela dělat.
@alice180 Nebuď směšná, když píšu, že jsem to několikrát udělala, opravdu to neznamená, že to dělám. Bystřejší by si v příspěvku všimli i dalších variant vedle tohoto zoufalého řešení... Ale teď, ve věku mých dětí by to byla i zbytečná dřina. Klídek, starej se raději o vlastní děti 😂
@rebe sorry jako, ale dítě v prostoru vozíku na odkládání potravin až nemá co dělat. To si rikej co chceš. Jako neznám, ale nikdo není úplně bez volného času, nikdo netráví 24/7 v zaměstnání.
@alice180 k dítěti ve vozíku - mně je to celkem jedno, jestli si tam dítě někdo odloží, protože jídlo, které není v obalu, si z nákupu stejně umývám a v suchém počasí jsou tenisky dětí dost možná čistější (určitě s méně bacily), než ruce leckterých lidí, kteří ochmatávají chleby a rohlíky 🙈
@alice180 k dítěti ve vozíku - mně je to celkem jedno, jestli si tam dítě někdo odloží, protože jídlo, které není v obalu, si z nákupu stejně umývám a v suchém počasí jsou tenisky dětí dost možná čistější (určitě s méně bacily), než ruce leckterých lidí, kteří ochmatávají chleby a rohlíky 🙈
@monny3 Je to už roky stejné, lidé, kteří nedodržují základní pravidla hygieny a potraviny doma skladují v obalech, v nichž je koupili, místo aby se nad sebou zamysleli, poučují o hygieně jiné. Ale nedej bože, když matka nakupuje do kočárku, drží dítě za ruku a obtížně manipuluje s vozíkem, dítě jí uteče a pohybuje se samostatně, pohybuje se s vlastním vozíkem, nebo dokonce, ó hrůzo, ho krkavčí matka někam odloží, aby nakoupila bez něj. Vždycky špatně 😂
@monny3 Je to už roky stejné, lidé, kteří nedodržují základní pravidla hygieny a potraviny doma skladují v obalech, v nichž je koupili, místo aby se nad sebou zamysleli, poučují o hygieně jiné. Ale nedej bože, když matka nakupuje do kočárku, drží dítě za ruku a obtížně manipuluje s vozíkem, dítě jí uteče a pohybuje se samostatně, pohybuje se s vlastním vozíkem, nebo dokonce, ó hrůzo, ho krkavčí matka někam odloží, aby nakoupila bez něj. Vždycky špatně 😂
@rebe tak tak, pryč s matkami a dětmi z veřejného prostoru, ještě že ta porodnost klesá 😅😅
Úplně normálně, nech ho ve voziku, rozmazlila sis ho
Úplně normálně, nech ho ve voziku, rozmazlila sis ho
@pampelina18 Ziskavas zlatou mediali za nejlepsi odpoved 👍 😂😂😂 Cekala jsem,jestli se prijdes zucastnit. 😂😂😂 A opet jsi nezklamala. Rada nad zlato,proste 😂
@rebe pominu, že se nemá z mnoha důvodu. Sama to nemám ráda a už vůbec, když tam mají náloženy větší dítě. Proste holt kočárek a otec, kterej je též rodič a předpokládám, že se doma též stravuje atd.
