Jaké potraviny pomáhají při prdíkách u miminek?
Maminky jsem už marná.. A nevím co dál..
Ani rourka nepomáhá.. Tak jsem si řekla že se podívám co jim..Ale ke snídani jogurt nebo bílí s műsli..K obědu jsem měla vývar a kuře na paprice s těstovinou..A večer včerejší pečivo šunka a máslo.. A Pořád ji to trápí..
Maminky co jste si vařiily vy ? Děkuji za rady..
Já tu někde na koníku našla jakousi jógu proti břichabolu miminek, byly to 4 cviky a přijde mi, že to fakt fungovalo. A dostával kapičky na břichabol. Držím pěsti, je to na bednu, já už chodila do obchodu s šílenými chutěmi - na brokolici a jabka 😀.
V porodnici měl syn obrovské bolesti a já vždy myslela ze pláče hladem.
Naučili mě dávat miminko spinkat na bříško a bylo po problému.
Pečivo se snažím omezit.. Na bříško moc davat nechci aby se nestal ten syndrom náhlého úmrtí..Jak mě strašily v nemocnici..Přemýšlím že na noc dáme odvar z kmínu aspoň 2 lžičky.. Babycalm dáváme jen 5 kapek ..Je tam psáno max 5kapek 1 denně.. Jinak dáváme před jídlem espumisan..
Ještě mě napadlo jedno - cca 1/3 miminek nesnáší fenykl a dělá jim fakt špatně. Tak jestli nepiješ fenyklový čaj (tomu zbytku to pomáhá, tak těžko uhodnout bez zkoušení).
Nemas chuvicku dechu aby ses nemusela tolik bát?
Mam tri kluky a briska bolela vsechny tri. U druheho jsme ale nasli kouzelne tejpovani a bylo po trapeni (tejpy jak maji sportovci,jen na brisko,zkuseni fyzioterapeuti vedi) je to super.. a to pecivo.. cibule,cesnek.. a nekdy i hodne vlakniny. Take paprika a trebas hrozno nadymaji.
Vysadila jsem na měsíc mléko, moc to nepomohlo, tak jsem nejedla nic, co obsahuje kravskou bílkovinu a malá začala být v klidu. Pečivo jsem jedla den staré. Pak jsem postupně vše zase zavedla.
S tím jídlem to musím zjistit sama, na to moc návod není. Synovi vadilo kuřecí, dceři zase mléčné výrobky. Ale ve finále to do třech - čtyřech měsíců vše ustálo.
Každopádně, pokud vyloženě si myslíš, že to nemůže být z toho co jíš, což je možné, tak zkus si sednout, pokročit nohy, dát mimino na nohy, chytnout ji kolínka a lehce je tlačit k jejímu břichu, poté uvolnit a zas znovu. U nás to zabralo vždy u obou, ale chce to jakýsi "grif". To jediný nás zachránilo, žádný kapky, probiotika, Espumisan, rourky... Bože můj, jen si na to vzpomenu s chce se mi brečet.
Jinak můj jídelníček - vše jsem si psala do aplikace kalorických tabulek, abych měla přehled. Ono takhle ti není moc platné co jí ostatní, víš,... Já ikdyz dva dny nejedla nic, tak mimino brečelo.
Zkus komplet vyřadit mliko. Moje malá měla alergii na bilkovinu kravského mlika
Hele, já jsem teď u poslední najela na takový "low carb" jídelníček, prostě se snažím snižovat příjem cukrů, tzn. nejim sladkosti, ale ani pečivo, těstoviny, rýži, brambory, atd. A prdíky nemá vůbec...
@martinau5 bohuzel fotku nemam,ale na kilu se tejpuje pupik jakoby hvezdicka ze tri mensich prouzku. Na prdiky je to jakoby pismeno u,obracene. A jsou ty pasky sirsi a lepi se jakoby v protismeru,aby zaktivovali vse pod tim. U miminek "pasky zaberou cele brisko". Za nas funguje bezvadne. Meli dva synove a opravdu velky posun. Nesmim stale jist takove ty nadymaci veci,ale oni si v klidu prdeli a kakali,coz je super🙂
Mně malá první měsíc odpoledne prořvala a bylo jedno, co jsem jedla 🙂 přestala jsem alespoň na chvíli jíst úplně mléčné výrobky (čímž se to trochu zlepšilo), dávala jsem espumisan, biogaiu, masirovali jsme bříško a nic.. Od toho měsíce jsem úplně vysadila espumisan a začala jsem dávat babycalm. A ten bych řekla, že opravdu pomohl, ale zase malá po něm měla průjem, tak jsem začala dávat méně a já sama jsem začala pít odvar z kmínu a to byl v našem případu úplný zázrak :D malou po něm téměř bříško přestalo bolet. Taky jsem ji začala dávat daleko častěji na bříško, teď má malá 2 měsíce a už téměř na bříško netrpí 😁 teda zrovna včera ano, ale to jsem si dala hrneček kakaa 🤭 s jogurty problém nemá ani se smetanou, když si ji dám do cara, ale jak si dám mléko, tak to jí vadí 😁

Více omez bílé pečivo, miminka po něm máji břichabol ☹. Dávala jsem dcerce 10 kapek babycalm a mazala bříško kmínovou mastí + cvičení s nožičkama 🙂