Já nemám zkušenosti s žádnými poponášedly apd. Vždycky jsem kupovala šátky. Nosítko jsem třeba nemohla vystát ani já, ani dětem se v tom moc nelíbilo. V RS šátku jsem odnosila 2 děti. Mladší dceru jsem v tom nosila od miminka a nikdy jsem s tím neměla problém. Na nákup za mě prostě super a vázání je fakt mrk, stejně tak odvázání. 🙂
@alice180 já teda děti do nákladového prostoru vozíku taky dávám. 🤷 Často jsem dělala tak, že jedna seděla na sedátku a druhá ve vozíku. Přišlo mi to lepší, než aby tam lítala mezi lidma a já jí honila po obchoďáku. Věř tomu, že u mého ADHD dítěte je lepší, když sedí v košíku, než když lítá po obchoďáku. Má fakt rychle ruce, kolikrát něco z regálu shodila, rozbila, vozík několikrát na sebe převrátila, srazila lidem vozíky, 2x odcházela z Lidlu s monoklem, narazila do lidí. Takže obě děti do vozíku a byl "klid". 😃 Bohužel ať dělám, co dělám, její chování je zběsilé a chlap odjíždí za tmy a vrací se za tmy. Mladší je ukázkové dítě. Usmívá se, pomáhá s nákupem, je hodná, poslušná, seděla v sedátku a ani nedutala
Nakupovat bez dítěte,muže zůstat doma s tatínkem. Nebo posadit do kočáru a dát mu něco dobrého, nebo nějakou neokoukanou hračku, věc aby se na chvíli zabavil. Myslim,ze tohle jsme zažila s dítětem každá. Moje straší dcera chodila od 9 měsíců a byla úplný poděs, nesnášela jakékoli omezení a chtěla pořád lítat jako blázen., Mladší zase měla pěkné vzteklé období a když se situace nevyvíjela po jejím,dokázala mít amok.. Když měly tahle náročná období,snažila jsem se nakupovat bez nich.
@pampelina18 Ziskavas zlatou mediali za nejlepsi odpoved 👍 😂😂😂 Cekala jsem,jestli se prijdes zucastnit. 😂😂😂 A opet jsi nezklamala. Rada nad zlato,proste 😂
@kristyn86 a co paní čeká, rozmazli si dítě a tak ať nosí. Má ho nechat ve voziku. 😉 příště si nedělat děti, když to neumí ani vychovat
@kristyn86 a co paní čeká, rozmazli si dítě a tak ať nosí. Má ho nechat ve voziku. 😉 příště si nedělat děti, když to neumí ani vychovat
Děkuji všem za názory a tipy. Jelikož je partner do večera v práci a v okolí nemám rodinu a nikoho kdo by hlídal, vše musím zařídit se synem sama. Rohlík jezdi, ale jsou momenty, kdy potřebuju něco, pro co jezdím do DE co se týče dětského sortimentu. Nikdy jsme problém neměli, ve vajíčku jsem si ho dala na košík a on byl spokojený. Ale asi jsem přišla na příčinu. Z ničeho nic mu vylezli špičky stoliček. Do toho mu vylezly další řezáky nahoře. Rostly mu snad 4 zoubky najednou. Občas byl protiva a někdy v pohodě. Ale přisuzuju to tomu, že prostě chtěl nosit, nebylo mu příjemně. A @pampelina 18 nevychované a rozmazlené dítě, protože se cítí nespokojené a třeba ho něco “štve” ?? Mě fascinují tvé příspěvky, nad tím se člověk musí zasmát. Musíš být strašně zakomplexovaná a nešťastná. Připomnělo mi to jeden příspěvek na YT , kde jedna slečna říkala, že v dnešní době společnost vyžaduje, aby se vychované děti už rodili, protože my jsme dětmi snad nikdy nebyly 😀😀 až příště potkám nějakou maminku, která chová své plačící dítě a vzápětí se uklidní, že si má své dítě lépe vychovat 😀😀🙈🙈
Omlouvám se za špatné označení..
Patří @pampelina18
Měla by sis přiznat, že sis ho rozmazlila 🙂 ale pravda bolí a tak koupeš raději kolem sebe a říkáš ptákoviny

@alice180 Pominu, že o životě jiných lidí nic nevíš, ani o tom, kolik času tráví otec v práci nebo jaké má možnosti zajet na nákup nebo být s dítětem během otevírací doby. Ale předpokládat, že jsi chytřejší než jiní lidé a snažit se vychovávat dospělé lidi, je nedospělé.